Kincorrectie
Terug naar overzicht

Charissa: Het verhaal achter de behandeling

Veel mensen storen zich aan bepaalde kenmerken in hun gezicht. Zo ook Charissa (24 jaar oud), die bij ons kwam voor haar teruggetrokken kin. Bij de Van Rosmalen Kliniek kun je eenvoudig een kincorrectie met fillers laten doen, zonder operatie. Ben jij benieuwd naar het verhaal achter haar behandeling bij Dokter Shai? Lees het hieronder!

Hoe kwam je bij de Van Rosmalen Kliniek terecht?

“Ik vond altijd dat ik een grote neus had, vooral in verhouding met de rest van mijn gezicht. Hierdoor was ik in de veronderstelling dat mijn neus het ‘probleem’ was. Ik zag toen op internet een jonge vrouw die haar kin had laten doen met fillers. Toen besefte ik mij pas dat ik last had van een teruggetrokken kin. Uiteindelijk ben ik gaan Googelen en zo kwam ik bij de Van Rosmalen Kliniek terecht bij Dokter Shai!”

Was je zenuwachtig voor het eerste consult?

“Spannend vond ik het zeker. Ik wist niet wat ik moest verwachten en was daardoor ook heel nerveus. Het is toch je gezicht waar je iets aan laat doen. Gelukkig nam Dokter Shai mij vooraf mee in het gehele proces, waardoor ik vrijwel meteen op mijn gemak was. Hij legde uit hoe hij te werk gaat en hij analyseerde mijn gezicht heel nauwkeurig.”

Heb je van tevoren jouw omgeving verteld over de behandeling?

“Ik heb het alleen aan de mensen verteld die dichtbij mijn staan, omdat het toch wel een grote stap was. De meningen zijn vaak verdeeld en daarom heb ik er bewust voor gekozen om het alleen aan mijn naasten te vertellen. Uiteindelijk doe je het natuurlijk toch voor jezelf.”

Wat voor reacties kreeg je erover toen je het vertelde?

“Mijn moeder was bijvoorbeeld heel enthousiast en vond vooral dat ik moest doen wat mij gelukkig maakte. Als ik mezelf door een filler behandeling zelfverzekerder zou voelen, dan is dat het zeker waard. Ik deed het ook voor mezelf en niet voor een ander. Toch merk ik dat er nog altijd een taboe heerst rondom fillers en botox. Veel mensen hebben een vertekend beeld van botox en fillers en zijn bang voor een onnatuurlijk resultaat. Vaak zie je in eerste instantie geeneens dat iemand iets heeft laten doen en is het resultaat juist heel natuurlijk.”

Hoe is de behandeling verlopen?

“Ik had de nacht voor de behandeling heel erg slecht geslapen. Ondanks de fijne intake, was ik natuurlijk gespannen voor het eindresultaat. Uiteindelijk verliep de behandeling heel soepel. Er hing een fijne sfeer en ik voelde mij meteen op mijn gemak. De zenuwen waren toen vrijwel direct weg!”

Wat zie je als je nu in de spiegel kijkt?

“Soms vergeet ik gewoon dat ik mijn kin heb laten behandelen met fillers. Als ik dan weer in de spiegel kijk, ben ik nog steeds zo blij met het resultaat. Vroeger hield ik nooit van foto’s van de zijkant, omdat ik dat heel confronterend vond. Daar heb ik nu geen moeite meer mee en dat is echt heel fijn.”

Wat voor reacties kreeg je na de behandeling?

“Ondanks dat het resultaat zo mooi is, viel het in eerste instantie bijna niemand op dat ik wat had laten doen. Pas wanneer ik de voor- en na foto’s liet zien, zagen mensen pas hoe groot het verschil daadwerkelijk is. Ondanks dat het een relatief kleine ingreep is, is het resultaat enorm. Daarnaast heb ik ook mijn zelfvertrouwen weer terug, waardoor ik weer straal en met mijn kin omhoog door het leven ga!”

Wat zou jij willen zeggen tegen de mensen die twijfelen om een behandeling te ondergaan?

“Als het je echt stoort en er onzeker door wordt, gewoon doen!”

 

 

07-01-2022
Terug naar overzicht