Terug naar overzicht

Cosmo Peel Forte: peeling voor huidverstrakking

De Cosmo Peel Forte versterkt, verbetert, egaliseert en verstrakt de huid! Deze medische peeling is een unieke peeling met een cocktail aan actief werkzame ingrediënten. Het bevat de optimale mix van 20% TriChloorAzijnzuur (TCA), 10% Glycolzuur en 10% Phenol. Om diepere rimpels tegen te gaan en de huid te voorzien in toename van volume en verstrakking is deze innovatieve formule gecreëerd. Maar wat is een Cosmo Peel Forte behandeling nou precies en wat doet het voor jouw huid? 

Voor wie is een Cosmo Peel Forte behandeling geschikt?

Deze specifieke peeling is een medische peeling voor het gelaat of kan ingezet worden voor specifieke huidzones. Zo kun je je bijvoorbeeld storen aan de grove structuur en diepe lijnen rondom de mond. Ook pigmentvlekken en grove poriën zullen verminderen of zelfs weggaan door deze unieke peeling. Vaak zie je dit wanneer men full face wordt behandeld. Bovendien is deze peeling ook mogelijk voor een rokershuid of een doffe huid.

Geschiktheid huidtype

Het is belangrijk om je goed te laten adviseren door een specialist, omdat niet iedere huid geschikt is voor een Cosmo Peel Forte behandeling. Iedereen die een stevige, talgrijke, vettige en/of dikke huid heeft, kan deze anti-aging behandeling ondergaan. Is jouw huid al gewend aan TCA peelings? Of weet jij van jezelf dat je géén gevoelige huid hebt? Dan kan de Cosmo Peel Forte behandeling ook gewoon worden uitgevoerd. Bij een oudere huid, dunne- en fragiele huid is het niet verstandig om een Cosmo Peel Forte behandeling te ondergaan.

Gecombineerd huidbeeld

Veel mensen hebben te maken met een gecombineerd huidbeeld, waardoor het nodig kan zijn om sommige huidzones sterker te peelen. Denk hierbij aan zones in het gezicht waar je te maken hebt met een grovere huidstructuur. Bij de Van Rosmalen Kliniek kijken we altijd naar jouw huid en stemmen daar de behandeling op af.

Barrières Cosmo Peel Forte

Pijn
Wij krijgen vaak de vraag: “Doet een Cosmo Peel Forte behandeling pijn?”. Wij kunnen je gerust stellen want de Cosmo Peel Forte behandeling is nauwelijks pijnlijk, omdat er Phenol aan de peeling is toegevoegd. Dit maakt dat de peeling minder pijnlijk is dan een TCA peeling.

Dunner worden van de huid
Veel mensen zijn bang dat de huid dunner wordt na een Cosmo Peel Forte behandeling. Dit is echter niet het geval! Je krijgt er namelijk een dikker en nieuwere huid voor terug. Het is een logische gedachtengang, omdat je natuurlijk alleen de eenmalige vervelling ziet. Maar je huid wordt juist steviger, weerbaarder en gezonder! Hierdoor heb je ook weer langer plezier van injectable behandelingen. De filler zal langer en mooier blijven zitten!

Nooit meer in de zon
Dit is ook een fabel! Je mag natuurlijk niet direct na de behandeling in de zon, maar als de huid weer volledig is hersteld, kun je met een hoge SPF de zon in.

Lange downtime / lang vervellen
Nee, gelukkig ben je ook geen maand aan het vervellen! Met de juiste pre-treatment en de juiste naverzorging, kun je na anderhalve week alweer een normale huid hebben.

Wat doen TCA, Glycolzuur en Phenol voor jouw huid?

TCA zorgt ervoor dat eiwitten gaan stollen, in tegenstelling tot glycolzuur die de huidcellen verweken. Doordat TCA zorgt voor stolling van de eiwitten, worden bindweefselcellen geactiveerd tot de aanmaak van collageen, elastine en hyaluronzuur. Een TCA kan de dieper gelegen huidlagen bereiken. Zoals al bekend zorgt glycolzuur voor verweking van huidcellen. Glycolzuur heeft een kleine molecuul en houdt erg van water. Doordat het een kleine molecuul heeft, kan het ook dieper de huid doordringen. Bovendien heeft het een hydraterende werking en stimuleert het de aanmaak van collageen en elastine. Aan de Cosmo Peel Forte is bovendien Phenol toegevoegd. Phenol zorgt ervoor dat de behandeling niet of nauwelijks pijnlijk is.

Wat kun je verwachten van de Cosmo Peel Forte?

Deze effectieve peeling zorgt voor een natuurlijke collageen stimulatie in de diepte en je ziet vrijwel meteen een egalere huid. Na een paar maanden ervaar je een lift-effect en verstrakking van de huid. De collageen en elastine aanmaak wordt zodanig versterkt dat dit minimaal nog zes maanden doorwerkt na de behandeling. In sommige gevallen is dit zelfs een jaar. Na zes maanden kan het eindresultaat het beste gezien worden. Eén behandeling is al voldoende om je huid er gemiddeld vijf jaar jonger uit te laten zien.

Wil je meer informatie over deze effectieve peeling? Onze huidtherapeuten kunnen jouw wensen, behoeften en vragen met jou bespreken tijdens een vrijblijvend consult met een huidanalyse. Bovendien zullen zij je ook attenderen op de voor- en nazorg omtrent de Cosmo Peel Forte!

Huidverbetering Cosmo Peel Forte

07-01-2022
Terug naar overzicht