over botox
Terug naar overzicht

De 5 dingen die je nog niet wist over botox!

Botox, iedereen heeft er inmiddels wel eens over gehoord. Waarschijnlijk ken jij het alleen als handig hulpmiddel om rimpels te laten verdwijnen en een boze of vermoeide uitstraling tegen te gaan! De drie meest gangbare zones voor botox zijn de voorhoofdslijnen, de fronsrimpel en kraaienpootjes. Maar botox werkt niet alleen voor lijnen en rimpels. Wist je dat het kan helpen bij veel meer klachten en problemen? De basiszaken over botox zijn vaak wel bekend en online kun je er tegenwoordig veel informatie over vinden, maar het kan goed zijn dat je deze 5 dingen nog niet wist!

Botox werkt niet voor volumeverlies

Er is bij mensen vaak veel verwarring tussen fillers en botox. Botox is een spierontspanner en wordt gebruikt om een overactieve spier tot rust te brengen. Hierdoor komt de huid tot rust, waardoor er geen diepe en fijne lijnen meer worden gevormd. Hiermee kun je dus bijvoorbeeld voorhoofdsrimpels, kraaienpootjes of een diepe fronsrimpel tegen gaan. Voor het opvullen van volume verlies, zoals een ingevallen gezicht, lipfillers, een diepe neus-lippenplooi of een diepe traangoot wordt gebruik gemaakt van fillers.

Botox is niet direct zichtbaar

In tegenstelling tot fillers, is het resultaat van botox niet direct zichtbaar. Botox moet namelijk eerst inwerken en begint pas na ongeveer 48 uur te werken. Het eindresultaat zal na maximaal twee weken zichtbaar zijn. Als jij voor de eerste keer bij ons langs komt voor een botox behandeling, zien we je daarom altijd graag nog even terug voor controle. Zo kunnen we samen met jou bekijken of het gewenste resultaat is behaald.

Het effect van botox is tijdelijk en werkt plaatselijk

Het effect van botox is altijd tijdelijk, omdat botox altijd op een natuurlijke manier door het lichaam wordt afgebroken. Wanneer jij een botox behandeling om de 3 tot 6 maanden herhaalt train je je spieren om minder hard te werken. Hierdoor kun je steeds langer plezier hebben van jouw botox behandeling! Daarnaast werkt botox plaatselijk en heeft het alleen effect op de geïnjecteerde plek.

Botox wordt niet alléén ingezet voor rimpels

Botox wordt niet alleen ingezet voor het tegengaan van rimpels! Wat veel mensen niet weten is dat botox ook wordt gebruik tegen overmatig zweten, putjes in de kin (sinaasappel kin), klemmende kaken en knarsetanden, hoofdpijnklachten, neerwaartse mondhoeken of hangende wenkbrauwen. Ook wanneer een slappe halslijn het gevolg is van overmatig werkende spieren, kan een botox behandeling een uitkomst bieden. Daarnaast wordt botox ook medisch toegepast voor bijvoorbeeld bepaalde spieraandoeningen, spasmes en in sommige gevallen het behandelen van littekens.

Er bestaat babybotox

Misschien heb je wel eens gehoord over babybotox! Maar wat is het nu eigenlijk? Babybotox is een behandeling met een lagere dosis botuline toxine (botox). Het is hetzelfde middel, alleen worden er mindere hoeveelheden gebruikt. Babybotox wordt vanwege de lagere dosering ook wel mini-botox genoemd. De reden om voor babybotox te kiezen is afhankelijk van het gewenste resultaat en zal altijd in samenspraak met de behandelend cosmetisch arts besproken moeten worden.


Wil je weten of een
botox behandeling iets voor jou is? Maak een afspraak voor een vrijblijvend consult met onze cosmetisch artsen in één van onze klinieken in Rotterdam of Nijmegen en stel al je vragen. De Van Rosmalen Kliniek is NVCG gecertificeerd en onze artsen dragen de beschermde beroepstitel cosmetisch arts KNMG. Zo weet je zeker dat jouw gezicht in goede handen is!

06-01-2022
Terug naar overzicht