Terug naar overzicht

De 5 dingen die je nog niet wist over fillers!

Fillers zijn ideaal om jouw gezicht op een natuurlijke manier weer een frisse en uitgeruste uitstraling te geven. Fillers hebben meerdere doeleinden, denk hierbij aan het opvullen van bijvoorbeeld een diepe neus-lippenplooi, rimpels bij de bovenlip, volume in de lippen, maar ook om de contouren van je gezicht te verfraaien. Door zo’n filler behandeling kan je onder andere een ingevallen gezicht of een vermoeide uitstraling tegengaan! Zelfs een non-surgical kincorrectie of neuscorrectie behoort tot de mogelijkheden. De basiszaken over fillers zijn vaak wel bekend en online kun je er tegenwoordig veel informatie over vinden, maar het kan goed zijn dat je deze 5 dingen nog niet wist!

Direct resultaat

Veel mensen weten niet dat het effect van fillers vrijwel direct te zien is! Wel is het uiteindelijke resultaat pas na ongeveer 4 tot 6 weken zichtbaar, omdat er sprake kan zijn van wat zwelling na de behandeling. Ga je voor een botoxbehandeling? Dan moet je even geduld hebben. Botox moet namelijk eerst inwerken en zal na maximaal twee weken het uiteindelijke resultaat tonen.

Tijdelijke fillers zijn oplosbaar

Veel mensen zijn bij fillers bang voor een onnatuurlijk resultaat en het feit dat je er een langere periode aan ‘vast’ zit. Een goede cosmetische kliniek zal nooit in één keer teveel filler gebruiken, waardoor het natuurlijk resultaat behouden blijft. Als het effect van een filler behandeling met hyaluronzuur toch niet naar wens blijkt te zijn, is het mogelijk om de tijdelijke filler te laten verwijderen door een behandeling met hyalase. Dit is een zeer veilig middel dat de filler laat oplossen. Fillers zijn daarnaast ook goed te lokaliseren met echografie, zodat je precies kunt zien waar de filler zit en gericht te werk kunt gaan.

Permanente fillers zijn sinds 2015 verboden

Vroeger was er een onderscheid tussen tijdelijke en permamente fillers. Permanente fillers mogen sinds 2015 niet meer gebruikt worden voor cosmetische doeleinden. De reden dat permanente fillers inmiddels verboden zijn, is omdat het veel complicaties en problemen met zich meebracht op de lange termijn. Hier werd in de media veel aandacht aan geschonken, waardoor veel mensen niet aan fillers durven te beginnen. Permanente fillers mogen nog wel gebruikt worden om schade aan het lichaam te herstellen. Bijvoorbeeld als die schade door een ongeluk is ontstaan. Dit wordt ‘reconstructieve toepassing’ genoemd. Bij de Van Rosmalen Kliniek worden alléén tijdelijke fillers gebruikt, die veilig zijn en na een langere periode door het lichaam zelf weer worden afgebroken.

Verschillende soorten fillers

Wat veel mensen niet weten is dat er verschillende soorten fillers zijn, elk met een eigen consistentie, zodat je verschillende soorten weefsels kunt nabootsen. Je kunt bijvoorbeeld vetweefsel nabootsen waardoor je een ingevallen gezicht tegen kunt gaan, maar bijvoorbeel ook botweefsel namaken voor een scherpere kaaklijn. Zo zijn er bij de Van Rosmalen Kliniek tijdelijke fillers op basis van hyaluronzuur en collageenstimulators. Fillers van hyaluronzuur zijn gemaakt van een lichaamseigen stof, waardoor er nauwelijks kans is op een weefselreactie. Collageenstimulators, zoals bijvoorbeeld Radiesse, stimuleren de aanmaak van jouw eigen collageen in de huid. Deze collageenstimulators worden vaak ingezet om bijvoorbeeld de contouren in je gezicht te herstellen, zoals de kaaklijn of kin.

Het behandelen van handen, hals en decolleté

Door regelmatige blootstelling aan de zon, veroudert de huid op de handen, hals en decolleté vaak sneller. De hals en decolleté worden vaak vergeten in behandelingen en verzorging (met bijvoorbeeld een SPF) en verraden daardoor het snelst jouw leeftijd. Daarnaast zitten in deze gebieden ook minder talg- en zweetklieren. Bij de Van Rosmalen Kliniek kun je met een fillerbehandeling de veroudering van de huid op de handen, hals en decolleté tegengaan. Dat kan middels een Skinbooster behandeling met hyaluronzuur of een behandeling met een collageenstimulator, zoals Radiesse. Daarnaast is het ook mogelijk om de handen, hals en decolleté door de huidtherapeut te laten behandelen met verschillende technieken, zoals een laserbehandeling!

Wil je weten of een fillerbehandeling iets voor jou is? Maak een afspraak voor een vrijblijvend consult met onze cosmetisch artsen in één van onze klinieken in Rotterdam of Nijmegen en stel al je vragen. De Van Rosmalen kliniek is NVCG gecertificeerd en onze artsen dragen de beschermde beroepstitel cosmetisch arts KNMG. Zo weet je zeker dat jouw gezicht in goede handen is!

06-01-2022
Terug naar overzicht