Terug naar overzicht

De voordelen van vitamine B3 in huidverzorging

Heb jij huidverzorgingsproducten met vitamine B3 in de kast staan? Grote kans dat je na het lezen van deze blog (nog meer) overtuigd bent! Niacinamide, ook wel vitamine B3 genoemd, is een doeltreffend ingrediënt in de dagelijkse huidverzorging. Het is een waar multifunctioneel ingrediënt dat werkt voor verschillende indicaties. Dit geliefde ingrediënt is voor alle huidtypen te gebruiken en werkt als een echte multitasker. Wij hebben alle voordelen van niacinamide voor je op een rijtje gezet!

1. Herstelt schade en zorgt ervoor dat cellen normaal gaan functioneren

Niacinamide zorgt voor neutralisatie van vrije radicalen. Vrije radicalen die ontstaan door bijvoorbeeld UV-straling, hechten zich aan gezonde cellen, waardoor er celschade als gevolg zal zijn. Deze celschade kan zich uiten door het ontstaan van pigmentvlekken, roodheid, fijne lijntjes en rimpels. Niacinamide zorgt ervoor dat bestaande pigmentvlekken worden gereduceerd, de aanmaak van pigmentvlekken wordt voorkomen, het huidverouderingsproces wordt vertraagt en roodheid vermindert.

2. Zorgt voor een mooie gezonde glow

Over het algemeen wordt niacinamide niet gezien als een exfoliërend ingrediënt, maar uit onderzoek blijkt dat het een licht exfoliërende werking heeft op de huid. Hierdoor zorgt het ervoor dat dode huidcellen van de huid worden verwijderd, waardoor de huid geen grauw aanzien meer heeft. De huid voelt daardoor gladder en zachter aan!

3. Stimuleert de aanmaak van collageen

Een belangrijke functie voor veel mensen is het stimuleren van collageen. Door de stimulatie van collageen wordt de huid stevig en krijgt de huid meer body. Perfect tegen huidveroudering!

4. Herstelt de huidbarrière

Niacinamide stimuleert de productie van ceramiden. Ceramiden zorgen ervoor dat de huidbarrière zich hersteld. Een intacte huidbarrière zorgt voor meer weerbaarheid van de huid en bovendien verdampt er veel minder vocht uit de huid, waardoor de huid beter gehydrateerd blijft. Ideaal voor een gedehydrateerde en droog aanvoelende huid.

5. Heeft ontstekingsremmende eigenschappen

Vanwege de ontstekingsremmende eigenschappen is niacinamide ook zeer geliefd. Het kalmeert namelijk een rode huid. Er zijn een aantal huidindicaties waar niacinamide zeer waardevol voor is. Vanwege de pigmentregulerende, ontstekingsremmende, exfoliërende en collageenstimulerende eigenschappen past het al snel in een goede skincareroutine.

6. Niacinamide is zeer effectief bij melasma en pigmentvlekken

De afgifte van pigment aan omringende huidcellen wordt voorkomen door middel van niacinamide, waardoor de kans op het ontstaan van oppervlakkige pigmentvlekken en pigmentpieken bij melasma worden voorkomen. Dit resulteert in reductie van zowel pigmentvlekken als melasma.

7. Niacinamide voor een acne gevoelige huid

Door de ontstekingsremmende eigenschappen past niacinamide in de skincare routine van acne thuis. Het remt namelijk de talgproductie en voorkomt dat er tekenen van restacne ontstaan. Restacne zijn vaak rood- bruine vlekjes na het wegtrekken van de ontstekingen.

In welke producten vind je deze alleskunner terug?


Niacinamide is een heel mooi ingrediënt om toe te voegen in een skincare routine, vooral vanwege zijn vele voordelen. Dit alles zorgt voor een mooie, gezonde huid. Heb je nog vragen over welk product eventueel bij jouw huidtype / -indicatie zou passen, neem dan vooral contact met ons op!

07-01-2022
Terug naar overzicht