Traangoot
Terug naar overzicht

Dit kun je doen tegen een vermoeide uitstraling!

We hebben er allemaal wel eens last van; een vermoeide uitstraling. Maar wat als jouw spiegelbeeld niet in evenwicht is met hoe jij je voelt? Natuurlijk begint het bij een gezonde levensstijl en een goede huidverzorging, maar dit is niet altijd genoeg. Misschien heb jij last van donkere kringen en wallen onder je ogen? Of erger je je aan hangende wenkbrauwen? Gelukkig is daar met relatief eenvoudige behandelingen iets aan te doen.

Waardoor krijg je een vermoeide uitstraling?

Het verouderingsproces wordt deels genetisch bepaald, maar externe factoren zoals alcohol, roken en UV-straling spelen ook een rol. Doordat het skelet krimpt en het vet rondom de ogen verdwijnt, ziet het gezicht er sneller vermoeid uit. Naast dat wallen en donkere kringen zich makkelijker tonen, kunnen oogleden zwaarder lijken en ontstaan er fijne rimpels en lijntjes in het gezicht. Ook verslapt de huid rond de wenkbrauwen en trekken spieren de wenkbrauwen naar beneden wat voor een vermoeide uitstraling zorgt.

Wat kun je eraan doen?

Helaas kunnen we gezichtsveroudering geen halt toe roepen, maar wel vertragen en behandelen. Een gezonde levensstijl is het halve werk en in combinatie met een regelmatig bezoek aan de huidtherapeut en cosmetisch arts voor een laser-, peeling of een injectable behandeling, ben jij op iedere leeftijd de mooiste versie van jezelf. Een injectable behandeling met de lichaamseigen stof hyaluronzuur verbetert bijvoorbeeld niet alleen de vorm van je gezicht, maar zorgt ook voor zachte contouren en een frisse uitstraling.

Het behandelen van donkere kringen en wallen

Bij een uitgeruste uitstraling hoort een frisse oogopslag. Diepe traangootjes, wallen en donkere kringen onder de ogen kunnen helaas zorgen voor een vermoeid uiterlijk. Er zijn verschillende soorten wallen en om de juiste behandeling te bepalen, is het van groot belang dat eerst de juiste oorzaak wordt vastgesteld. Door onze expertise kunnen wij het onderscheid maken tussen de anatomische oorzaak van de wal en daardoor een specifieke behandeling inzetten.

Wallen door volumeverlies (diepe traangoot)

De traangootjes zijn de geultjes dat vanuit de binnenste ooghoeken richting de wangen lopen. Doordat het skelet krimpt naarmate je ouder wordt, kan volumeverlies optreden en daarnaast wordt de huid onder je ogen met de jaren minder elastisch. Ook kan een diepere traangoot van nature aanwezig zijn op een jongere leeftijd. Het volumeverlies zorgt vaak voor wallen en donkere kringen onder de ogen. Gelukkig kan volumeverlies heel mooi worden opgevuld met een traangootjes behandeling, waardoor de traangoot wordt gevuld en er steun wordt gegeven onder het ooglid. Bij de behandeling wordt altijd gebruik gemaakt van een ultradunne canule met fillers van hyularonzuur, wat zorgt voor een snel herstel!

Vetwallen

Een van de belangrijkste oorzaken van vetwallen is veroudering. Er zijn verschillende vetcompartimenten van het onderooglid, wat dient als bescherming van de oogbol en de oogkas. Naarmate we ouder wordt het spierweefsel rondom de ogen slapper, waardoor de oogspier het vet niet meer goed naar achteren kan drukken. Hierdoor hoopt het vet onder de ogen zich op, waardoor er wallen ontstaan. Afhankelijk van de ernst van de ‘vetwal’ kan een fillerbehandeling worden ingezet of kan het operatief worden verwijderd door middel van een onderooglidcorrectie. Bij een onderooglidcorrectie wordt overtollig huid en vet weggehaald, maar in de praktijk zien we dat het probleem vaak op te lossen is met fillers. Bij een fillerbehandeling voor de ‘vetwal’ wordt de overgang van de wal (ook wel dal genoemd) naar de wang gevuld, waardoor het mooi in een vloeiende lijn doorloopt en de wal daardoor niet meer zichtbaar is.

Vochtwallen

Vaak wordt er gedacht dat elke wal kan worden behandeld door middel van een fillerbehandeling, dit is echter niet het geval. Vocht in de wallen is zelfs een contra-indicatie om fillers in te zetten, omdat een filler vocht aantrekt en wallen daardoor alleen maar kunnen verergeren. Het is daarom erg belangrijk dat het juiste onderscheid wordt gemaakt. De zogeheten ‘vochtwal’ wordt vaak veroorzaakt door een verminderde pompfunctie van het oogspiertje. Het oogspiertje hoort normaal gesproken het vocht weg te pompen en wanneer het vocht blijft staan, kan het zijn dat het spiertje minder goed werkt en dat de lymfebanen het vocht niet goed kunnen afvoeren. Je kunt dus zowel op jonge leeftijd als oudere leeftijd last hebben van een vochtwal. In dit geval kan een behandeling bij een huidtherapeute voor lymfedrainage een uitkomst bieden. Wij raden mensen daarnaast aan om niet meer op hun buik te slapen, maar juist op de rug te gaan liggen. Hierdoor krijgt het vocht minder kans om zich onder je ogen te nestelen. Ook kunnen botoxbehandelingen rondom de ogen het vocht verergeren.

Donkere kringen

Wanneer je alléén te maken hebt met een donkere huid rondom de ogen en je geen last hebt van een diepe traangoot, kan het inzetten van de juiste skincare in combinatie met huidtherapie een uitkomst bieden. Door middel van laserbehandelingen en/of microneedling wordt de huid steviger gemaakt, waardoor de huid minder ‘glazig’ is en daardoor donkere kringen minder zichtbaar worden. Naarmate we ouder worden neemt ons collageen af, wat ervoor zorgt dat de huid slapper en dunner wordt. Met een gefractioneerde laserbehandeling kun je dit proces te vertragen, doordat de kleine bloedvaatjes worden gestimuleerd om bindweefsel en collageen aan te maken. Dit zorgt voor een gezonde en dikkere huid! Bij microneedling in combinatie met warmte (RF), worden er tipjes van ultradunne naaldjes in de huid gestoken. Wees maar niet bang! Je voelt geen pijn, alleen de warmte. Het genezingsproces van deze kleine wondjes zorgt voor de aanmaak van collageen, terwijl de warmte (RF) zorgt voor onderhuidse verstrakking en de productie van collageen stimuleert. Deze combinatiebehandeling is geschikt voor alle huidtypen en vaak kiezen cliënten ervoor om gelijk het hele gezicht, hals en decolleté te behandelen. Daarnaast is het inzetten van de juiste huidverzorging rondom de ogen hierbij van enorm belang. Zeker het inzetten van een antioxidant kan een enorm verschil maken, zoals bijvoorbeeld de AOX Eye Gel van SkinCeuticals.

Last van hangende wenkbrauwen

Heb jij last van een vermoeide uitstraling door afhangende wenkbrauwen? Hangende wenkbrauwen zorgen helaas vaak voor een vermoeide uitstraling en daarnaast kan je last krijgen door een drukkend gevoel op je ogen. Door een slappe huid trekt de fronsspier de wenkbrauwen naar beneden, waardoor je er vermoeid uit gaat zien. Bij een wenkbrauwlift denken veel mensen aan een chirurgische ingreep, maar niks is minder waar! Een wenkbrauwlift door middel van botox (en soms in combinatie met fillers) kan namelijk de perfecte uitkomst bieden. Een injectie met botulinetoxine ontspant de spieren, waardoor je er vrijwel direct weer fris en jeugdig uitziet. De behandeling duurt enkele minuten en is vrijwel pijnloos. In sommige gevallen kan er geen botox worden ingezet, omdat het ervoor kan zorgen dat de wenkbrauwen nog lager komen te staan. In dat geval wordt een fillerbehandeling uitgevoerd. Hierbij wordt er met fillers steun gegeven aan de wenkbrauw, doordat de holte van het voorhoofd naar de slaap wordt gevuld. Combineer het met een laserbehandeling om de huid onder de ogen te verstrakken of met een peeling voor hydratatie tegen fijne lijntjes.

Een frisse oogopslag begint thuis

Door je huid te beschermen tegen invloeden van buitenaf blijft deze langer in topconditie. Investeer daarom in huidverzorgingsproducten met werkzame stoffen in hoge percentages (cosmeceuticals), zoals Bio Logica Hyalu serum wat het verouderingsproces vertraagt en zorgt voor een stevige huid onder de ogen. Het product bevat hyaluronzuur (hydraterend en anti-aging), oligopeptides (stimuleert collageen) en cafeïne (antioxidant). Ook de SkinCeuticals AOX Eye Gel kan hiervoor perfect ingezet worden, aangezien het de aanmaak van collageen stimuleert en fijne lijntjes corrigeert. Bescherm daarnaast je huid iedere dag tegen de zon met de SkinCeuticals Mineral UV Eye Defense, ook als het regent.

Worstelt jouw innerlijk met je uiterlijk? Blijf er niet mee zitten. Maak een afspraak voor een vrijblijvend consult met een van onze cosmetisch artsen op één van onze klinieken in Rotterdam of Nijmegen en ontvang een behandelplan op maat. De Van Rosmalen kliniek is NVCG gecertificeerd en onze artsen dragen de beschermde beroepstitel cosmetisch arts KNMG. Zo weet je zeker dat jouw gezicht in goede handen is!

 

06-01-2022
Terug naar overzicht