huidverzorging
Terug naar overzicht

Een goede skincare routine voor mannen!

Het is wellicht geen verrassing dat steeds meer mannen interesse krijgen in het aanpakken van huidveroudering en het behouden van een gezond en jeugdig uiterlijk. Dit weerspiegelt de moderne man, die steeds meer aandacht krijgt voor effectieve huidverzorging. In deze blog lees je alles over een goede en ‘simpele’ skincare routine voor mannen!

Wat werkt voor jouw huid?

De mannelijke gezichtshuid biedt unieke uitdagingen, bijvoorbeeld vanwege verschillen in huidstructuur en veroudering, maar ook levensstijl en gedrag. Dit kan resulteren in andere prioriteiten of behandelmethoden in vergelijking met de vrouwelijke huid. Het gebruik van huidverzorgingsproducten die specifieke huidproblemen van mannen aanpakken, kan de huidkwaliteit verder optimaliseren en een gezonde en jeugdig ogende huid bij mannen ondersteunen.

Het verschil tussen een mannelijke- en een vrouwelijke huid

De mannelijke huid functioneert anders dan de vrouwelijke huid. Het produceert meer talg en zweet, de talgklieren zijn groter en meer aanwezig en bevat over het algemeen meer pigment, maar ook een verhoogde rode toon door aanwezige bloedvaatjes. Eveneens is de mannelijke huid wat dikker dan bij vrouwen, het bevat namelijk meer collageen. Alleen neemt dit collageenvolume per 20 jaar met 9% af. Ook neemt de hydratatie aanzienlijk af en wordt de huid doffer, droger en sneller geïrriteerd. Hierdoor is de huidbarrière niet intact en kunnen invloeden van buitenaf schade brengen aan de huid. Dit resulteert in:

 

GLOW Rosacea Couperose Peeling

Skincare routine voor mannen

Uit onderzoeken blijkt dat mannen vaak wel hun huid goed willen verzorgen, maar het overzichtelijk willen houden en niet teveel ‘gedoe’ willen. Er zijn een aantal belangrijke handelingen die wij je willen adviseren. Namelijk het reinigen van je huid, exfoliëren en (preventief) beschermen. Wij hebben een aantal musthaves voor je op een rijtje gezet.

Een mannenhuid reinigen

Doordat de man meer talg en zweet produceert is een goede reiniger nodig. De Dermaceutic Advanced Cleanser, is geschikt voor alle huidtypes en makkelijk in gebruik. Het is namelijk een foamer, wat ook heel handig is onder de douche. Heb je wat meer last van pukkeltjes? Kies dan voor de SkinCeuticals Blemish + Age Cleanser.

Exfoliëren

Naast een basis reiniger, kun je de doffe grauwe huid ’s avonds nog beter aanpakken door te exfoliëren. Door te exfoliëren wordt de celdeling gestimuleerd, krijgt de huid een frisse gezonde huidteint en wordt de huid diep gereinigd. Hiervoor is de Dermaceutic Foamer 15 uitermate geschikt. Heb je een gevoelige huid? Kies dan voor de Foamer 5.

Antioxidanten

De mannenhuid heeft een verminderde antioxidantencapaciteit en is meer vatbaar voor invloeden van buitenaf, waardoor vrije radialen celschade kunnen veroorzaken. Antioxidanten zijn nodig om deze celschade te voorkomen, zodat pigmentvlekken worden voorkomen, de huidbarrière intact blijft en huidveroudering vertraagt. De Dermaceutic C25 past daar goed bij.

Verzorging

Een goede gezichtscrème zorgt ervoor dat jouw huid gezond blijft. Daarnaast gaat het veroudering van de huid tegen, zorgt het voor hydratatie en kan het helpen bij oneffenheden. Eén van onze favorieten is de Hyal Ceutic van Dermaceutic, vanwege de satijnzachte crème. Wil jij verslapping tegengaan? De Derma Lift 5.0 van Dermaceutic is een liftend serum, voor zowel het gezicht als de oogcontouren en het bevat meerdere ingrediënten die de aanmaak van collageen en elastine stimuleren. Hou je meer van een volle crème, ga dan voor de Triple Lipid Restore 2:4:2 van SkinCeuticals!

Beschermen, beschermen, beschermen

Naast de bescherming die een antioxidant biedt, is een zonnebrandcrème van belang. Eén van onze favorieten is de Tinted Sun Ceutic van Dermaceutic. Deze SPF bevat een universele subtiele kleur, waardoor het geen witte waas achterlaat. Hier hebben mannen namelijk vaak last van bij hun baardgroei. De Tinted Sun Ceutic is goed te gebruiken bij medium baardgroei. Heb jij echt een volle baard? Ga dan voor de Ultra Facial Defense. Deze SPF geeft jouw huid daarnaast extra voeding! Heb je een pigmentgevoelige huid? Dan past de SkinCeuticals Advanced Brightening UV defense daar erg goed bij, met eigenschappen die het pigment stabiel houden. Om de skincare routine wat simpeler te houden voor jezelf, kun je er ook voor kiezen om je SPF te mengen met een antioxidant. Wist jij trouwens dat de combinatie van een antioxidant + SPF huidveroudering tot wel 7 x remt?

Nachtverzorging

Creëer een extra frisse look met een nachtverzorging op basis van een exfoliërend ingrediënt. Een nachtverzorging met glycolzuur bijvoorbeeld. Dit exfolieert de huid, reguleert de pigmentvorming en zorgt ervoor dat jouw huid fris en gezond eruit gaat zien. Hierdoor kun je jezelf beter glad scheren en het geeft minder kans op ingegroeide haren! Een goede keuze is de Dermaceutic Light Ceutic of de SkinCeuticals Glycolic 10 Renew Overnight. Lastig om een keuze te maken? Laat je dan adviseren door onze huidtherapeuten tijdens een vrijblijvend consult.

Huidbehandelingen

Steeds meer mannen nemen de stap om hun huidconditie te optimaliseren. Pigmentvlekjes, rode bloedvaatjes, een onzuivere huid en huidveroudering zijn allemaal behandelbaar. Heb je een gemixt huidbeeld? Dan zijn er ook verschillende behandelmethodes inzetbaar gedurende één behandelsessie om specifiek op verschillende huidindicaties te behandelen. Een behandeling kan dan bestaan uit een combinatie van IPL- / lasertherapie, peelings, microneedling en microneedling met radiofrequentie. Dit unieke behandelplan op maat wordt ook wel de Confidence Booster GLOW genoemd.

En zo ken je nu een goede en effectieve skincare routine voor mannen! Wil je als man meer advies over huidverzorging?
Of informatie over huidbehandelingen met een behandelplan op maat?
Neem dan contact met ons op voor het boeken van een gratis consult!

GLOW IPL Couperose

07-01-2022
Terug naar overzicht