Terug naar overzicht

Geen zweetplekken met de Botox Dry behandeling!

Wil jij voorbereid de zomer ingaan, zonder zweetplekken onder de oksels en daarmee momenten van schaamte voorkomen? Wil jij een effectief anti-transpiratie middel gedurende de warme maanden? Dan biedt de GLOW – Botox® dry behandeling een uitkomst. Geen last meer van zweetplekken onder de oksels of meerdere keren per dag wisselen van overhemd, t-shirt of blouse. Lees in onze blog hoe deze behandeling werkt en hoe jij zweetplekken kunt tegengaan met botox.

De hoeveelheid transpiratie verschilt per persoon

Vraag jij je wel eens af of je de enige bent die hier last van lijkt te hebben? Nee, je bent gelukkig echt niet de enige! Overmatig transpireren, oftewel hyperhidrosis, is vaak iets wat we als zeer vervelend ervaren. Ook kan het je sociale leven flink beïnvloeden. Ondanks dat het een natuurlijke manier is van het lichaam om af te koelen, gaat overmatig transpireren vaak gepaard met onzekerheid. Zweten is heel normaal, maar de hoeveelheid en de intensiteit daarvan verschilt per persoon. De één transpireert nauwelijks terwijl de ander juist overmatig transpireert. De miljoenen zweetkliertjes (die iedereen heeft) scheiden bij oververhitting vocht uit dat op de huid terecht komt, vervolgens verdampt en zorgt voor verkoeling. Zowel mannen als vrouwen kunnen last hebben van overmatig zweten. Het komt vaak voor onder de oksels, in de handpalmen en onder de voeten. Alleen wordt overmatig zweten onder de oksel doorgaans als meest verhinderend ervaren. Door een goede hygiëne en gezonde voeding, kan de geur van het transpiratievocht afnemen. Het scheren van de oksels kan daarbij ook helpen, alleen zijn dit helaas geen oplossingen voor de lange termijn.

Dit kun je doen tegen overmatig zweten

Merk jij dat overmatig zweten een belemmering is in jouw dagelijks leven en hierdoor invloed heeft op jouw zelfvertrouwen? Dan zou een GLOW – Botox® dry behandeling de perfecte oplossing kunnen zijn! Inmiddels is vrijwel iedereen bekend met botox voor het gelaat, maar botox kan ook worden gebruikt om overmatige transpiratie tegen te gaan. Het blokkeert de werking van de zenuwen die de zweetklieren prikkelen, waardoor de zweetproductie wordt afgeremd.

Hoe gaat een GLOW – Botox® dry behandeling in zijn werk?

Bij het intake consult op onze locatie in Rotterdam of Nijmegen worden de wensen, verwachtingen en de behandeling vooraf besproken. Ook is het belangrijk dat de oksels voorafgaand aan de behandeling goed zijn geschoren. Vaak krijgen wij de vraag of de behandeling pijn doet. Het antwoord op deze vraag is: nee, integendeel zelfs. De huid wordt van tevoren ingesmeerd met een verdovende crème, waardoor de behandeling vrijwel pijnloos is. Als de verdoving goed is ingewerkt, worden vervolgens de botox injecties in de oksel gezet. Tijdens de Botox® dry behandeling in de Van Rosmalen Kliniek worden ongeveer 15 prikjes in de oksel gezet, waardoor de zweetproductie aanzienlijk zal verminderen. De totale duur van de behandeling is ongeveer een half uur.

Hoe snel merk je resultaat?

Direct na de behandeling kan het zo zijn dat je last hebt van wat bobbeltjes in de oksel. Dit is de botox die zich nog aan het verspreiden is in de huid, niks om je zorgen over te maken! Al binnen drie tot vier dagen merk je dat de zweetproductie in grote mate is verminderd. Jouw oksels zullen zacht en droog aanvoelen, waardoor jij weer vol zelfvertrouwen de straat op kan. De werkende stof zal na ongeveer vier tot zes maanden natuurlijk afbreken. Je kunt er dan voor kiezen om de behandeling te herhalen. Zo blijft het resultaat optimaal en kan jij zonder zorgen door het leven.

Wil jij ook graag van je overmatig transpirerende oksels af? Neem dan contact met ons op voor vragen of het inplannen van een gratis intake consult voor een Botox® dry behandeling in onze kliniek in Rotterdam of Nijmegen!

07-01-2022
Terug naar overzicht