Waardoor krijg je maskne?

Door het dragen van een mondmasker wordt de huid afgesloten en kunnen de poriën in de huid niet ademen. Hierdoor kunnen zweet, talg en afvalstoffen zich ophopen onder je mondkapje en kan de huid daardoor deze ongewenste stoffen niet kwijt. Door het broeierige effect onder het mondmasker nemen bacteriën toe en heb je te maken met de mechanische wrijving op de huid, ook wel acne-mechanica genoemd. Dit alles kan leiden tot huidirritaties, ontstekingen, maar ook een rode en/of droge huid rondom de mond, wangen en kin. De huidbarrière is niet meer intact en hierdoor treden huidproblemen op.

Wat kun je doen tegen huidirritaties door mondmaskers (maskne)?

Het belangrijkste is om de huid te laten luchten! Verder adviseren we ook om jouw huid van binnenuit goed te verzorgen, voldoende drinken is hierbij van belang. Wanneer jij last hebt van verstoppingen in de huid door overmatig talg en zweet en/of irritaties door het vele dragen van een mondkapje, raden we je aan om de huid goed schoon te houden en hiervoor de juiste skincare te gebruiken. Het is belangrijk om je huid in de ochtend en avond goed te reinigen. Hiervoor kun je bijvoorbeeld denken aan de Gentle Cleanser van SkinCeuticals of de Advanced Cleanser van Dermaceutic. Daarnaast zorgt een goede exfoliant ook voor het verbeteren van jouw huidconditie. En het zorgt ervoor dat talg niet kan ophopen in het talgkliertje, omdat de afvoergang vrij wordt gehouden. Van een rijpe huid met rimpeltjes tot een acne-gevoelige huid, onzuiverheden of veel pigmentatie in het gezicht door overmatige blootstelling aan de zon: bijna elk huidprobleem verbetert door exfoliëren. Hiervoor is bijvoorbeeld de Foamer 15 van Dermaceutic of de Glycolic Renewal Cleanser van SkinCeuticals een goede optie. Bij een schrale en open huid is het belangrijk om de huid weer tot rust te brengen. Crème L van Renophase is hiervoor zeer geschikt, omdat het een hydraterende werking heeft en de huid tegelijkertijd kalmeert. Ook kunnen hydraterende serums een uitkomst bieden, zoals de Nexultra H van Universkin of de Hydrating B5 van SkinCeuticals. Bij een licht geïrriteerde huid kunnen kalmerende serums of een fijn gezichtsmasker, zoals de Phyto Corrective serum of het Phyto Corrective masker van SkinCeuticals worden ingezet.

Breng de huid weer tot rust met huidtherapie

Bij een geïrriteerde acne huid door het dragen van mondmaskers, kunnen we jouw huidconditie verbeteren met huidtherapeutische behandelingen. Bijvoorbeeld een GLOW Purifying combinatiebehandeling, waarbij we jouw onzuiverheden zoals acne of puistjes door het dragen van een mondmasker (maskne) kunnen behandelen. De GLOW Purifying behandeling is een combinatie van verschillende technieken, zoals diverse peelings om ontstekingen in de huid te verminderen, microneedling en/of IPL-laser om roodheid te verminderen en het inzetten van de juiste skincare. Heb jij juist meer last van een rode en geïrriteerde huid? Onze GLOW Sensitive behandeling is de perfecte samenstelling van behandelingen en technieken om een geïrriteerde huid tot rust te brengen en roodheid te verminderen! Afhankelijk van jouw specifieke huidprobleem, hebben onze gekwalificeerde huidtherapeuten altijd een passende behandeling.

Wil jij skincare advies of ben jij benieuwd wat onze huidtherapeuten voor jou kunnen betekenen voor jouw mascne? Kom langs of plan een vrijblijvend consult in bij één van onze specialisten in onze kliniek in Rotterdam of Nijmegen en wij maken samen met jou een passend plan op maat!