skincare
Terug naar overzicht

Het verschil tussen cosmeceuticals en cosmetica

Binnen onze kliniek werken we uitsluitend met huidverzorgingsproducten van de beste kwaliteit, ook wel cosmeceuticals genoemd. Maar wat is dat nou eigenlijk? En wat is het verschil met normale cosmetica producten? Dit zijn vragen die wij regelmatig krijgen van klanten!

Wat doet jouw skincare routine voor jouw huid?

Kijk eens naar jouw huidige verzorgingsproducten, indien je nog geen cosmeceutials gebruikt. Kun je aflezen wat de exacte percentages aan actieve ingrediënten zijn? Zijn pigmentvlekjes en fijne lijntjes verminderd? Of wilde je juist een minder vale huidteint, maar is dat nog steeds niet gelukt? Het is fijn om na te gaan, wat jouw producten (die je thuis gebruikt) voor jouw huid hebben betekend, behalve dat ze comfort hebben geboden.

HOME Cosmeceuticals SkincareWat zijn cosmeceuticals?

Cosmeceuticals zijn skincare producten die zijn ontworpen om de gezondheid van de huid te versterken, schade te herstellen en de huidconditie te verbeteren. De producten kunnen specifieke huidproblemen effectiever aanpakken dan de meeste gangbare cosmeticaproducten. Het bevat namelijk hoge concentraties van actieve ingrediënten.

Het verschil tussen cosmeceuticals en cosmetica producten

Een cosmeceutical ligt in het midden van reguliere crèmes die je in de winkel/ drogisterij kunt kopen en crèmes op doktersrecept. De reguliere crèmes werken voornamelijk in op de bovenste huidlaag en bieden voornamelijk comfort. Daarentegen werken cosmeceuticals ook voor de diepere huidlagen en kunnen daarmee specifieke huidproblemen effectiever aanpakken. Bovendien zijn het wetenschappelijke onderbouwde huidverzorgingsproducten.

Waarom wij uitsluitend werken met cosmeceuticals

Bij de Van Rosmalen Kliniek selecteren we de cosmeceuticals op basis van de combinaties van ingrediënten en klinisch bewezen resultaten. Door de synergetische werking tussen de cosmeceuticals en de injectable- / huidbehandelingen, wordt er gewerkt aan een significante verbetering van de huid.

Alle verschillen nog eens op een rij:

Comfort crèmes

  • Ruikt lekker vanwege grote hoeveelheid aan parfum;
  • Lage concentraties actieve ingrediënten;
  • Verkrijgbaar in een drogisterij, schoonheidssalon of een cosmeticawinkel;
  • Werkt oppervlakkig op de huid.

Cosmeceuticals

  • Niet of nauwelijks parfum bevattend. Dit geldt tevens voor parabenen en conserveringsmiddelen;
  • Hoge concentraties aan actieve ingrediënten;
  • Verkrijgbaar in een kliniek/praktijk waar huidtherapeuten en/of artsen werkzaam zijn;
  • Zichtbare huidverbetering;
  • Werkt in op de diepere huidlagen.

Zou jij graag naar aanleiding van het lezen van deze blog een skincare advies op maat willen of heb je vragen over waar jij nog verbetering in kunt behalen? Schroom dan niet en laat het ons weten. Of bestel jouw cosmeceuticals op onze webshop!

07-01-2022
Terug naar overzicht