GLOW Rejuvenation
Terug naar overzicht

Hoe onderscheiden onze huidtherapeuten zich?

Over het algemeen wordt de huidtherapeut nogal eens verward met een schoonheidsspecialiste. Wat doen huidtherapeuten nu anders dan een schoonheidsspecialiste? Veel mensen zien een grote overlap op het werkgebied van de huidtherapeut en schoonheidsspecialiste. Niets ten nadele van de schoonheidsspecialiste, maar er is wel degelijk een verschil!

Zowel de huidtherapeut als schoonheidsspecialiste zijn met de huid aan het werk. Het meest interessante orgaan, om het uiterlijk weer in goede conditie te krijgen met als resultaat een fris en egaal huidbeeld.

Wat is het verschil tussen een huidtherapeut en schoonheidsspecialist?

Het doel

Wanneer je ontspanning zoekt en verwend wilt worden ben je bij de schoonheidsspecialiste aan het juiste adres. Het gaat hier voornamelijk om de verzorging van de huid. Het doel van de behandeling is anders dan bij de huidtherapeut. Een huidtherapeut is een specialist op het gebied van paramedische, cosmedische en cosmetische huidzorg en beschikt over wetenschappelijke kennis om huidklachten op de meest effectieve manier te behandelen en te verbeteren. Zodat huidklachten verminderen of zelfs verdwijnen! Er zijn nog meer verschillen!

De gevoelswaarneming

Huidtherapeutische behandelingen zijn meestal gevoelig. Er worden intensieve behandelmethoden gebruikt om naar een optimaal behandelresultaat te werken. Schoonheidsspecialisten daarentegen leggen je heerlijk in de watten.

Opleiding

Huidtherapeuten hebben een vierjarige hbo-opleiding gevolgd en moeten zich vervolgens registreren in het Kwaliteitsregister Paramedici. Hiervoor moeten zij punten blijven behalen voor verlenging van hun registratie door middel van bijscholingen. Tevens zijn zij opgeleid in het herkennen en behandelen van grote en kleine huidproblemen. Daarnaast heeft de huidtherapeut een beschermde titel, die vastgelegd is in de Wet beroepen in de individuele gezondheidszorg (BIG, artikel 34). Een schoonheidsspecialiste volgt een driejarige mbo-opleiding waarna ze zich verder kunnen specialiseren in acne behandelingen.

*Dit is een verkorte uitleg van het verschil tussen een huidtherapeut en een schoonheidsspecialiste.

Waarmee onderscheiden de Van Rosmalen Kliniek huidtherapeuten zich van de andere huidtherapeuten?

  • Door te werken met de nieuwste apparatuur;
  • Door zich frequent bij te scholen. En op de hoogte zijn van de nieuwste wetenschappelijke inzichten op het gebied van huidtherapie;
  • Aangesloten te zijn bij zowel de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) als de Dutch Aesthetic Laser Association (DALA);
  • ‘’Full face approach’’ behandelingen uit te voeren met als uitgangspunt: voor iedereen is er een behandelplan op maat;
  • Combinatiebehandelingen uit te voeren specifiek voor gelaat, hals, decolleté en handen: Confidence Booster Glow! Door verschillende behandelmethoden te combineren wordt er sneller een optimaal behandelresultaat bereikt;
  • Nauwe samenwerking met de cosmetisch artsen KNMG voor de mooiste, beste en natuurlijkste resultaten!

Waarom zorgt de samenwerking tussen de huidtherapeut en cosmetisch arts KNMG ervoor dat behandelresultaten naar een hoger level worden getild?

De samenwerking tussen een huidtherapeut en een cosmetisch arts zorgt ervoor dat er verschillende invalshoeken en benaderingen zijn om de wens van de klant en het behandeldoel optimaal te kunnen invullen. Indien je voorafgaand aan een botox of fillerbehandeling een peeling doet, kan de cosmetisch arts de injectables mooier in de huid leggen. De naald glijdt veel makkelijker door de huid en het product verdeelt zich beter. Als je regelmatig behandelingen bij de huidtherapeut doet, houd je het resultaat van voorgaande behandelingen langer vast. En door middel van het combineren van verschillende behandelmethoden werkt dit nog beter! Het zorgt ervoor dat de huid steviger wordt door collageenaanmaak, een gezonde huidconditie krijgt, een frisse uitstraling krijgt en de huid beter beschermt is tegen zowel externe als interne invloeden.

06-01-2022
Terug naar overzicht