HOME Cosmeceuticals Skincare
Terug naar overzicht

Huidverbetering, waar te beginnen?

Jouw huid is één van je belangrijkste visitekaartjes, vandaar dat zoveel mensen hier aandacht aan besteden. Veel mensen zijn op zoek naar manieren voor huidverbetering. Misschien heb jij last van een droge huid, een verslapte huid, pigmentvlekken, acne, melasma, rosacea of wil jij gewoon een mooie stralende huid? Maar weet jij waar je moet beginnen als je je huidconditie wilt verbeteren? Wij vertellen het!

Functie van de huid

De primaire functie van de huid is om te fungeren als een barrière tegen schadelijke invloeden uit de omgeving. De huid is opgebouwd uit meerdere lagen. De buitenste laag (opperhuid) zorgt voor de barrièrefunctie. Het stevig en soepel houden van de huid, wordt verzorgd door de huidlaag eronder (lederhuid).

Opbouw-van-de-huid

Beschadiging van de huid

Ondanks dat de huid goed beschermt kan worden door het dagelijks gebruik van een antioxidant en een SPF, is het helaas bijna niet te voorkomen dat in de loop van de jaren beschadigingen van de huid optreden. Gelukkig kan de opperhuid zich herstellen door vanuit de diepte nieuwe gezonde cellen te vormen en deze naar de oppervlakte te duwen. Wanneer je een huid wilt verbeteren die last heeft van pigmentvlekjes, ontstekingen, rode bloedvaatjes, fijne lijntjes en rimpels, zal de huid gestimuleerd moeten worden tot celvernieuwing. Huidverbetering start in de huidcellen. Naarmate we ouder worden, wordt de huid futlozer, grauwer, doffer en als we er helemaal niet goed voor zorgen zal de huid sneller verouderen. Maar wat is dan de eerste stap tot celvernieuwing?

Skincare

Dit is de eerste stap om je huidconditie te verbeteren! Echter zijn er zoveel producten op de markt, dat je niet meer weet wat nu het beste bij je past. Een belangrijke vraag die je jezelf zou kunnen stellen is: ‘’Wat doet mijn huidige skincare voor mijn huid? Zie ik daarvan resultaat?’’. Veel mensen kunnen deze vraag niet goed beantwoorden, omdat ze niet weten waar ze moeten beginnen. Er zit namelijk veel verschil tussen cosmetica die verkrijgbaar zijn in bijvoorbeeld een drogisterij en cosmeceuticals. Cosmeceuticals zijn huidverzorgingsproducten die specifieke huidproblemen effectiever aanpakken dan de meer gangbare cosmeticaproducten. De producten die in alle winkels ‘over the counter’ worden verkocht heten ook wel comfort-crèmes en werken in tegenstelling tot cosmeceuticals vaak niet door tot de diepere huidlagen. Bij de Van Rosmalen Kliniek werken we uitsluitend met cosmeceuticals om de beste resultaten te bereiken. En doordat jij ze zelf thuis gebruikt, zorg je ervoor dat je jouw ‘eigen huidspecialist’ bent. Je kunt het zien als een behandeling die je thuis uitvoert, dit noemen wij ook wel de Confidence Booster HOME.

Het skincare stappenplan voor thuis:

Cleanse – Reinigt en herstelt de huidbalans
Prevent – Beschermt de huid tegen schadelijke invloeden van buitenaf met antioxidanten
Stimulate – Stimuleert de celvernieuwing voor een gezonde huid
Hydrate – Hydrateert en herstelt de vochtbalans voor een glanzende huid
Protect – Beschermt de huid tegen zon- en daglicht schade met een SPF voor een egale huid
Correct – Corrigeert specifieke huidproblemen, zoals een droge/vette huid, pigmentvlekken, fijne lijntjes, onzuiverheden etc.

Skincare stappen - van rosmalen kliniek

Wanneer de huid beter geconditioneerd is door het gebruik van de juiste huidverzorging, zijn er ook verschillende behandelingen die de huid stimuleren tot celvernieuwing. Bijvoorbeeld door middel van peelings, microneedling, microneedling met radiofrequentie en of laser-/IPL behandelingen.

Peeling

Een chemische peeling kan in meerdere lagen van de huid doordringen. Hoe diep de peeling gaat is afhankelijk van jouw wensen en de behandeling die onze huidtherapeuten je adviseren. Je huid reageert op een peeling door verschillende, natuurlijke reparatiemechanismen in werking te zetten. Dat proces zorgt voor huidvernieuwing, celvernieuwing en huidversteviging. Het resultaat van een chemische peeling is een opvallend mooiere huidstructuur. Je krijgt je frisse huidskleur weer terug, pigmentvlekjes, littekens, grove poriën en fijne rimpeltjes verdwijnen, je lederhuid wordt steviger door de aanmaak van collageen en je huid wordt diep gereinigd. Kortom, een geweldige boost voor je huid, die weer zacht en glad aanvoelt.

Microneedling

Bij microneedling maken we kleine kanaaltjes in de huid, door middel van een speciaal apparaat met vibrerende, minuscule naaldjes (de Enterpen). Door microneedling komt het natuurlijk herstel van de huid op gang. Diep in de huid krijgen de bindweefselcellen een prikkel om nieuwe bindweefselvezels aan te maken, waardoor de aanmaak van collageen en elastine wordt gestimuleerd. Doordat microneedling de huid verstevigt, worden rimpels en fijne lijntjes minder zichtbaar. Het is dus een doeltreffend middel tegen huidveroudering, maar helpt ook tegen rode adertjes en reliëf dat is ontstaan door acné en littekens.

Microneedling RF

De combinatie met radiogolven zorgt voor een nóg mooier en egaler resultaat, omdat de intense warmte het collageen extra stimuleert. Dit resulteert in een egalere huid, versteviging en een lift van de huid, vervaging van (acné) littekens en vermindering van rimpels.

Laser- en IPL behandelingen

Wij werken met verschillende type behandelmodules die zich richten op een bepaald doel in de huid. Daarbij kun je denken aan lasers- en IPL modules die pigmentvlekken, ontsierende rode adertjes en vaatjes (couperose en rosacea) verminderen of zelfs verwijderen, of de huid verstrakken en verjongen.

Huidverbetering middels injectable behandelingen

Naast huidtherapie (Confidence Booster GLOW), zijn er ook een aantal injectable behandelingen (Confidence Booster PRO) die kunnen bijdragen aan het verbeteren van de huidconditie. Denk hierbij aan een Skinbooster behandeling met hyaluronzuur, waardoor je de huid een diepe hydraterende boost kunt geven. Ook kun je een injectable behandeling met Radiesse® ondergaan. Deze filler helpt bij de natuurlijke aanmaak van collageen, waardoor de huidstructuur verbetert.

Geen enkele huid is het hetzelfde en elke huidzone heeft andere behoeftes. Om het beste en snelste resultaat te behalen adviseren we een combinatiebehandeling op maat. Ben jij benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend consult en word de mooiste versie van jezelf!

07-01-2022
Terug naar overzicht