Terug naar overzicht

Lentekriebels voor een nieuwe skincare routine

Dag winter, hallo lente! Hebben jullie ook al de lentekriebels? Tijdens dit seizoen heeft onze huid voorbereiding nodig op de zon. De weersomstandigheden veranderen namelijk van minder guur weer, naar meer licht en zonkracht. De temperatuur stijgt langzaam en je bruist van de energie. Laat deze energie ook doorwerken op jouw huid en pas waar mogelijk je skincare routine aan. Welke skincare producten zijn echte musthaves voor de lente? Onze huidtherapeute Marieke vertelt het!

Je huid weerbaar maken

Vanzelfsprekend hopen we allemaal dat we weer lekker een terrasje mogen pakken, als het zonnetje meer gaat schijnen. Echter is soms de overgang van minder mooi weer naar erg mooi weer te groot, waardoor onze huid veel te verduren krijgt. Je kunt jouw huid het beste voorbereiden op meer zonnige periodes, zodat de huid beter weerbaar is tegen invloeden van buitenaf.

Goede reiniging

Zorg altijd eerst voor een schone huid. Een reiniger die een fijne geur heeft en perfect past in de lenteverzorging is de SkinCeuticals Gentle Cleanser. Deze ruikt fris naar sinaasappel en verzorgt en verzacht de huid. Anderzijds kun je de SkinCeuticals Simply Clean toepassen, wanneer je mild jouw huid wilt exfoliëren. Het bevat naast sulfonzuur (exfoliërende werking), ook kamille en aloë vera waardoor de huid kalmeert en zachter wordt.

Antioxidanten

Na jouw reiniging start je de ochtend met antioxidanten. Deze voorkomen meer schade aan de huidcellen en zorgen ervoor dat jouw huid beter weerbaar wordt tegen invloeden van buitenaf, zoals UV-straling. Bovendien zorg je ervoor dat de aanmaak van pigmentvlekjes wordt voorkomen en huidveroudering vertraagt, indien je het in combinatie gebruikt met een dagelijkse goede zonbescherming.

We hebben alle antioxidanten voor je op een rijtje gezet, zodat je hierin de beste keuze kunt maken:

Antioxidant Huidtype
SkinCeuticals Serum 10 Gevoelige en jonge huid
SkinCeuticals C E Ferulic Alle huidtypen
SkinCeuticals Phloretin CF Normale tot vette huid met pigmentatie
SkinCeuticals Silymarin CF Onzuivere vette (acne) huid
SkinCeuticals Resveratrol B E Nachtserum voor alle huidtypen
Dermaceutic C25 Alle huidtypen
SkinCeuticals AOX Eye Gel Oogzone, alle huidtypen
SkinCeuticals AOX Lip Repair Lippen

 

De juiste ingrediënten voor een gehydrateerde huid

Doordat de huid in de wintermaanden veel te maken heeft gehad met wisseling in warmte en kou, kan de huid gedehydrateerd zijn. Vaak gebruik je in de winter ook een wat vollere moisturizer, om dit te compenseren. Je zou nu de stap kunnen maken naar een wat meer luchtige moisturizer die goed wordt opgenomen in de huid, zodat je een heerlijke hydratatie-boost krijgt. Een goede hydratatie-boost krijg je onder andere door hyaluronzuur.

Hyaluronzuur is in staat om grote hoeveelheden vocht aan zich te binden, waardoor de huid beter gehydrateerd raakt en in volume toeneemt. Bovendien is het een uitmuntend anti-aging ingrediënt! Een mooie aanvulling in jouw routine, zouden de volgende producten kunnen zijn: SkinCeuticals Hydrating B5, SkinCeuticals Retexturing Activator, SkinCeuticals Daily Moisuturizer of Emollience, SkinCeuticals H.A. Intensifier, Dermaceutic Hyal Ceutic of Universkin Nexultra 1. Wil je een buitengewone hydratatieboost? De Nexultra H van Universkin is een skinbooster die bestaat uit 1,4% zuiver hyaluronzuur en zorgt voor herstel van de huidbarrière en geeft direct een plumpy effect. Een product met één van de hoogste concentraties aan hyaluronzuur dat op de markt is!

Exfoliëren in de lente, kan dat?

Vaak krijgen onze huidtherapeuten de vraag of men nog steeds exfoliërende producten kan gebruiken. Het antwoord hierop is ja! Door te exfoliëren zorg je ervoor dat de grauwe doffe winterhuid plaats maakt voor een nieuwe frisse huid. Bovendien zorgt het ervoor dat alle werkzame ingrediënten beter door de huid worden opgenomen. Exfoliëren kan perfect met de Dermaceutic Foamer 5 of 15, SkinCeuticals Glycolic Renewal Cleanser en SkinCeuticals Blemish + Age Cleanser.

Nachtverzorging

Naast een exfoliërende reiniger, kun je de huid net even dat extra zetje geven door een corrigerende exfoliërende nachtcrème aan te brengen op basis van zuren. Vooral goed voor een huid dat neigt naar onzuiverheden en de aanmaak van pigmentvlekken, maar ook voor tekenen van huidveroudering. Producten die je kan toepassen hiervoor, zijn de Dermaceutic Light Ceutic en SkinCeuticals Glycolic 10.

Gepersonaliseerd serum

Ook kunnen we je een unieke cocktail aanbieden in een dag en nacht-serum. Het Universkin P-serum leent zich hier perfect voor. Aan de hand van een online huidanalyse, worden aan het P-serum verschillende actieve ingrediënten toegevoegd, die aansluiten bij jouw huidbehoeften.

Voorbereiding op de zomer

Naast goede skincare, kun je jouw huid ook voorbereiden in de lente op de zomerperiode. Welke voordelen hangen hieraan vast?

  • De huid is dan beter weerbaar tegen invloeden van UV-straling;
  • De pigmentaanmaak wordt gereguleerd, waardoor het ontstaan van pigmentvlekken wordt voorkomen en je mooier geleidelijk bruin wordt;
  • De huid wordt dikker door de opeenstapeling van dode huidcellen wanneer het meer blootgesteld wordt aan UV-straling, waardoor producten minder goed worden opgenomen. Zorg er daarom voor dat jouw huid in goede conditie blijft!


Wil je graag informatie over welke Confidence Booster GLOW of losse behandelingen passend zijn voor jouw huid? Onze huidtherapeuten maken graag tijdens een consult een behandelplan op maat voor je gedurende de zomerperiode!

07-01-2022
Terug naar overzicht