Terug naar overzicht

Ogee Curve: het schoonheidsideaal!

Wat doet ons gezicht jong lijken? En wat is mooi in een gezicht? Een van de schoonheidsidealen geassocieerd met jeugdigheid en schoonheid is de “Ogee Curve”. Dit is een “S” –vormige curve gemaakt van twee tegenovergestelde bogen. Deze curve wordt niet alleen aangetroffen in kunst en architectuur maar is essentieel voor de aantrekkelijkheid van het gezicht.

ogee-curve-juvederm

Wanneer je goed kijkt naar de gelaatstrekken van een jonge vrouw of man, met name bij een zijaanzicht dan valt op dat er een S-vorm in het gezicht te zien is. De bovenkant van de S wordt gevormd door het jukbeen en de onderste helft van het gezicht vormt de onderste kromming van de S. Deze curve wordt geassocieerd met schoonheid en jeugdigheid en wordt minder naarmate we ouder worden. Door verlies van vet, spiermassa en bot in het gezicht kunnen de jukbeenderen wat afvlakken. Dit geeft vaak een vermoeide uitstraling, laat je ouder lijken en wallen vallen vaak wat meer op.

Jeugdige uitstraling met fillers bij de jukbeenderen

Met wat fillers bij de jukbeenderen kunnen wij volume in het gezicht terugbrengen en de Ogee Curve herstellen. Hierdoor krijgt het gezicht een jeugdige uitstraling. Daarnaast is dit een vorm van beautification wat ervoor zorgt dat het gezicht mooier wordt. De behandeling is minimaal invasief en geeft prachtig resultaat. Complimenten vliegen weer je kant op terwijl niemand ziet wat er nu eigenlijk is gebeurd!

Ben jij benieuwd wat onze artsen voor jou kunnen betekenen? Boek hier je afspraak! 

06-01-2022
Terug naar overzicht