Terug naar overzicht

Skin Deep Anatomy: training artsen

Vorige week heeft de 6e editie van Skin Deep Anatomy plaatsgevonden in het Skillslab van het Erasmus MC in Rotterdam! De Van Rosmalen Kliniek is hiermee voor het 6e jaar op rij de enige kliniek in Nederland die op een unieke manier deze hands-on injectable trainingen op kadavers geeft aan andere (cosmetische) artsen. De anatomie van elk gezicht is uniek en daarom is ook ieder behandelplan verschillend per persoon. Door onze jarenlange ervaring weten we precies hoe en waar we een filler moeten plaatsen voor het veiligste, mooiste en meest langdurige resultaat! Het is voor andere specialisten daarom zeer interessant om hierin door onze artsen extra getraind te worden.

Wat is Skin Deep Anatomy?

 Skin Deep Anatomy wordt door dokter Annemarie van Rosmalen, samen met onze andere artsen van de Van Rosmalen Kliniek, georganiseerd om de anatomische kennis naar een hoger niveau te tillen. Maar natuurlijk ook om injectable behandelingen nóg veiliger te maken en de beste resultaten te behalen voor onze klanten. Het is een unieke praktische training voor allerlei collega’s in Nederland die zich verder willen bekwamen in de cosmetische geneeskunde en praktische kennis te kunnen toetsen op kadavers. Zo hadden we deze editie 15 cursisten met allemaal andere medische achtergronden. De rode draad van de Skin Deep Anatomy cursus bestaat uit de anatomie van het gezicht in combinatie met techniek en is gebaseerd op wetenschappelijke inzichten en jarenlange ervaring van gecertificeerde cosmetisch artsen KNMG en dermatologen.

Alles voor het beste en meest langdurige resultaat

Het doel van cosmetische behandelingen is het behalen van een natuurlijk en langdurig resultaat. Om jouw authenticiteit te behouden, is het voor artsen enorm belangrijk om te kijken naar de mimiek en dynamiek van jouw gezicht. Tijdens de hands-on training in het Skillslab worden daarom dagelijkse behandelingen geoefend, waardoor we precies zien hoe we bijvoorbeeld een strakkere kaaklijningevallen wangen of het vullen van traangootjes het beste kunnen aanpakken. Dit is voor de artsen enorm interessant om hun kennis en vaardigheden te verbeteren met betrekking tot de anatomie van het gezicht. Er wordt in de training gebruik gemaakt van gekleurde fillers. Door het gezicht na de fillerbehandeling vrij te prepareren, kunnen we precies zien waar en in welke dieptelagen we de filler hebben geplaatst. Door de combinatie van theorie en een praktijktraining verhogen we elkaars niveau om de beste resultaten te bereiken voor onze cliënten!

Samenwerking met andere specialisten

In deze editie werd door Dokter Peter Velthuis training gegeven over het gebruik van de echo bij cosmetische behandelingen. Onze eigen Dokter Michèle is daarnaast trainer bij Cutaneous. Dit is een speciale echo-training die wordt gegeven door Peter Velthuis. De echo wordt bij ons in de kliniek gebruikt om tijdens sommige behandelingen de juiste hoeveelheid en diepte te bepalen, maar ook om bloedvaten, zenuwen en permanente of tijdelijke fillers te lokaliseren. Hierdoor kan er veilig en beter worden behandeld. Dokter Duco van den Broecke heeft deze editie als gastspreker aandacht besteedt aan de bindweefselplaten in het gezicht, de ligamenten (bindweefselbandjes), en de dissectiemethodes. Deze kennis kon gelijk weer toegepast worden tijdens het praktische gedeelte van de trainingsdag. Wij willen Dokter Peter Velthuis en Dokter Duco van den Broecke nogmaals bedanken voor hun expertise en bijdrage tijdens deze leerzame dag!

deelnemers Skin Deep Anatomy 2021

07-01-2022
Terug naar overzicht