Terug naar overzicht

Skin Deep Anatomy: training Erasmus MC  

Afgelopen zaterdag heeft de 5e editie van Skin Deep Anatomy plaatsgevonden op het Skillslab van het Erasmus MC in Rotterdam! De Van Rosmalen Kliniek is al vijf jaar de enige kliniek in Nederland die op een unieke manier deze hands-on injectable trainingen op kadavers geeft aan andere (cosmetische) artsen. De anatomie van elk gezicht is anders en daarom is ieder behandelplan ook verschillend per persoon. Door onze jarenlange ervaring weten we precies hoe en waar we een filler moeten plaatsen voor het mooiste en meest langdurige resultaat! Het is voor andere specialisten daarom zeer interessant om hierin door onze artsen extra getraind te worden.

Wat is Skin Deep Anatomy?

Skin Deep Anatomy wordt door dokter Annemarie van Rosmalen, samen met onze andere artsen van de Van Rosmalen Kliniek, georganiseerd om de anatomische kennis naar een hoger niveau te tillen. Maar natuurlijk ook om injectable behandelingen nóg veiliger te maken en de beste resultaten te behalen voor onze cliënten. Het is een unieke praktische training voor allerlei collega’s in Nederland die zich verder willen bekwamen in de cosmetische geneeskunde en praktische kennis te kunnen toetsen op kadavers. De rode draad van de Skin Deep Anatomy cursus bestaat uit de anatomie van het gezicht in combinatie met techniek en is gebaseerd op wetenschappelijke inzichten en jarenlange ervaring van gecertificeerde cosmetisch artsen KNMG en dermatologen.

Alles voor het beste en meest langdurige resultaat

Het doel van cosmetische behandelingen is het behalen van een natuurlijk en langdurig resultaat. Om jouw authenticiteit te behouden is het voor artsen enorm belangrijk om te kijken naar de mimiek en dynamiek van jouw gezicht. Tijdens de hands-on training in het Skillslab worden daarom dagelijkse behandelingen geoefend, waardoor we precies zien hoe we bijvoorbeeld een strakkere kaaklijn, ingevallen wangen of het vullen van traangootjes het beste kunnen aanpakken. Dit is voor de artsen enorm interessant om hun kennis en vaardigheden te verbeteren met betrekking tot de anatomie van het gezicht. Er wordt in de training gebruik gemaakt van gekleurde fillers. Door het gezicht na de fillerbehandeling vrij te prepareren, kunnen we precies zien waar en in welke dieptelagen we de filler hebben geplaatst. Door de combinatie van theorie en een praktijktraining verhogen we elkaars niveau om de beste resultaten te bereiken voor onze cliënten!

Samenwerking andere specialisten

In deze editie werd door Dokter Leonie Schelke en Dokter Peter Velthuis training gegeven over het gebruik van de echo bij cosmetische behandelingen. De echo wordt bij ons in de kliniek gebruikt om tijdens sommige behandelingen de juiste hoeveelheid en diepte te bepalen, maar ook om bloedvaten, zenuwen en permanente of tijdelijke fillers te lokaliseren. Hierdoor kan er veilig en beter worden behandeld. Wij willen Dokter Leonie Schelke en Dokter Peter Velthuis nogmaals bedanken voor hun expertise en bijdrage tijdens deze leerzame dag!

06-01-2022
Terug naar overzicht