Terug naar overzicht

Wat is hyaluronzuur precies?

Wat is hyaluronzuur en wat doet het nou precies? Hyaluronzuur wordt regelmatig verwerkt in serums, maskers en moisturizers, dus is de kans groot dat jij ook een product thuis in de schappen hebt staan met dit huidverzorgingsingrediënt! Daarnaast zijn fillers vaak op basis van hyaluronzuur! Bij het woord ‘zuur’ denk je misschien aan een peeling, maar hier heeft het niks mee te maken. Het is namelijk heel zacht, huidvriendelijk en is al jaren een anti-aging ingrediënt. Lees er alles over in onze blog hieronder:

Wat is hyaluronzuur?

Van nature hebben we al het in ons lichaam! De natuurlijke vorm is voor de stevigheid verbonden aan collageen en bindt zich aan water. Het is een suiker en valt onder de lichaamseigen glucose bouwstenen. Deze bouwstenen zijn nodig om de huid soepel en elastisch te houden. Hyaluronzuur is een kampioen in hydratatie en een echte dorstlesser! Als de huid goed gehydrateerd is, ziet deze er strakker en steviger uit.

Wat doet hyaluronzuur?

Hyaluronzuur komt als lichaamseigen stof voor in de huid en heeft een hele krachtige functie. Namelijk het binden en vasthouden van grote hoeveelheden vocht. Het kan zo wel tot wel 1000 keer zijn gewicht in water vasthouden. Als dit ingrediënt de huid intrekt, kan het zowel vanuit de lucht als vanuit diepere huidlagen vocht binden. Het trekt namelijk vocht naar zich toe. En op deze manier kunnen oppervlakkige fijne lijntjes opgevuld worden. Indien je nog geen fijne lijntjes hebt dan zorgt hyaluronzuur ervoor dat de huid beter gehydrateerd wordt, dus ook perfect voor een huid met een drogere structuur. Anderzijds kun je het ook preventief gebruiken als anti-aging ingrediënt. Wel is het belangrijk dat je consequent een product op basis van hyaluronzuur gebruikt, want het heeft namelijk een snelle afbraak. Daarom is het voor elke leeftijd en huidtype fijn om dit te voorzien in een extra dosis hyaluronzuur. Bovendien zorgt het er ook voor dat de huidbarrière zich hersteld. En als de huidbarrière intact is, kan er ook nauwelijks tot geen vocht uit de huid verdampen. Eveneens hebben schadelijke invloeden van buitenaf dan ook minder kans om celschade aan te richten, want als er celschade optreedt, veroudert de huid ook sneller.

Het verschil tussen een jonge en oudere huid

Een jongere huid heeft over het algemeen veel lichaamseigen hyaluronzuur. Daarentegen geldt dit niet voor een oudere huid. Helaas neemt vanaf het 40ste levensjaar de natuurlijke productieactiviteit van hyaluronzuur in het lichaam af. Dit is terug te zien aan de mindere versteviging die de huid biedt. Bovendien wordt de huid droger omdat het sneller vocht verliest.

De voordelen van hyaluronzuur op een rij:

  • Het houdt van elke huid!
  • Het is zowel een moisturizer als een anti-aging ingrediënt.
  • Het effect is snel voelbaar: een gladde, zachte en gehydrateerde huid.
  • Het wordt ook ingezet voor fillerbehandelingen.

Hyaluronzuur & injectable behandelingen

Op het moment dat er veel volumeverlies optreedt en mensen zich storen aan bijvoorbeeld een vermoeide uitstraling of een boze uitstraling, wordt er ook vaak gekozen voor een fillerbehandeling op basis van onder andere hyaluronzuur. Fillers zijn ideaal om jouw uiterlijk op een natuurlijke en subtiele manier weer een uitgeruste en frisse uitstraling te geven. Wil jij je huid een diepe hydratatie boost geven? Een Skinbooster behandeling op basis van hyaluronzuur zorgt voor een zichtbare huidverbetering, waarbij de huid weer zijn gezonde, mooie glow terugkrijgt. Dit resulteert in een jeugdige en frisse uitstraling!

Huidtherapie & hyaluronzuur

Onze huidtherapeuten gebruiken hyaluronzuur ook veelvuldig tijdens behandelingen. Dit kan zijn in de vorm van een hyaluronzuur als tussenstof voor microneedling. Met microneedling zorgen zij ervoor dat de huid het sneller opneemt. Voorafgaand aan het insluizen van hyaluronzuur kan ook nog een chemische peeling worden uitgevoerd. Een peeling stimuleert de celdeling, maar zorgt ook voor extra hydratatie in de huid! Ook voeren zij de Dallas behandeling uit. De hals en het decolleté zijn vaak vergeten huidzones. En snakken veelal naar meer hydratatie en aandacht. De Dallas behandeling bestaat uit een peeling en een hyaluronzuur dat oppervlakkig geïnjecteerd wordt. Hierdoor worden fijne lijntjes opgevuld en de hydratatie bevordert. Een perfecte hydratatie boost!

Hyaluronzuur bevattende producten

Dit is een lijst van verschillende huidverzorgingsproducten, waaronder:

Bovenstaande producten bevatten ook andere werkzame ingrediënten. Afhankelijk van jouw huidbehoeften, huidconditie en indicatie kunnen de producten specifiek worden ingezet in jouw huidverzorgingsroutine.

Het beste en meest langdurige resultaat wordt bereikt door het inzetten van de juiste skincare (HOME), huidtherapeutische behandelingen (GLOW) en injectable behandelingen (PRO). Dit noemen wij ook wel ons unieke concept: de Confidence Booster. Ben jij benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Kom langs in één van onze klinieken voor advies of neem telefonisch of via de e-mail contact met ons op!

06-01-2022
Terug naar overzicht