Jukbeenderen kaaklijn marionetlijnen
Terug naar overzicht

Zware of hangende bovenoogleden

Kijk jij vaak in de spiegel? En komt jouw spiegelbeeld overeen met hoe jij je voelt? Of oog je juist vermoeid en lijk je ouder dan je in werkelijkheid bent? Dan heb je mogelijk last van zware of hangende bovenoogleden. Gelukkig is dit met een relatief kortdurende ingreep te verhelpen. Lees hier alles over hangende bovenoogleden en hoe je weer je frisse blik terug kan krijgen!

Ogen zijn de spiegels van je ziel. Je communiceert ook grotendeels met je ogen, daarom is de uitstraling van je oogopslag erg belangrijk. Een stralende oogopslag geeft je een frisse uitstraling. Bij overhangende of zware bovenoogleden zie je er vaak wat vermoeider en ouder uit dan dat je werkelijk bent. Soms kan je zelfs klachten ervaren als hoofdpijn of slechter zien door de hangende oogleden. Vooral nu je meer thuis werkt achter de laptop of pc kan het zijn dat de klachten verergeren.

Kraaienpootjes fronslijnen

Zijn alle bovenoogleden hetzelfde?

Er zijn puffy bovenoogleden, dus dikke en gezwollen oogleden, waarbij de arcade boog bijna nooit zichtbaar is. Sommigen hebben dit al van jongs af aan. Vaker gaat dit ook gecombineerd met vocht rond de ogen, waardoor het de ene dag ook zwaarder kan aanvoelen dan de andere dag.

In de oogkas kan er ook vet zitten die als een soort bolletje of zwelling naar voren uitpuilt. Meestal is dit het beste zichtbaar in de ooghoek bij de neus. Enigszins vergelijkbaar met het vet dat als een wal kan uitpuilen bij de onderoogleden.

Daarnaast hebben sommigen erg holle bovenoogleden of diepliggende ogen. Dit kun je subtiel laten opvullen met fillers. Op de onderstaande voor- en na foto zie je hier een goed voorbeeld van.

Traangoot Filler

Ten slotte kun je ook overhangende bovenoogleden, oftewel huidoverschot hebben waarbij de arcade boog wel zichtbaar is en de huid in meerdere plooien hangt. Daarbij lijkt de huid juist eerder slapper dan bij de dikke puffy oogleden. Hier gaan we in deze blog uitgebreider op in.

Waardoor gaan de bovenoogleden overhangen?

Als de wenkbrauwen zakken komen de bovenoogleden op de wimpers te hangen. De wenkbrauwen gaan hangen doordat de spieren tussen de wenkbrauwen en de kringspier rond de ogen de wenkbrauwen naar beneden trekken. Ook kan er volume verlies zijn van het vet- en botweefsel rondom de oogkassen op het voorhoofd en in de slapen. Daardoor hebben de wenkbrauwen geen steun meer aan het vet- en botweefsel en gaan deze zakken.  Het holler worden van de slapen en het gebied boven de wenkbrauwen is het normale verouderingsproces. Met name bij mannen staan de wenkbrauwen vaker lager dan bij vrouwen. Tot slot verliest de huid over het hele gezicht elasticiteit en daarmee ook de huid van de bovenoogleden die vervolgens dunner wordt en meer gaat hangen.

Wat zie je in de spiegel als je zware of hangende bovenoogleden hebt.

Door afhangende wenkbrauwen en bovenoogleden krijg je op een gegeven moment last van een verdrietige en vermoeide uitstraling. Daarnaast heb je geen bewegend bovenooglid meer. Als vrouw krijg je ook last van vlekkende make-up en begin je met het epileren van je wenkbrauwen voor een ‘’liftend’’ effect en schaf je waterproof mascara aan om dit te voorkomen, met wimperextensions als je vervolgstap. Bovendien trek je steeds meer je wenkbrauwen op, wat uiteindelijk ook nog eens voor voorhoofdslijnen zorgt. Kortom je hebt geen frisse uitgeslapen oogopslag meer.

Een beperkt gezichtsveld en vermoeide ogen

Doordat de bovenoogleden hangen kijk je steeds tegen je oogleden aan. Hierdoor heb je beperkt gezichtsveld en minder breedbeeldzicht. ’s Avonds krijg je vermoeide ogen, doordat je de hele dag je ogen scherp probeert te stellen. Vooral als je langdurig naar een (computer)beeldscherm kijkt. En als je lenzen draagt, kan het zo zijn dat deze gaan verschuiven.

Wenkbrauwlift om je bovenoogleden te liften

Met een fillerbehandeling boven de wenkbrauwen en in de slapen, wordt het volumeverlies hersteld en worden de wenkbrauwen gelift, waardoor ook je bovenoogleden een subtiele lift krijgen. Een bovenooglidcorrectie kan op deze manier worden uitgesteld, omdat de wenkbrauwen gedurende meerdere jaren hoger blijven staan. Maar ook na een bovenooglidcorrectie zijn deze behandelingen raadzaam. Je kunt hiermee namelijk langer plezier hebben van het resultaat, omdat de wenkbrauwen niet meer zo snel zakken. Het resultaat is direct na de behandeling zichtbaar en houdt ongeveer 8-18 maanden aan.

Een bovenooglidcorrectie

Overhangende bovenoogleden kunnen met een relatief kortdurende ingreep, de ooglidcorrectie, eenvoudig verholpen worden. Onder plaatselijke verdoving maakt de arts een klein sneetje in het ooglid en verwijdert overtollige huid. De huid wordt uiteindelijk met een heel dunne hechting gesloten. Dat wordt intracutaan gedaan, dat wil zeggen onderhuids. Het litteken valt in de oogplooi waardoor het nauwelijks zichtbaar is.

 

Bovenooglidcorrectie

De eerste week na de ingreep zijn de oogleden gezwollen, maar door ze regelmatig te koelen verdwijnt de zwelling snel. Na drie maanden is het eindresultaat zichtbaar en dat houdt ongeveer 5 tot 15 jaar aan. Dit is afhankelijk van je leefomstandigheden, erfelijke factoren, maar ook of je daarbij een injectable behandeling ondergaat voor je wenkbrauwstand. Na een bovenooglidcorrectie zullen je ogen weer licht aanvoelen en krijg je weer een stralende open blik terug!

Heb jij last van zware of hangende bovenoogleden en wil je graag je frisse uitstraling terug? Wellicht heb je nu beter de mogelijkheid om een bovenooglidcorrectie te plannen in verband met de downtime, omdat je meer thuis bent.  Dus wil jij binnenkort weer vol vertrouwen in de spiegel kijken? Maak dan een afspraak voor een consult met één van onze cosmetisch artsen KNMG. Tijdens het consult wordt er gekeken wat de beste mogelijkheden voor jou zijn en aan de hand daarvan wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld.

Fronslijnen Traangoot Gummysmile Bunnylines

06-01-2022
Terug naar overzicht