Een slappe huid en rimpels horen bij het ouder worden. Toch kunnen we het verouderingsproces deels vertragen, want huidveroudering wordt niet alleen genetisch bepaald maar ook door invloeden van buitenaf, zoals stress, alcohol, roken en zonlicht. Een gezonde levensstijl in combinatie met goede dagelijkse huidverzorging en regelmatige huidbehandelingen, zoals laser-, peeling- of injectable behandelingen zorgen ervoor dat je ook op latere leeftijd kunt genieten van een mooie huid en frisse uitstraling.

 

Het verouderingsproces van de huid en gezicht

Huidveroudering is zowel intrinsiek als extrinsiek. Intrinsieke huidveroudering wordt bepaald door genen, bij vrouwen ook de overgang (veranderende hormoonhuishouding) en een tragere stofwisseling. Doordat we minder collageen- en elastinevezels aanmaken wordt de huid minder soepel. Het oudere lichaam verliest botweefsel, onderhuids vet en spiermassa, waardoor je vooral in het gezicht ouder lijkt. Extrinsieke huidveroudering wordt veroorzaakt door invloeden van buitenaf zoals roken, alcohol, stress en blootstelling aan zonlicht. Door deze zoveel mogelijk te vermijden blijft je huid langer in een goede conditie.

Minder botweefsel

Ons lichaam bouwt minder snel botweefsel op, tegelijkertijd neemt de hoeveelheid ervan af. Ons hoofd wordt kleiner door het krimpen van de schedel. Het onderhuids vet in het gezicht zakt naar beneden. De huid wordt daardoor te groot voor het kleiner wordende hoofd, met rimpels en holle oogkassen als gevolg. Verlies aan botweefsel en onderhuids vet in de bovenkaak zorgt voor een vlakke lip/neus plooi en afhangende mondhoeken. De lippen vallen gedeeltelijk naar binnen waardoor ze dunner lijken.

Afname van de spiermassa en stevigheid van het bindweefsel

Ben je jong dan is het onderhuidse vet in je gezicht gelijk verdeeld. Bij oudere mensen is die verdeling minder gunstig doordat onderhuids vet gedeeltelijk verdwijnt en het resterende deel naar beneden zakt. De slapen worden hol, jukbeenderen minder prominent en rondom de ogen ontstaan wallen.

Volumeverlies

Behalve botverlies (krimpen van het skelet en schedel) is er ook sprake van volumeverlies, een andere vetverdeling (vet zakt naar onderen) en vermindering van het diepe onderhuids vet (verlies je ook als je slanker wordt). Doordat het onderhuids vet vermindert verlies je steun aan de huid. Hierdoor wordt de leegte van de huid steeds zichtbaarder en verandert daarmee ook de structuur van de huid. Diepe onderhuids vet is namelijk essentieel voor een gladde huid en de lift van je gezicht. Als dat mist krijg je een strengere uitstraling en is ook elke verandering door veroudering meer zichtbaar.

Daarnaast wordt de huid ook dunner, droog (doordat de huid minder talg aanmaakt) en minder soepel. Het gezicht wordt kleiner waardoor de huid gaat rimpelen. Je kunt het vergelijken met een jas die een maat te groot is.

Na de menopauze

Na een menopauze wordt de huid tot 30% dunner, waardoor de huid dan juist meer steun van het onderhuids vet nodig heeft. Hierdoor verlies je steun in je gezicht waardoor ook de vorm van je gezicht verandert.

 

Hoe rem je het verouderingsproces af?

Door een gezonde levensstijl in combinatie met goede huidverzorging en regelmatige behandelingen bij de cosmetisch arts en huidtherapeut houd jij je huid in topconditie.

Injectables om de tijd stil te zetten

Behandelingen bij de cosmetisch arts hebben een verjongend effect op het gezicht en de huid. Botulinetoxine injecties vervagen rimpels en hyaluronzuur injecties stimuleren de collageenproductie, hydrateren de huid en zorgen voor meer volume. Volume in het gezicht zorgt voor een zachte en vriendelijke uitstraling.

Liquid Facelift voor- en na foto V-Shape

Op de bovenstaande voor-foto zie je een ronde gezichtsvorm dat door veroudering meer afhangende mondhoeken heeft gekregen (tevens door het knarsen, hierdoor is haar beet dieper geworden en zijn haar mondhoeken nog verder gaan zakken). Op de na-foto zie je dat ondanks haar ”vollere” gezicht ze met plaatsing van fillers niet nog een voller gezicht heeft gekregen, maar haar gezicht juist beter in vorm is gebracht. Haar wangen zijn meer gelift wat ook resulteert in de lift van de mondhoeken. Ze ziet er weer vrolijker en vriendelijker uit. 

 

Huidtherapie voor een gezonde huid

Huidtherapiebehandelingen helpen mee aan de kwaliteit van de huid. Een huidtherapie (combinatie)behandeling, zoals een peeling, microneedling en/of laserbehandeling zorgt voor een gezonde huid dat er stralend en egaal uitziet.

Met een laserbehandeling worden bijvoorbeeld vlekjes en vaatjes op de huid vermindert, waardoor de huid egaler van kleur en structuur wordt. Een peeling of microneedling stimuleren huidvernieuwing, waardoor de huid zachter, gladder en gezonder wordt.

Daarnaast zijn er ook speciale huidbehandelingen voor mannen die ook een verzorgde en gezonde huid willen. Populair bij mannen zijn o.a. huidbehandelingen tegen een rode neus (rode en blauwe vaatjes) of huidbehandelingen voor het verstevigen van de huid rond de ogen.

Bovendien versterkt huidtherapie ook de werking van injectables en zorgt het dat je langer van dit resultaat kunt genieten!

Dagelijkse huidverzorging als preventie, hydratatie, verzorging maar ook ondersteuning van behandelingen

Van investering in goede huidverzorgingsproducten met hoge percentages aan werkzame stoffen (cosmeceuticals) heb je nu en later profijt. Rond je 30e levensjaar verschijnen namelijk al de eerste rimpels, neemt het collageen af en wordt je huid minder soepel en stevig. Voor het dagelijkse schoonheidsritueel mogen cosmeceuticals daarom niet ontbreken in je badkamer of toilettas. Door dagelijks een dag- en nacht skincare routine te volgen krijg en behoud je een mooie en gezonde huid.  De cosmeceuticals zorgen ervoor dat overdag de aanmaak van pigmentvlekken, huidveroudering en zonneschade wordt afgeremd en je huid goed is gehydrateerd. In de nacht zorgen ze naast hydratatie ook voor een milde peeling, waardoor de huid zacht blijft en rimpels, huidverslapping en eventuele pigmentvlekken worden vermindert.

De cosmeceuticals van de merken in onze webshop, zoals Skinceuticals, Dermaceutic en Universkin bevatten hoge concentraties aan werkzame stoffen zoals retinol (neutraliseert vrije radicalen en stimuleert de aanmaak van collageen en elastine) of hyaluronzuur (een lichaamseigen stof die zorgt voor hydratatie en veerkracht van de huid) die de huid de nodige dagelijkse verzorging geeft.

 

Wil jij graag op iedere leeftijd de beste versie van jezelf zijn?

Maak dan een afspraak met een van onze cosmetisch artsen en/of huidtherapeuten voor een behandelplan afgestemd op jouw gezicht.

De Van Rosmalen kliniek is NVCG gecertificeerd en onze artsen dragen de beschermde titel cosmetisch arts KNMG. Zo weet je zeker dat jouw huid in goede handen is …en je niet alleen de mooiste versie van jezelf wordt, maar ook blijft!