Zon, Zee en Zwembad! Een aanslag op de huid!

De zomer kan een flinke aanslag plegen op je huid. Zon, zee en zwembad kunnen de huid flink uitdrogen en de huidbarrière beschadigen. De zon zorgt ervoor dat er vrije radicalen geproduceerd worden in de huid en dit tast de voorraad antioxidanten aan. Daarnaast zorgt de zon ervoor dat de buitenste huidlaag dikker wordt waardoor er eerder verstoppingen kunnen ontstaan. Niet voor niets zien onze huidtherapeuten de klachten over huidproblemen flink stijgen in het najaar.

Voorkomen van schade

Voorkomen is altijd beter dan genezen. Daarom raden wij in eerste instantie aan de huid goed te beschermen met een SPF, zoals de Dermaceutic Sun Ceutic 50 of de Mineral Radiance UV Defense SPF50 van SkinCeuticals. Daarnaast is een goede antioxidant, zoals de C E Ferulic, Phloretin CF of de Serum 10 van SkinCeuticals onmisbaar! Een antioxidant beschermt de huid  tegen dagelijkse schadelijke invloeden van buitenaf, zoals de zon en luchtvervuiling en zorgt ervoor dat je huidkwaliteit verbetert.

Naast een goede SPF en antioxidant raden wij sterk aan om ook tijdens de zomer je huid te laten behandelen bij de huidtherapie. Zo zorg je ervoor dat je huid in topconditie blijft de hele zomer door. Wij voeren verschillende ”Summer Treatments” uit. Hierbij analyseren we je huid en voeren we op basis daarvan een passende zomerbehandeling  uit voor een stralende huid!

Stralend het jaar door!

Het doel van een zomerbehandeling is om de huid te versterken en te verbeteren zodat de huid blijft stralen en zich beter kan weren tegen schadelijke zonnestralen. Zo voorkom je pigmentvlekken, een doffe en droge huid, verstopte poriën en vroegtijdige huidveroudering. Zo straal je het hele jaar door!