Transpireren is een natuurlijke manier van het lichaam om af te koelen. De miljoenen zweetkliertjes die ieder mens heeft, scheiden bij oververhitting vocht uit dat op de huid terecht komt, verdampt en voor verkoeling zorgt. Het is heel normaal om te zweten wanneer je het warm hebt, tijdens het sporten, of wanneer je koortsig, gehaast of zenuwachtig bent. We doen het allemaal en het is dus hartstikke nuttig.Toch vinden we zweten vaak maar vervelend. We zijn bang dat we niet fris ruiken of storen ons aan zweetplekken in onze kleding. Bovendien is er een groep mensen – mannen én vrouwen – die last heeft van overmatig zweten, oftewel hyperhidrosis. Overmatig zweten kan je zelfbeeld en je sociale leven flink beïnvloeden. Sommige mensen dragen hierdoor alleen nog maar zwarte of wijde kleding, zodat de zweetplekken niet meer zijn te zien. Ze worden onzeker en zijn continu in de weer met hun deodorant.

 

Een definitieve oplossing tegen zweetoksels

Heb jij last van je zwetende oksels? Stoor jij je aan het feit dat je overmatig transpireert en slinkt hierdoor je zelfvertrouwen? Daar is gelukkig iets aan te doen. Het begint natuurlijk met een goede hygiëne, schone kleding, een goede deodorant en gezonde voeding. Transpiratievocht is van nature geurloos, maar als het in contact komt met de bacteriën die van nature aanwezig zijn in het haar onder je oksels, kan het flink gaan ruiken. Door je oksels te scheren is de kans daarop kleiner.Toch zijn dit allemaal geen definitieve oplossingen. Botox is dat wél. Dankzij het spierverslappende effect is botox een goed en effectief anti-transpiratie middel, omdat de zenuwen die de zweetklieren aansturen als het ware worden geblokkeerd. Daardoor zal de zweetproductie stukken minder worden.

 

Botox dry oksels behandeling

Bij de Van Rosmalen Kliniek werken we met een speciale methode die we de botox dry oksels behandeling noemen. Daarbij zetten we meerdere prikjes in de oksels waardoor al na een paar dagen de zweetproductie aanzienlijk zal verminderen. Het is een snelle en pijnloze behandeling die maar een half uurtje duurt. Je hoeft niet bang te zijn voor vervelende bijwerkingen. De behandeling is niet pijnlijk, omdat we de huid van tevoren insmeren met een verdovende crème. Het effect zal zeker een half jaar tot een jaar duren. Je zult je een stuk zekerder en frisser voelen. Nog een leuke bijkomstigheid: die strakke truitjes en shirts kun je ook gewoon weer aan!