In de zomer hebben we vaak het gevoel dat onze huid straalt en er gezond uitziet. Er lijken geen oneffenheden te zijn en de huid lijkt een gezonde zomerglow te hebben. Toch heeft de zon ook een minder goede impact op de huid dan de bruine kleur doet vermoeden. Want in de zomer kleurt de huid bruin door de UV-B stralen van de zon, maar daarnaast droogt het de huid ook uit. Daarom maakt de huid meer talg en vet aan om uitdroging te voorkomen. Deze overmatige talgproductie veroorzaakt echter onzuiverheden en verstoppingen in de huid. Dus de zon zorgt er juist voor dat er puistjes, ontstekingen, gerstekorrels, een glimmende huid, mee-eters en andere onzuiverheden ontstaan. En als laatste stimuleert de zon ook de vorming van pigmentvlekken, wat opvalt als de huid minder bruin is.  Dit is voornamelijk zichtbaar als de zon is verdwenen. Daarom is het najaar de ideale periode voor een peeling!

In de zomer vormt zich in de een dikkere en dode verhoorning op de huid door de UV stalen van de zon. Deze dode huidcellen geven een matte en doffe uitstraling. De huid wordt hierdoor ook minder zacht. Daarnaast lossen de UV-A stalen van de zon het collageen op in de huid, waardoor de dikte van de huid afneemt en rimpels ontstaan wat meestal als eerste rond de ogen zichtbaar wordt. Rimpels van de onderoogleden zijn over het algemeen de eerste rimpels die in het gezicht ontstaan en kunnen op jonge leeftijd al zichtbaar zijn.

Om de huid te beschermen tegen de aanmaak van pigmentvlekken en tegen het verlies van collageen in de huid is het noodzakelijk om dagelijks een zonnebrandfactor, SPF 50 bv, te combineren met uw dagcrème.

Naast dat u permanente schade door de zon kunt voorkomen door jaarlijks uw huid te beschermen, kunt u ook de huid te herstellen met een peeling behandeling.

Door de huid te peelen met een Dermaceutic of Renophase peeling op basis van Alpha Hydroxyzuren (AHA), Glycolzuur of TCA (trichloorazijnzuur) wordt er weer een nieuwe en gezonde huidlaag gevormd onder de dode verhoorning en worden de dode huidcellen verwijderd. Een peeling zorgt voor een stralende egale huid en een jeugdige blos.

Met een peeling kan je een pigmentvlekken, fijne rimpels, acnelittekens, actieve acne en grove poriën verminderen. De teint egaliseert, de talgproductie komt weer in balans en de huidstructuur verfijnt. Doordat een peeling ook de talgproductie reguleert is het een effectieve behandeling tegen actieve acne. Een chemische peeling is een methode om de huidstructuur te verbeteren, door middel van exfoliatie. Een chemische peeling, bijvoorbeeld een fruitzuurpeeling zorgt voor een versnelde afbraak van de dode huidcellen, maar stimuleert ook de aanmaak van nieuwe cellen. Je kan een peeling ook preventief inzetten als eerste cosmetische behandeling tegen de veroudering van de huid.

Is je huid gevoelig voor pigment en wil je vrijblijvend informatie van onze huidtherapeuten over de preventie en behandeling van zonschade? Maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvend consult!