Terug naar overzicht

Dit is de reden waarom een antioxidant niet mag ontbreken in jouw skincareroutine!

Een SPF, beter bekend als zonnebrand, is één van de belangrijkste producten die niet mag ontbreken in jouw skincareroutine. Maar wist je dat een antioxidant net zo belangrijk is om jouw huid optimaal te beschermen tegen schadelijke invloeden?

Hoe ontstaat huidschade?

Onze huid incasseert dagelijks veel schadelijke invloeden uit de buitenlucht. Als we onze huid niet genoeg beschermen kan dit grote gevolgen met zich meebrengen. Van een SPF is bekend dat deze beschermt tegen ultraviolette stralen of te wel tegen schade die de zon kan aanbrengen aan de huid. Hoewel een SPF met een hoge factor de huid goed kan beschermen tegen deze schadelijke invloeden, biedt een SPF helaas niet voldoende bescherming tegen infraroodstraling. Hierdoor kunnen vrije radicalen, zoals smog, uitlaatgassen en rook de huid binnendringen, wat leidt tot celschade. Pigmentvlekjes, vroegtijdige huidveroudering of zelfs huidkanker kan het gevolg zijn van deze celschade.

Hoe kan je deze schade aan de huid voorkomen?

Deze zogenoemde vrije radicalen zijn agressieve stoffen die moeten worden aangepakt, willen deze geen celschade veroorzaken. Om jouw huid goed te kunnen beschermen tegen vrije radicalen, moet je deze kunnen neutraliseren door een antioxidant op de huid aan te brengen. Vitamine C, ook wel ascorbinezuur genoemd, is zo’n krachtige antioxidant. Inmiddels bestaan er genoeg voedingssupplementen of bepaalde voeding die vitamine C bevatten, maar het meest effectief is om het direct op de juiste plaats aan te brengen om de huid goed te kunnen beschermen. Dit zorgt er namelijk voor dat de huid gezond en weerbaar wordt tegen invloeden van buitenaf.

Een antioxidant voor ieder huidtype!

Iedere huid is anders en kent een andere structuur. Het is daarom belangrijk eerst na te gaan wat voor huidtype je hebt om vervolgens een passende antioxidant te vinden. In onderstaande afbeelding zie je vier verschillende huidtypen: de normale, droge, vette en gecombineerde huid. Weet je niet goed welk huidtype jij hebt? Kijk dan goed naar de kenmerken die onder ieder huidtype staan vermeld.Normale huid, droge huid, vette huid en gecombineerde huid

Aan de hand van de vier verschillende huidtypen hebben wij een top 3 samengesteld van onze favoriete antioxidanten van SkinCeuticals.

1. SkinCeuticals Phloretin CF

Vette en gecombineerde huid

2. SkinCeuticals Serum 10Normale huid, droge huid, vette huid en gecombineerde huid

3. SkinCeuticals C E Ferulic

 

Normale huid en droge huid

Twijfel je nog en wil je graag een uitgebreider advies over jouw skincare routine? Tijdens een kosteloos en vrijblijvend consult maken onze specialisten een uitgebreide huidanalyse om een passende skincare routine samen te stellen. Kom gerust eens langs in onze kliniek in Rotterdam, Nijmegen of Den Haag!

27-12-2022
Terug naar overzicht