fronsrimpels behandelen

Botox fronsrimpels

“Weg met die boze blik!”

Wat kun je doen tegen fronsrimpels?

Door fronsrimpels kan het lijken dat je boos of chagrijnig bent, terwijl je je zo helemaal niet voelt. Ook kun je last van hoofdpijn of migraine krijgen, zelfs zonder medische oorzaak. Fronsrimpels zijn rimpels tussen je wenkbrauwen, boven je neus. Amerikanen noemen het ook wel de “eleven”, vanwege de vorm van de fronsrimpel. Fronsrimpels ontstaan door het jarenlang samentrekken van de spieren tussen je wenkbrauwen en zijn meestal erfelijk bepaald. Ze kunnen voor een boze of strenge gezichtsuitdrukking zorgen waar niet alleen je omgeving op reageert, maar jij ook. Zo kunnen fronsrimpels door de spierspanning hoofdpijn veroorzaken en zelfs een somber gevoel geven. Als je fronst interpreteren je hersenen dat namelijk als een negatieve emotie, waardoor je je zo kan gaan voelen.

Wil jij je fronsrimpel verwijderen? Dat kan eenvoudig worden gedaan met een botox behandeling, soms in combinatie met een injectable filler. Botox legt de spieractiviteit stil. Daardoor verdwijnen je fronsrimpels, terwijl je natuurlijke uitdrukking behouden blijft. Mensen die veel fronsen ervaren na deze rimpelbehandeling een zeer ontspannen en rustig gevoel in het voorhoofd. Het effect in de spiegel is bovendien spectaculair. Je zult er weer een stuk vriendelijker en meer ontspannen uitzien!

Heb jij interesse in deze botox behandeling? Dan nodigen we je van harte uit voor een persoonlijk consult waarbij we je meer vertellen over het verzachten van die storende fronsrimpels. Plan dan direct je afspraak!

Plan online je consult in
Fronsrimpels Het probleem

Deze rimpels zijn vaak genetisch bepaald, maar ontstaan ook doordat de ouder wordende huid steeds minder elastisch wordt. De aanmaak van onder andere collageen neemt af. Meestal begint dit proces al bij een leeftijd van 20-25 jaar. Daarna gaat het nog sneller en ontstaan de eerste diepe lijnen tussen je wenkbrauwen. Het zorgt voor een vermoeide en boze blik, soms zelfs gepaard met hoofdpijn. Na jarenlang fronsen verdwijnen deze lijnen op een gegeven moment niet meer, zelfs niet als je ontspannen kijkt. Botox kan dit verhelpen, al dan niet in combinatie met injectable fillers wanneer de fronsrimpel of groef tussen je wenkbrauwen erg diep is.

Fronsrimpels verwijderen met botox in Rotterdam, Den Haag of Nijmegen De behandeling

Nadat we je hebben ontvangen in onze kliniek worden er foto’s gemaakt en volgt een voorbereidend consult om jouw wensen door te nemen. Hierbij stelt de arts samen met jou een persoonlijk behandelplan op. Het consult is geheel vrijblijvend. Daarna kun je een afspraak inplannen om een behandeling te ondergaan. Tijdens de behandeling spuiten we met een zeer dun naaldje botox in de fronsrimpels en fronsregio.

Botox is een waterdunne vloeistof die als een verdovingsvloeistof direct wordt opgenomen in het weefsel. Hierdoor vermindert de spieractiviteit en komt de huid tot rust. Vaak is botox voldoende om de fronsrimpel te laten verdwijnen, maar in sommige gevallen is er extra steun nodig in de vorm van fillers zoals Juvéderm, Radiesse of Belotero in de rimpel. De rimpel is dan te diep geworden en heeft vulling nodig om verzacht te kunnen worden, want anders lijkt het nog steeds alsof je boos kijkt. Een fronsrimpel behandeling is niet pijnlijk. Je fronsrimpel verwijderen bij Van Rosmalen kliniek is een snelle en effectieve behandeling. Je zou het bij wijze van spreke in je lunchpauze kunnen doen!

Na de botox behandeling voor fronsrimpels Na de behandeling

Na de fronsrimpel behandeling kan er het eerste half uur wat roodheid of zwelling ontstaan op de plaats van de prikjes. In enkele gevallen is er een kleine blauwe verkleuring te zien. Indien nodig kan je deze verkleuring direct camoufleren met make-up. Het is belangrijk om het behandelde gebied gedurende acht uur na de behandeling niet te masseren, omdat het product dan naar de spier ernaast kan verspreiden wat een ongewenst resultaat geeft.

Sommige mensen kunnen in de eerste dagen na de behandeling hoofdpijn ervaren. Dit komt omdat nog niet alle vezels ontspannen zijn, wat hoofdpijn kan triggeren. Dit is na korte tijd verdwenen en daarvoor mag pijnstilling worden geslikt. Na één tot twee weken is het mooiste resultaat te zien. De huid is dan helemaal hersteld en het ‘stijve’ gevoel, dat sommigen ervaren, vermindert. Na twee tot drie maanden wordt het product weer afgebroken door het lichaam. Het effect van de behandeling kan echter langer duren, omdat de huid langere tijd rust heeft gehad en je het onbewuste fronsen afleert.

Resultaat fronsrimpel botox behandeling Het resultaat

Bij de Van Rosmalen Kliniek vinden we het belangrijk dat je natuurlijke uitdrukking blijft behouden. Er wordt daarom altijd rekening gehouden met je unieke gezichtseigenschappen, om zodoende een meer ontspannen en jeugdigere versie van jezelf te creëren. Waarschijnlijk merk je al snel na de behandeling van de fronsspieren dat je een lichter gevoel krijgt in je hoofd. Veel mensen hebben de behoefte om na een lange werkdag over hun frons te wrijven, omdat massage de spieren ontspant. Door de behandeling hoeft dat niet meer, wat vaak als een verlichting wordt ervaren.

Daarnaast wordt je uitstraling vriendelijker. Doordat de spieren in je frons worden ontspannen worden ook de wenkbrauwen gelift. De fronsspier trekt de wenkbrauwen namelijk naar beneden. Hierdoor kan een correctie van de bovenoogleden worden uitgesteld.

De fronsrimpel is een van de makkelijkste gebieden om als eerste te laten behandelen, omdat het verhelpen van de fronsrimpel het minst opvalt. Mensen missen namelijk geen negatieve emotie – jij niet, en je omgeving ook niet. Je zult niet snel de vraag krijgen of je iets aan je gezicht hebt laten doen, maar mensen kunnen wel opmerken dat je er vrolijker en toegankelijker uitziet. Het beste resultaat bereik je door de behandeling te combineren met huidtherapie waarbij de poriën worden verkleind en de structuur van de huid wordt verbeterd.

Prijzen Tarieven
Botox®
Vanaf
Botox fronsrimpel
€225,-
Botox voorhoofdsrimpels en fronsrimpels (2 zones)
€370,-
Botox fronsrimpels, kraaienpootjes en wenkbrauwlift (2 zones)
€370,-
Botox voorhoofds- en fronsrimpels, kraaienpootjes en wenkbrauwlift (3 zones)
€490,-
3 x 1 zone
€595,-
3 x 2 zones
€960,-
3 x 3 zones
€1.325,-

Abonnementen dienen in één keer voorafgaand te worden voldaan.

Boek hier makkelijk en snel je afspraak! Maak een afspraak

Leer ons kennen! Over ons
Leer ons kennen!

Veelgestelde vragen

Hoe werkt een botox behandeling om de fronsrimpels te verminderen?

Nadat we je hebben ontvangen in onze kliniek volgt een kort, voorbereidend gesprek en maken we foto’s om later, de resultaten van de voor -en na behandeling te kunnen zien. Daarna kun je een afspraak maken voor een behandeling. Met zeer dunne naaldjes spuiten we botox in de fronsrimpels en fronsregio. Hierdoor vermindert de spieractiviteit en komt de huid tot rust.

Wanneer kies ik voor deze botox behandeling tegen fronsrimpels?

Fronsrimpels zijn vaak genetisch bepaald, maar ontstaan ook doordat de ouder wordende huid steeds minder elastisch wordt. Het zorgt voor een vermoeide en boze blik. Een botox behandeling om de fronsrimpels te verzachten is een uitstekende behandeling om een vermoeide, norse blik tegen te gaan.

Is een botox behandeling om fronsrimpels tegen te gaan pijnlijk?

Een botox behandeling wordt vrijwel altijd als pijnloos ervaren. De behandeling wordt uitgevoerd met een zeer dun naaldje en daarnaast zal de cosmetisch arts blijven koelen.

Hoelang duurt een botox behandeling tegen fronsrimpels?

Voorafgaand aan de behandeling nemen wij alle wensen met je door tijdens een vrijblijvend consult. Onze cosmetisch artsen zullen een advies uitbrengen in de vorm van een persoonlijk behandelplan. Tijdens de behandeling wordt dit plan nog een keer doorgenomen om vervolgens te beginnen met de behandeling. De behandeling zelf duurt slechts enkele minuten.

Hoelang duurt het voordat je resultaat ziet?

Het resultaat van de botox behandeling tegen fronsrimpels is niet direct zichtbaar na de behandeling. Dit komt doordat de botulinetoxine een inwerkingstijd heeft van enkele dagen. Meestal duurt het een kleine week voordat het eindresultaat zichtbaar wordt. Het maximale effect is bereikt na 2 weken.

Hoelang duurt het voordat ik weer toonbaan ben na de botox behandeling tegen fronsrimpels?

Na de fronsrimpel behandeling kan er het eerste half uur wat roodheid of zwelling ontstaan op de plaats van de prikjes. In enkele gevallen is er een kleine blauwe verkleuring te zien. Indien nodig, kun je deze verkleuring direct camoufleren met make-up. Het is belangrijk om het behandelde gebied gedurende acht uur na de behandeling niet te masseren, omdat het product dan naar de spier ernaast kan verspreiden wat een ongewenst resultaat geeft.

Werkt deze botox behandeling ook tegen hoofdpijn en migraine?

Waarschijnlijk merk je al snel na de behandeling van de fronsspieren dat je een lichter gevoel krijgt in je hoofd: de spieren ontspannen. Veel mensen hebben de behoefte om na een lange werkdag over hun frons te wrijven, omdat massage de spieren ontspant. Door de botox behandeling hoeft dat niet meer, wat vaak als een verlichting wordt ervaren.

Blijf na deze botox behandeling mijn natuurlijke gezichtsuitdrukking behouden?

Je gezichtsuitdrukking blijft na het behandelen van de fronsrimpels gewoon hetzelfde. De fronsrimpel is één van de makkelijkste gebieden om als eerste te laten behandelen, omdat het verhelpen van de fronsrimpel het minst opvalt. Een fijne instapbehandeling dus. Je zult niet snel de vraag krijgen of je iets aan je gezicht hebt laten doen, maar mensen kunnen wel opmerken dat je er vrolijker en jonger uitziet.

Kan ik tegelijkertijd ook andere zondes in mijn gezicht behandelen?

Bij ons in de kliniek is het mogelijk om een combinatiebehandeling van injectable behandelingen te ondergaan.

Hoe lang blijft de botox in mijn frons zitten?

Na twee tot drie maanden wordt het product weer afgebroken door het lichaam. Het effect van de botox behandeling kan echter langer duren, omdat de huid langere tijd rust heeft gehad en je het onbewuste fronsen afleert.

Met welke behandeling(en) wordt deze behandeling vaak gecombineerd voor optimaal resultaat?

Een botox behandeling van de frons wordt soms gecombineerd met een filler behandeling. Dit doen we alleen bij zeer diepe lijnen waar botox onvoldoende resultaat geeft. Wil jij jouw uitgeruste uitstraling terug? Of wil jij het verouderingsproces vertragen? Dan is een PRO Younger combinatiebehandeling misschien iets voor jou!