Botox fronsrimpel

“Weg met die boze blik!”

Krijg je weleens de vraag of je boos of chagrijnig bent, terwijl je je zo helemaal niet voelt? Of heb je last van hoofdpijn, migraine zelfs, zonder medische oorzaak? Dan is er een grote kans dat dit wordt veroorzaakt door je fronsrimpels. Dit zijn rimpels tussen je wenkbrauwen, boven je neus. Amerikanen noemen het ook wel de “eleven”, vanwege de vorm van de fronsrimpel. Fronsrimpels ontstaan door het jarenlang samentrekken van de spieren tussen je wenkbrauwen en zijn meestal erfelijk bepaald. Ze kunnen voor een boze of strenge gezichtsuitdrukking zorgen waar niet alleen je omgeving op reageert, maar jij ook. Zo kunnen fronsrimpels door de spierspanning hoofdpijn veroorzaken en zelfs een somber gevoel geven. Als je fronst interpreteren je hersenen dat namelijk als een negatieve emotie, waardoor je je zo kan gaan voelen. Wil jij je fronsrimpel verwijderen? Dat kan eenvoudig worden gedaan met een botox behandeling, soms in combinatie met een injectable filler. Botox legt de spieractiviteit stil. Daardoor verdwijnen je fronsrimpels, terwijl je natuurlijke uitdrukking behouden blijft. Mensen die veel fronsen ervaren na deze rimpelbehandeling een zeer ontspannen en rustig gevoel in het voorhoofd. Het effect in de spiegel is bovendien spectaculair. Je zult er weer een stuk vriendelijker en meer ontspannen uitzien! Heb jij interesse in deze botox behandeling? Dan nodigen we je van harte uit voor een persoonlijk consult waarbij we je meer vertellen over het verzachten van die storende fronsrimpels.

Wat kost een fronsrimpel behandeling met botox? Daarvoor verwijzen we je graag door naar ons overzicht met tarieven.

Botox fronsrimpel voor en na

Botox fronsrimpel voor- en na foto

Fronsrimpels

Fronsrimpels zijn vaak genetisch bepaald, maar ontstaan ook doordat de ouder wordende huid steeds minder elastisch wordt. De aanmaak van onder andere collageen neemt af. Meestal begint dit proces al bij een leeftijd van 20-25 jaar. Daarna gaat het nog sneller en ontstaan de eerste diepe lijnen tussen je wenkbrauwen. Het zorgt voor een vermoeide en boze blik, soms zelfs gepaard met hoofdpijn. Na jarenlang fronsen verdwijnen deze lijnen op een gegeven moment niet meer, zelfs niet als je ontspannen kijkt. Botox kan dit verhelpen, al dan niet in combinatie met injectable fillers wanneer de fronsrimpel of groef tussen je wenkbrauwen erg diep is.

Fronsrimpel verwijderen met botox in Rotterdam of Nijmegen

Nadat we je hebben ontvangen in onze kliniek volgt een kort, voorbereidend gesprek en maken we foto’s om straks de resultaten van voor en na de behandeling te kunnen zien. Daarna begint de behandeling, die nog geen tien minuten duurt. Met zeer dunne naaldje spuiten we botox in de fronsrimpels en fronsregio. Botox is een waterdunne vloeistof die als een verdovingsvloeistof direct wordt opgenomen in het weefsel. Hierdoor vermindert de spieractiviteit en komt de huid tot rust. Vaak is botox voldoende om de fronsrimpel te laten verdwijnen, maar in sommige gevallen is er extra steun nodig in de vorm van fillers zoals Juvéderm, Radiesse of Belotero in de rimpel. De rimpel is dan te diep geworden en heeft vulling nodig om verzacht te kunnen worden, want anders lijkt het nog steeds alsof je boos kijkt. Een fronsrimpel behandeling is niet pijnlijk. Je fronsrimpel verwijderen bij Van Rosmalen kliniek is een snelle en effectieve behandeling. Je zou het bij wijze van spreke in je lunchpauze kunnen doen!

Na de fronsrimpel botox behandeling

Na de fronsrimpel behandeling kan er het eerste half uur wat roodheid of zwelling ontstaan op de plaats van de prikjes. In enkele gevallen is er een kleine blauwe verkleuring te zien. Indien nodig kan je deze verkleuring direct camoufleren met make-up. Het is belangrijk om het behandelde gebied gedurende acht uur na de behandeling niet te masseren, omdat het product dan naar de spier ernaast kan verspreiden wat een ongewenst resultaat geeft. Sommige mensen kunnen in de eerste dagen na de behandeling hoofdpijn ervaren. Dit komt omdat nog niet alle vezels ontspannen zijn, wat hoofdpijn kan triggeren. Dit is na korte tijd verdwenen en daarvoor mag pijnstilling worden geslikt. Na één tot twee weken is het mooiste resultaat te zien. De huid is dan helemaal hersteld en het ‘stijve’ gevoel, dat sommigen ervaren, vermindert. Na twee tot drie maanden wordt het product weer afgebroken door het lichaam. Het effect van de behandeling kan echter langer duren, omdat de huid langere tijd rust heeft gehad en je het onbewuste fronsen afleert.

Resultaat fronsrimpel botox behandeling

Bij de Van Rosmalen Kliniek vinden we het belangrijk dat je natuurlijke uitdrukking blijft behouden. Er wordt daarom altijd rekening gehouden met je unieke gezichtseigenschappen, om zodoende een meer ontspannen en jeugdigere versie van jezelf te creëren. Waarschijnlijk merk je al snel na de behandeling van de fronsspieren dat je een lichter gevoel krijgt in je hoofd. Veel mensen hebben de behoefte om na een lange werkdag over hun frons te wrijven, omdat massage de spieren ontspant. Door de behandeling hoeft dat niet meer, wat vaak als een verlichting wordt ervaren.

Daarnaast wordt je uitstraling vriendelijker. Doordat de spieren in je frons worden ontspannen worden ook de wenkbrauwen gelift. De fronsspier trekt de wenkbrauwen namelijk naar beneden. Hierdoor kan een correctie van de bovenoogleden worden uitgesteld.

De fronsrimpel is een van de makkelijkste gebieden om als eerste te laten behandelen, omdat het verhelpen van de fronsrimpel het minst opvalt. Mensen missen namelijk geen negatieve emotie – jij niet, en je omgeving ook niet. Je zult niet snel de vraag krijgen of je iets aan je gezicht hebt laten doen, maar mensen kunnen wel opmerken dat je er vrolijker en toegankelijker uitziet. Het beste resultaat bereik je door de behandeling te combineren met huidtherapie waarbij de poriën worden verkleind en de structuur van de huid wordt verbeterd.

Botox fronsrimpel voor en na foto’s