je slapen

Ingevallen slapen opvullen

“Mooie contouren zorgen voor een jeugdige uitstraling.”

 

Merk je veroudering in het gebied rondom de ogen?

Wat is de oorzaak van ingevallen slapen?

Wat wordt gezien als een mooi gezicht, heeft vaak te maken met botstructuur. Het jukbeen, de bovenkaak en de onderkaak bepalen de contouren van je gezicht. Ronde contouren en een egaal gezicht worden geassocieerd met gezondheid en jeugdigheid. Maar naarmate we ouder worden krimpt het skelet en verliest de huid zijn elasticiteit, waardoor onder andere holle slapen kunnen ontstaan. Misschien valt het je op als je met fel licht in de spiegel kijkt: ingevallen slapen, deukjes naast je wenkbrauwen. Je ziet de contouren van het bot van je oogkasrand, wat een sombere, ouderlijke uitstraling kan geven.

Wat kan ik doen tegen ingevallen slapen?

Door de slapen op te vullen met fillers kun je het gebied rond de ogen een prachtige verjonging geven – met een heel natuurlijk resultaat. Hierdoor wordt je uitstraling niet alleen jonger, maar ook gezonder – alsof je jouw natuurlijke glow weer terug hebt.
Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden? Plan dan direct je afspraak!

Plan online je consult in
Wat zijn ingevallen slapen? Het probleem

Naarmate we ouder worden krimpt het skelet en verliest de huid zijn elasticiteit, dit kan de oorzaak zijn van ingevallen slapen. Dat heeft veel invloed op je uitstraling, ook omdat je wenkbrauwen geen steun meer hebben en wat naar beneden zakken. Het kan een ouder, somber uiterlijk geven. Hele hoekige contouren zorgen ook voor een masculiene uitstraling. Bij contourverbetering door middel van fillers wordt al snel gedacht aan de kaaklijn en/of de neus, maar ook de slapen aan de zijkant van de ogen zijn erg bepalend voor een gezonde uitstraling.

Bekijk hier het filmpje over het verouderingsproces van het gezicht:

Hoe gaat de behandeling slapen opvullen met fillers? De behandeling

Na ontvangst in de kliniek, in Rotterdam, Den Haag of Nijmegen, volgt een kort gesprek en maken we foto’s om later de resultaten van voor- en na de behandeling te kunnen zien. Daarna begint de behandeling waarbij de slapen worden opgevuld met fillers. Door één prikje per kant te plaatsen ontstaat er als het ware weer een kussentje dat ervoor zorgt dat de scherpe contouren van de oogkassen niet langer zichtbaar zijn. De behandeling is nagenoeg pijnloos en geeft meestal nauwelijks zwelling.

Bekijk hier het filmpje waar, onder andere, de behandeling wordt uitgevoerd: 


Na de behandeling tegen ingevallen slapen Na de behandeling

Na de behandeling kan er wat roodheid, zwelling of een blauwe verkleuring ontstaan rond de injectieplaats. Dit trekt na een paar dagen gewoon weer weg en kan worden gecamoufleerd met make-up. Het is belangrijk om het behandelde gebied de eerste dagen niet te masseren en even te wachten met behandelingen bij de schoonheidsspecialiste.

Hoe ziet een behandeling van ingevallen slapen met fillers eruit? Het resultaat

De fijne lijntjes vervagen, mooie gezichtscontouren en hogere wenkbrauwen. Na de behandeling krijg je je zachte en ronde gezichtscontouren weer terug. Je wenkbrauwen gaan weer omhoog staan en de fijne lijntjes rondom de ogen zullen wat vervagen, een mooi bijkomend voordeel! Het resultaat van het opvullen van ingevallen slapen houdt zo’n tien tot twaalf maanden aan. Dit is wat langer dan een filler behandeling voor bijvoorbeeld rimpels rondom je mond. Dat komt omdat er bij je slapen bijna geen spierbeweging is.

Bekijk tarieven Tarieven
Prijslijst
Boek hier makkelijk en snel je afspraak! Maak een afspraak

Leer ons kennen! Over ons
Leer ons kennen

Veelgestelde vragen

Hoe werkt een fillerbehandeling tegen ingevallen slapen?

Na ontvangst in de kliniek maken we eerst foto’s om later goed het resultaat van de behandeling te kunnen zien. Vervolgens vindt het consult met een cosmetisch arts KNMG plaats, waarbij het persoonlijk behandelplan wordt besproken. Tijdens de behandeling wordt de filler aan beiden kanten geleidelijk geplaatst met kleine prikjes. Hierdoor ontstaat er als het ware weer een kussentje dat ervoor zorgt dat de scherpe contouren van de oogkassen niet langer zichtbaar zijn.

Wanneer kies ik voor een filler behandeling tegen ingevallen slapen?

Naarmate we ouder worden krimpt het skelet en verliest de huid zijn elasticiteit, waardoor onder andere holle slapen kunnen ontstaan. Je uitstraling kan hierdoor flink veranderen. Zo kun je merken dat je er vermoeid of somber uit ziet zonder dat je je daadwerkelijk zo voelt. Daarnaast kan het krimpen van het skelet ook als gevolg hebben dat je contouren een hoekigere vorm aannemen en je meer spreekt van een masculiene uitstraling.

Is de behandeling met filler tegen ingevallen slapen pijnlijk?

De filler behandeling tegen ingevallen slapen is nagenoeg pijnloos en geeft nauwelijks zwelling.

Hoelang duurt een filler behandeling tegen ingevallen slapen?

Deze behandeling duurt ongeveer een half uur.  

Na hoeveel tijd ben ik weer toonbaar na een filler behandeling tegen ingevallen slapen?

Na de behandeling kan er wat roodheid en lichte zwelling rond de injectieplaats ontstaan. Dit trekt na een paar dagen weer weg en kan eventueel gecamoufleerd worden met make-up.

Zorgt een filler behandeling tegen ingevallen slapen ook voor liftend effect?

Je wenkbrauwen gaan weer omhoog staan en de fijne lijntjes naast de ogen zullen wat vervagen, een mooi bijkomend voordeel!

Hoelang blijft het resultaat zichtbaar van deze filler behandeling?

Het resultaat van het opvullen van ingevallen slapen houdt zo’n 8-18 maanden aan. Vaak wat langer dan een filler behandeling voor bijvoorbeeld rimpels rondom je mond. Dat komt omdat er bij je slapen bijna geen spierbeweging is, dus de filler langer op zijn plek blijft zitten.