Webshop
skincare

Skincare voor jouw huidtype

“Rimpels voorkomen, de tijd stilzetten of er jonger uitzien?”

Welke skincare past bij jouw huidtype?

Er zijn veel verschillende huidtypes. Vaak verschilt het ook per zone van je gezicht en per seizoen. Hieronder kan je lezen welke verzorging het beste past bij jouw huid. Maar voor iedereen geldt dat een SPF (sun protection factor) erg belangrijk is om je huid zo goed mogelijk te verzorgen en intact te houden. Het hele jaar door! Bij de Van Rosmalen Kliniek werken we uitsluitend met cosmeceuticals. Deze producten bevatten een hoge concentratie van actieve ingrediënten.

De Van Rosmalen Kliniek bevat een breed assortiment van cosmeceuticals. Kom gerust langs voor een vrijblijvend, uitgebreid skincare-advies op maat. Plan direct je afspraak!

 

 

Plan online je consult in
Normale huid Normale huid

Ook als je geen huidproblemen hebt is het belangrijk om je huid goed te verzorgen. Want zo blijft de conditie van je huid op peil en voorkom je snelle huidveroudering. Het is daarom belangrijk om je huid te hydrateren en stimuleren. Dat kan je doen door cosmeceuticals te gebruiken. Deze producten bevatten namelijk hyaluronzuur en glycolzuur. Hyaluronzuur heeft de eigenschap om water aan zich te binden en het vochtgehalte dus op peil te krijgen of te houden. Glycolzuur verwijdert dode huidcellen van je gezicht en zorgt daardoor voor een gladde, zachte huid met een mooie glans. Ook werkt het anti-aging.

Voorbeelden van de cosmeceuticals die wij je kunnen aanraden zijn C.E. FerulicPloretin CFserum 10, hydrating B5A.G.E interruptermineral radiance defence SPF50Ultra facial defence SPF50brightening UV defense SPF30Foamer 15C25 creamhyal ceuticregenceuticKceuticactiv retinol 0.5/activ retinal 1.0dermaliftCreme LBiologica serum. Qua oogverzorging raden wij aan: AOX eye gel. Uiteraard hangt het product af van wat er bij jouw gezicht past.

Vochtarme huid Vochtarme huid

Heb je last van een trekkerig gevoel en fijne droogtelijntjes? Dan heb je hoogstwaarschijnlijk een vochtarme huid. Dat wordt vaak veroorzaakt door verkeerde skincare of andere cosmetica. De barrièrefuncties van je huid gaan hierdoor verloren en je huid raakt zijn vochtvasthoudende stoffen kwijt. Het is trouwens niet zo dat je alleen last krijgt van een vochtarme huid als je een droge huid hebt: ook bij een vette huid kan dit optreden. Het is belangrijk dat de huid zich kan herstellen en weer gezond wordt. Hiervoor zijn huidverzorgingsproducten nodig die een hoge concentratie van de juiste ingrediënten hebben. De producten van cosmeceuticals zijn daar uitstekend geschikt voor, omdat ze een hoge concentratie glycolzuur, hyaluronzuur en vitamine C bevatten.

Droge huid Droge huid

Schilfertjes, een trekkend gevoel, roodheid en droogtelijntjes zijn tekenen van een droge huid. Iedereen heeft hier weleens last van, maar als het aanhoudt raakt je huid steeds meer uit balans. Soms is dit erfelijk bepaald, maar het kan ook te maken hebben met verkeerde skincare en make-up gebruik. Hoe ouder je wordt, des te lastiger het te herstellen is. Gelukkig kan je door de juiste skincare je huid weer in balans brengen. Bij een droge huid is het belangrijk om de barrièrefuncties van je huid weer te herstellen en irritaties te verminderen. Eenmaal per dag reinigen is voldoende.

De juiste ingrediënten voor dit huidtype zijn glycerine, zink, urea en hyaluronzuur. Als je last hebt van schilfertjes kan je het beste een milde reiniger gebruiken op basis van glycolzuur. Gebruik liever geen intensieve scrubs, want dit maakt de huid vaak alleen maar gevoeliger en droger. Er zijn speciale Cosmeceuticals voor de droge en gevoelige huid. Een voorbeeld hiervan is Hydrating b5phyto correctorredness neutralizerHyalceuticregenceutickceuticCrème L.

Vette huid Vette huid

Heb je last van mee-eters, puistjes, een glimmende huid of grote ontstekingen? Dan heb je een vette huid. Hormoonveranderingen, verkeerde skincare, stress en erfelijke aanleg kan een verhoogde talgproductie veroorzaken. Deze huid kan ook heel gevoelig zijn. Het is daarom belangrijk dat je niet te veel irriterende producten gebruikt, en al helemaal geen producten op basis van alcohol en parfum. Dit droogt de huid namelijk uit, waardoor je huid juist meer vet zal aanmaken. De producten die wel goed zijn bevatten salicylzuur, glycolzuur en melkzuur. Salicyzuur en melkzuur werken namelijk talg oplossend en glycolzuur verwijdert het deken van dode en verhoornde huidcellen. De huid heeft ook hydratatie en bescherming nodig, waarvoor andere producten gebruikt kunnen worden.

Sommige delen van het gezicht glimmen extra door overactieve talgproductie, zoals de kin, neus en het voorhoofd. De overmatige hoeveelheid talg veroorzaakt ook grote poriën, waardoor ontstekingen kunnen ontstaan. Dit proces kan je stoppen door het gebruik van peelings, zoals de Milkpeel,  pure spa peel en keratogulateur. Ze verminderen ontstekingen en reguleren de talgproductie. Als je vooral last hebt op en rond je kin kan ook Botox® een uitkomst bieden.

De skincare routines van onze artsen! Skincare routine