skincare

Huidverzorging voor uw huidtype

“Rimpels voorkomen, de tijd stilzetten of er jonger uitzien?”

Welkeskincarepast bij jouw huidtype?

Er zijn veel verschillende huidtypes. Vaak verschilt het ook per gebied van je gezicht en per seizoen. Hieronder lees je welke huidverzorging het beste is voor jouw huid. Maar voor iedereen is een SPF (zonbeschermingsfactor) heel belangrijk om je huid het beste te verzorgen en intact te houden. Het hele jaar door! Bij de Van Rosmalen Kliniek werken we uitsluitend met cosmeceuticals. Deze producten bevatten een hoge concentratie werkzame stoffen.

De Van Rosmalen Kliniek bevat een ruim assortiment cosmeceuticals. Kom gerust langs voor een gratis uitgebreid huidverzorgingsadvies op maat. Plan nu uw afspraak in!

 

 

Boek online je afspraak
Normale huid Normale huid

Ook als je geen huidproblemen hebt, is het belangrijk om je huid goed te verzorgen. Zo blijft de conditie van je huid op peil en kun je snelle huidveroudering voorkomen. Het is daarom belangrijk om je huid te hydrateren en te stimuleren. Dit kun je doen door cosmeceuticals te gebruiken. Deze producten bevatten namelijk hyaluronic acid en glycolzuur. Hyaluronzuur heeft het vermogen om water aan zich te binden en zo het vochtgehalte te verhogen of op peil te houden. Glycolzuur verwijdert dode huidcellen van je gezicht, waardoor je een gladde, zachte huid krijgt met een mooie gloed. Het werkt ook anti-aging.

Voorbeelden van cosmeceuticals die we kunnen aanbevelen zijn C.E. FerulicPloretin CFserum 10, hydrating B5A.G.E interruptermineral radiance defence SPF50Ultra facial defence SPF50brightening UV defense SPF30Foamer 15C25 creamhyal ceuticregenceuticKceuticactiv retinol 0.5/activ retinal 1.0dermaliftCreme LBiologica serum. Op het gebied van oogverzorging raden wij aan: AOX ooggel. Natuurlijk hangt het product af van wat bij uw gezicht past.

Uitgedroogde huid Uitgedroogde huid

Heeft u last van een trekkerig gevoel en fijne droogtelijntjes? Dan heb je hoogstwaarschijnlijk een vochtarme huid. Dit wordt vaak veroorzaakt door verkeerde huidverzorging of andere cosmetica. Hierdoor gaan de barrièrefuncties van je huid verloren en verliest je huid haar vochtvasthoudende stoffen. Het is overigens niet zo dat je alleen last hebt van een vochtarme huid als je een droge huid hebt: het kan ook voorkomen bij een vette huid. Het is belangrijk om de huid de kans te geven zich te herstellen en weer gezond te worden. Daarvoor zijn huidverzorgingsproducten nodig met een hoge concentratie van de juiste ingrediënten. Cosmeceutische producten zijn hiervoor uitstekend geschikt, omdat ze een hoge concentratie glycolzuur, hyaluronzuur en vitamine C 

Droge huid Droge huid

Schilfering, trekkerigheid, roodheid en droogtelijntjes zijn tekenen van een droge huid. Iedereen heeft hier wel eens last van, maar als het aanhoudt, raakt je huid steeds meer uit balans. Soms is dit erfelijk, maar het kan ook te maken hebben met verkeerde huidverzorging en make-up gebruik. Hoe ouder je wordt, hoe moeilijker het te herstellen is. Gelukkig kun je met de juiste huidverzorging je huid weer in balans brengen. Bij een droge huid is het belangrijk om de barrièrefuncties van je huid te herstellen en irritatie te verminderen. Eén keer per dag reinigen is voldoende.

De juiste ingrediënten voor dit huidtype zijn glycerine, zink, ureum en hyaluronzuur. Als u last heeft van een schilferige huid, kunt u het beste een milde reiniger op basis van glycolzuur gebruiken. Gebruik liever geen intensieve scrubs, want dat maakt de huid vaak alleen maar gevoeliger en droger. Er zijn speciale Cosmeceuticals voor de droge en gevoelige huid. Een voorbeeld is Hydrating b5phyto correctorredness neutralizerHyalceuticregenceutickceuticCrème L.

Vette huid Vette huid

Heb je last van mee-eters, puistjes, een glimmende huid of grote ontstekingen? Dan heb je een vette huid. Hormoonveranderingen, verkeerde huidverzorging, stress en erfelijke aanleg kunnen een verhoogde talgproductie veroorzaken. Deze huid kan ook erg gevoelig zijn. Daarom is het belangrijk om niet te veel irriterende producten te gebruiken, vooral die op basis van alcohol en parfum. Dat droogt de huid namelijk uit, waardoor deze meer vet gaat produceren. De producten die goed zijn bevatten salicylzuur, glycolzuur en melkzuur. Dit komt omdat salicylic acid en melkzuur werken om talg op te lossen en glycolzuur verwijdert de deken van dode en verhoornde huidcellen. De huid heeft ook hydratatie en bescherming nodig, waarvoor andere producten kunnen worden gebruikt.

Sommige delen van het gezicht glanzen extra door een overactieve talgproductie, zoals de kin, de neus en het voorhoofd. De overmatige hoeveelheid talg veroorzaakt ook grote poriën, waardoor ontstekingen kunnen ontstaan. U kunt dit proces stoppen doo peels, zoals de Milkpeel, pure spa peel and keratogulateur. Ze verminderen ontstekingen en reguleren de talgproductie. Als je vooral last hebt op en rond je kin, Botox® kan ook een oplossing zijn.

De huidverzorgingsroutines van onze artsen! Skincare routine