voorhoofdrimples

Botox voorhoofdsrimpels

“Een ontspannen en uitgerust gezicht.”

Waarom krijgen we last van voorhoofdrimpels ?

Een fronsrimpel of voorhoofdrimpels kunnen je een boze of strenge gezichtsuitdrukking geven. Mensen die een expressief gezicht hebben zullen dit probleem maar al te goed herkennen. Diepe rimpels in je voorhoofd hebben te maken met ouder worden, maar met name met erfelijke factoren. Na jarenlang fronsen en het optrekken van je wenkbrauwen verdwijnen deze lijnen niet meer, ook niet wanneer je ontspannen kijkt. Dankzij een behandeling met botox, soms in combinatie met een filler, verdwijnen deze voorhoofdsrimpels, maar blijft je natuurlijke uitdrukking behouden – je hoeft niet bang te zijn voor een strakgetrokken voorhoofd.

Mensen die veel fronsen en hun wenkbrauwen optrekken ervaren na deze behandeling met botox een zeer ontspannen en rustig gevoel in het voorhoofd. Houd er rekening mee dat de stand van je wenkbrauwen en het huidoverschot van je bovenoogleden bepalend kan zijn voor, het al dan niet behandelen van het voorhoofd met botox. In sommige gevallen zal eerst een wenkbrauwlift of bovenooglidcorrectie geadviseerd worden. Tijdens een persoonlijk consult in de kliniek bepalen we samen wat voor jou de beste volgorde van behandelen is en welke combinaties er mogelijk zijn om de rimpels in je voorhoofd te verzachten.

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden? Plan dan direct je afspraak!

Plan online je consult in
Voorhoofdrimpels Het probleem

Horizontale voorhoofdsrimpels boven de wenkbrauwen worden voornamelijk veroorzaakt door sterke spieractiviteit tussen de wenkbrauwen en de haargrens. Dat kan erfelijk zijn en heeft te maken met jouw gezichtsexpressie. Naarmate je ouder wordt worden de lijnen in je voorhoofd steeds dieper, maar bij sommige mensen ontstaan ze al op vrij jonge leeftijd. Zonde, want deze diepe rimpels in je voorhoofd geven je vaak een vermoeide en norse uitstraling, alsof je continu fronst of verbaasd kijkt – ook als je gewoon ontspannen bent.

Voorhoofdrimpels behandelen met botox in Rotterdam, Den Haag of Nijmegen De behandeling

Nadat we je hebben ontvangen in onze kliniek worden er foto’s gemaakt en volgt een voorbereidend consult om jouw wensen door te nemen. Hierbij stelt de arts samen met jou een persoonlijk behandelplan op. Het consult is geheel vrijblijvend. Daarna kun je een afspraak inplannen om een behandeling te ondergaan. Tijdens de behandeling zullen er enkele injecties in het voorhoofd gegeven worden. De spieren die voor de horizontale lijnen zorgen, worden verslapt. Deze behandeling duurt slechts een aantal minuten en is vrijwel pijnloos, omdat je huid tijdens de botox behandeling gekoeld wordt. Vaak raden we een combinatie met een fronsrimpelbehandeling en/of wenkbrauwlift aan. Dat zorgt voor het mooiste resultaat.

Na de voorhoofdrimpels botox behandeling Na de behandeling

Na de behandeling kan er wat roodheid, zwelling of een blauwe verkleuring te zien zijn op de plek waar de prikjes zijn gegeven. Als je dat wilt, kun je dit met een beetje make-up camoufleren.  Na twee tot drie maanden wordt het product weer afgebroken door het lichaam. Maar het effect van de behandeling kan langer zichtbaar blijven doordat de huid een langere tijd rust heeft gehad. Voor een mooi en langdurig resultaat adviseren je de behandeling op gezette tijden te herhalen. Daarover informeren we je natuurlijk uitgebreid in de kliniek.

Resultaat voorhoofdrimpels botox behandeling Het resultaat

Diepe rimpels op het voorhoofd verdwijnen en je krijgt je uitgeruste, jeugdige uiterlijk weer terug. Je hoeft niet bang te zijn voor een strakgetrokken voorhoofd waardoor je je mimiek verliest, want bij de Van Rosmalen Kliniek zorgen wij er altijd voor dat het resultaat natuurlijk en subtiel is. Daarom kijken we van te voren goed naar jouw unieke gezichtsvorm en uitstraling.

Prijzen Tarieven
Botox®
Vanaf
Botox voorhoofdslijnen
€170,-
Botox voorhoofdslijnen met wenkbrauwlift*
€225,-

Indien nodig volgt er na een botoxbehandeling, een gratis correctie of een touch-up van het behandelde gebied tijdens de controleafspraak na twee weken.

* Eerste behandeling meestal in combinatie met fronsrimpelbehandeling.

3 x 1 zone
€595,-
3 x 2 zones
€960,-
3 x 3 zones
€1.325,-

Abonnementen dienen in één keer voorafgaand te worden voldaan.

Boek hier makkelijk en snel je afspraak! Maak een afspraak

Leer ons kennen! Over ons
Leer ons kennen!

Veelgestelde vragen

Hoe werkt een botox behandeling?

Tijdens de botox behandeling wordt er gebruik gemaakt van een zeer dun naaldje. Met enkele injecties in het voorhoofd kunnen de spieren die voor de horizontale lijnen zorgen, worden verslapt.

Wanneer kom ik in aanmerking voor een botox behandeling tegen voorhoofdrimpels?

Rimpels op het voorhoofd worden veroorzaakt door actieve spieren tussen de wenkbrauwen en de haargrens en het vaak optrekken van de wenkbrauwen. Naarmate de leeftijd vordert, nemen de lijnen in je voorhoofd steeds meer diepte aan. Bij sommige kan dit helaas al op vrij jonge leeftijd ontstaan. Veel mensen storen zich vaak aan een norse en vermoeide uitstraling. Deze botox behandeling is daarom zeer geschikt om je frisse en vrolijke blik weer terug te krijgen!

Is deze botox behandeling pijnlijk?

Een botox behandeling wordt vrijwel als pijnloos ervaren. De behandeling wordt uitgevoerd met een zeer dun naaldje.

Hoelang duurt een botox behandeling?

Voorafgaand aan de behandeling nemen wij alle wensen met je door tijdens een vrijblijvend consult. Onze cosmetisch artsen zullen een advies uitbrengen in de vorm van een persoonlijk behandelplan. Tijdens de behandeling wordt dit plan nog een keer doorgenomen om vervolgens te beginnen met de behandeling. De behandeling zelf duurt slechts enkele minuten.

Hoelang duurt het voordat je resultaat ziet?

Het resultaat van de botox behandeling tegen voorhoofdsrimpels is niet direct zichtbaar na de behandeling. Dit komt doordat de botulinetoxine een inwerkingstijd heeft van enkele dagen. Meestal duurt het een kleine week voordat het eindresultaat zichtbaar wordt. Het maximale effect is bereikt na 2 weken.

Hoelang duurt het voordat ik weer toonbaar ben na deze behandeling?

Na de behandeling van de voorhoofdsrimpels kan er het eerste half uur wat roodheid of zwelling ontstaan op de plaats van de prikjes. In enkele gevallen kan er een blauwe verkleuring te zien zijn. Mocht je dit vervelend vinden, kan dit worden gecamoufleerd met make-up.

Is een behandeling met botox voldoende om van mijn diepe voorhoofdrimpels af te komen?

Botox is vaak de basis, maar in sommige gevallen een instapbehandeling. Echter kan het soms zo zijn dat lijnen in het voorhoofd dusdanig diep zijn, dat botox alleen onvoldoende is en het resultaat nog verbeterd kan worden door diepe lijnen op te vullen met fillers.

Blijf ik mijn natuurlijke gezichtsuitdrukking behouden?

Bij de Van Rosmalen Kliniek streven wij naar het mooiste en meest natuurlijke resultaat. Je hoeft je bij ons geen zorgen te maken over een mogelijke verandering van je gezichtsuitdrukking. Onze cosmetisch artsen zullen nooit ‘overbehandelen’. Zij kijken samen met jou naar de geschikte behandeling om je natuurlijke ‘flaws’ te benadrukken en je frisse uitstraling weer terug te krijgen.

Kunnen mijn hoofdpijnklachten verminderen door het behandelen van mijn voorhoofdrimpels?

Waarschijnlijk merk je al snel na de behandeling van de voorhoofdspieren dat je een ontspannen gevoel krijgt. Veel mensen hebben de behoefte om na een lange werkdag over hun voorhoofd te wrijven, omdat massage de spieren ontspant. Door de behandeling hoeft dat niet meer, wat vaak als een verlichting wordt ervaren.

Kan ik tegelijkertijd ook andere zones in mijn gezicht behandelen?

Bij ons in de kliniek is het mogelijk om een combinatiebehandeling van injectable behandelingen te ondergaan.

Hoelang blijft botox zitten?

Het resultaat is na ongeveer een week zichtbaar en zal een maand of vijf tot zes effect hebben. Als je de behandeling regelmatig herhaalt, blijft het resultaat steeds langer zichtbaar.

Met welke behandeling(en) wordt deze behandeling vaak gecombineerd voor optimaal resultaat?

In onze kliniek wordt de behandeling van voorhoofdslijnen bijna altijd gecombineerd met een botox behandeling van de frons. Deze combinatie zorgt voor een liftend effect van de wenkbrauwen met een optimaal resultaat van het verzachten van de lijnen. Een voorhoofd behandeling zonder behandeling van de frons kan potentieel juist voor een zwaar gevoel op de wenkbrauwen zorgen.