Voorhoofdsrimpels2018-12-06T11:18:59+00:00

Botox voorhoofdsrimpels

“Een ontspannen en uitgerust gezicht”

Een fronsrimpel of diepe lijnen in het voorhoofd kunnen je een boze of strenge gezichtsuitdrukking geven. Mensen die een expressief gezicht hebben zullen dit probleem maar al te goed herkennen. Diepe rimpels in je voorhoofd hebben te maken met ouder worden, maar met name met erfelijke factoren. Na jarenlang fronsen en het optrekken van je wenkbrauwen verdwijnen deze lijnen niet meer, ook niet wanneer je ontspannen kijkt. Dankzij een behandeling met botox, soms in combinatie met een filler, verdwijnen deze voorhoofdsrimpels, maar blijft je natuurlijke uitdrukking behouden – je hoeft niet bang te zijn voor een strakgetrokken voorhoofd. Mensen die veel fronsen en hun wenkbrauwen optrekken ervaren na deze behandeling met botox een zeer ontspannen en rustig gevoel in het voorhoofd. Houd er rekening mee dat de stand van je wenkbrauwen en het huidoverschot van je bovenoogleden bepalend kan zijn voor het al dan niet behandelen van het voorhoofd met botox. In sommige gevallen zal eerst een wenkbrauwlift of bovenooglidcorrectie geadviseerd worden. Tijdens een persoonlijk consult in de kliniek bepalen we samen wat voor jou de beste volgorde van behandelen is en welke combinaties er mogelijk zijn om de rimpels in je voorhoofd te verzachten.

Wat kost een botox behandeling om voorhoofdsrimpels te verzachten? Daarvoor verwijzen we je graag naar ons overzicht met tarieven.

Voor en na foto

Horizontale voorhoofdsrimpels boven de wenkbrauwen worden voornamelijk veroorzaakt door sterke spieractiviteit tussen de wenkbrauwen en de haargrens. Dat kan erfelijk zijn en heeft te maken met jouw gezichtsexpressie. Naarmate je ouder wordt worden de lijnen in je voorhoofd steeds dieper, maar bij sommige mensen ontstaan ze al op vrij jonge leeftijd. Zonde, want deze diepe rimpels in je voorhoofd geven je vaak een vermoeide en norse uitstraling, als of je continu fronst of verbaasd kijkt – ook als je gewoon ontspannen bent.

Nadat we je hebben ontvangen in onze kliniek volgt een kort, voorbereidend gesprek en maken we foto’s om straks de resultaten van voor en na de behandeling te kunnen zien. Daarna begint de behandeling. Met enkele injecties in het voorhoofd kunnen de spieren die voor de horizontale lijnen zorgen worden verslapt. Deze behandeling duurt slechts een aantal minuten en is vrijwel pijnloos omdat je huid tijdens de botox behandeling gekoeld wordt. Vaak raden we een combinatie met een fronsrimpelbehandeling en/of wenkbrauwlift aan. Dat zorgt voor het mooiste resultaat.

Na de behandeling kan er wat roodheid, zwelling of een blauwe verkleuring te zien zijn op de plek waar de prikjes zijn gegeven. Als je dat wilt, kun je dit met een beetje make-up camoufleren.  Na twee tot drie maanden wordt het product weer afgebroken door het lichaam. Maar het effect van de behandeling kan langer zichtbaar blijven doordat de huid langere tijd rust heeft gehad.Voor een mooi en langdurig resultaat adviseren je de behandeling op gezette tijden te herhalen. Daarover informeren we je natuurlijk uitgebreid in de kliniek.

Diepe rimpels op het voorhoofd verdwijnen en je krijgt je uitgeruste, jeugdige uiterlijk weer terug. Je hoeft niet bang te zijn voor een strakgetrokken voorhoofd waardoor je je mimiek verliest, want bij de Van Rosmalen Kliniek zorgen wij er altijd voor dat het resultaat natuurlijk en subtiel is. Daarom kijken we van te voren goed naar jouw unieke gezichtsvorm en uitstraling.

Voor en na foto’s

Op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief