teruggetrokken kin

Kincorrectie

“Mooie gezichtscontouren dankzij kin fillers.”

Zijn jouw gezichtscontouren niet in balans?

Kleine- of teruggetrokken kin

De vorm van je kin wordt bepaald door de verhouding tussen de onderkaak en de bovenkaak. Als de verhouding van je kin ten opzichte van de rest van jouw gezicht niet klopt, kan je hele gezicht uit balans lijken. Terwijl de harmonie in het gelaat zo belangrijk is voor een mooie uitstraling! Stoor jij je aan je teruggetrokken kin? Je bent niet de enige, want veel mensen vinden dit vervelend. Daarbij geldt dat als de onderkaak iets te klein is dit ook terug te zien is aan jouw kin; zoals kinputjes en kinplooien.

Kincorrectie met fillers

Vaak zorgt een kleine, teruggetrokken kin voor een wat weke uitstraling. De punt van de kin kon vroeger alleen worden vergroot door middel van plastische chirurgie een implantaat te plaatsen. Tegenwoordig is zo’n ingreep gelukkig niet meer nodig. Bij de Van Rosmalen Kliniek kun je eenvoudig een kincorrectie met fillers laten doen, zonder operatie. Door middel van injectables kunnen we je kin op een pijnloze manier opvullen waardoor er meer symmetrie ontstaat. Een kincorrectie zonder operatie met een natuurlijk resultaat, waardoor je gezicht veel meer tot zijn recht komt. Deze behandeling is populair bij zowel vrouwen als mannen.

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden? Plan dan direct je afspraak!

Plan online je consult in
Kleine/teruggetrokken kin Het probleem

Sommige mensen hebben van nature een teruggetrokken of een kleine kin. De onderliggende reden kan de stand van de kaak zijn. Naast de stand van de kaak kunnen ook de contouren van de kin de oorzaak zijn. De contouren kunnen veranderen naarmate je ouder wordt. Dit kun je als storend ervaren, want de vorm van je kin is heel bepalend voor het profiel van je gezicht. Vroeger werd je vaak doorverwezen naar een kaakchirurg en moest er een operatie aan te pas komen, waarbij er implantaten in de kin werden geplaatst. Dat is tegenwoordig gelukkig niet meer nodig: met injectables kun je vrij eenvoudig een kincorrectie zonder operatie laten uitvoeren. De kin wordt simpelweg groter gemaakt met speciale kin fillers – met spectaculair resultaat!

Last van een overbeet?

Wanneer je last hebt van een overbeet, hebben de tanden en kiezen niet de juiste verhouding met de kaken. De boventanden staan dan iets over de ondertanden heen, wat zorgt voor een minder mooie aansluiting op elkaar. Een beugel of een chirurgische ingreep zoals een kaakoperatie kan vaak helpen om de overbeet te verminderen. Toch blijken deze twee niet altijd de geschikte of gewenste oplossing te zijn. Door meer volume in de kin, de kaak en soms ook onderlip aan te brengen met een filler, kan er op een effectieve, snelle en veilige manier de overbeet optisch verminderd worden.

Bekijk hier het filmpje over het verouderingsproces van het gezicht:

Kincorrectie met fillers in Rotterdam, Den Haag of Nijmegen De behandeling

Wanneer je deze behandeling bij ons boekt, heb je daarvoor al een oriënterend gesprek gehad in de kliniek waarbij we je alles hebben verteld over de mogelijkheden van een kincorrectie met fillers. Op de dag van de behandeling zelf volgt nog een kort gesprek met de behandelend arts en maken we foto’s om later de resultaten van voor en na de behandeling te kunnen zien. Daarna begint de behandeling.

Hoe gaat een kincorrectie in zijn werking?

Tijdens de behandelingen worden er enkele prikjes in de kin gezet. Daarbij gebruiken we een filler op basis van hyaluronzuur om volume en mooie contouren te creëren. Omdat we een verdovend middel gebruiken, is de behandeling pijnloos en snel. Je staat in principe na een half uurtje alweer buiten.

Bekijk hier de filmpjes waar de kleine en/of teruggetrokken kin wordt behandeld:

Na de kin filler behandeling Na de behandeling

De behandeling waarmee we de kin corrigeren is kort en relatief pijnloos – dat laatste verschilt natuurlijk per persoon. Na de behandeling met fillers kan er wat roodheid, zwelling of een blauwe verkleuring ontstaan rond de injectieplaats. Dit trekt na een paar dagen weer weg en kan worden gecamoufleerd met wat make-up. Het is belangrijk om het behandelde gebied de eerste dagen niet te masseren en zo’n twee weken te wachten met felle zon, de zonnebank of een behandelingen bij de schoonheidsspecialiste. Gebruik sowieso een goede zonnebrandcrème of dagcrème met een hoge SPF factor om je huid optimaal te beschermen. We kunnen je uiteraard adviseren over het gebruik van de juiste skincare producten, die we gebruiken en verkopen in de kliniek.

Resultaat kincorrectie Het resultaat

Je zult na deze filler behandeling direct resultaat zien. Dankzij de kincorrectie zijn de contouren een stuk krachtiger en harmonieuzer. Wanneer je jouw profiel in de spiegel bekijkt, zul je zien dat je gezicht veel meer in balans is. Zelfs wanneer je hiervoor een teruggetrokken – of vrijwel geen – kin had! De kin fillers die we gebruiken worden in de loop der tijd op natuurlijke wijze weer afgebroken door je lichaam, maar je zult van deze filler behandeling zeker 12 tot 24 maanden plezier hebben. Daarna raden we je aan om terug te komen voor een nieuwe behandeling. Zo heb je een blijvend mooi en natuurlijk resultaat en kun je nog lang genieten van jouw kincorrectie.

Bekijk hier de filmpjes waar onze klanten hun ervaring delen: 

Prijs Tarieven
Fillers
Vanaf
Kincorrectie
€875,-

Wij werken met de volgende soorten fillers.

Juvederm: Ultra smile, Ultra 3, Ultra 4, Voluma, Volbella, Volift, Volux
Belotero: Balance, Soft, Volume, Intense
Skinbooster: Volite, Prophilo, Revive

Boek hier makkelijk en snel je afspraak! Maak een afspraak

Leer ons kennen! Over ons
Leer ons kennen!

Veelgestelde vragen

Hoe werkt een filler behandeling voor een kleine- of teruggetrokken kin?

Voorafgaand aan de behandeling zal er eerst een consult plaatsvinden in onze kliniek in Rotterdam, Den Haag of  Nijmegen. Tijdens dit consult analyseren we uitgebreid je gezicht aan de hand van de eerder genomen foto’s en kijken we samen naar de beste mogelijkheden voor het behandelen van jouw kin. Daarna kun je een afspraak maken voor de behandeling, waarbij er enkele prikjes in je kin worden gezet.

 

Wanneer kies ik voor een kincorrectie?

Sommige mensen hebben van nature een teruggetrokken kin of een kleine kin. De contouren van je kin kunnen ook veranderen naarmate je ouder wordt. Dat kun je als storend ervaren, want de vorm van je kin is heel bepalend voor het profiel van je gezicht. Zo kan een foto vanaf de zijkant genomen heel confronterend zijn. Wil je hier iets aan doen? Dan ben je in goede handen bij de Van Rosmalen Kliniek!

 

Is een kincorrectie met fillers pijnlijk?

Tijdens de behandeling maken wij gebruik van een verdovend middel. Daarnaast zit er in de filler zelf ook verdoving, waardoor de behandeling vrijwel pijnloos is.

Hoelang duurt een kincorrectie zonder operatie?

Een kincorrectie met fillers duurt ongeveer een half uur.

Na hoeveel tijd ben ik weer toonbaar na een kincorrectie zonder operatie?

Je bent meteen na de behandeling weer toonbaar. Er kan eventueel wat roodheid, zwelling of een kleine blauwe verkleuring ontstaan op de kin. Dit trekt na een paar dagen weer weg en kan eventueel nog worden gecamoufleerd met wat make-up. Het is belangrijk om het behandelde gebied de eerste dagen niet te masseren en zo’n twee weken te wachten met felle zon, de zonnebank of behandelingen bij de schoonheidsspecialiste.

Hoelang blijft het resultaat van een kincorrectie met filler zichtbaar?

De kin filler die we gebruiken wordt in de loop der tijd op natuurlijke wijze weer afgebroken door je lichaam, maar je zult van deze filler behandeling zeker 12 tot 24 maanden plezier hebben. Daarna raden we je aan om terug te komen voor een herhaalbehandeling. Zo heb je een blijvend mooi en natuurlijk resultaat en kun je nog lang genieten van jouw kincorrectie!