kraaienpootjes

Kraaienpootjes en rimpels rondom de ogen

“Diepe lachrimpels en kraaienpootjes verzachten.”

Last van diepe kraaienpootjes & oogrimpels?

Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd! Fijne lachrimpeltjes en kraaienpootjes zijn charmant, maar helaas worden deze rimpels met de jaren steeds dieper. Uiteindelijk zie je lachrimpels dus ook wanneer je niet lacht, wat je misschien ontsierend vindt. Diepe rimpels rond de ogen geven vaak een oude en vermoeide uitstraling, vooral als ze doorlopen over de wangen. Bij vrouwen kan er bovendien gedurende de dag make-up in verdwijnen, waardoor rimpels worden geaccentueerd. Bij sommige jongeren zijn de kraaienpootjes als eerste lijntjes in het verouderingsproces te zien, terwijl dit nog niet bij hun jeugdige gezicht past.

Wat je leeftijd ook is, met een botox behandeling kunnen we op een snelle en effectieve manier je kraaienpootjes verwijderen. Ook kunnen je diepe lachrimpels verzacht worden, zonder dat je je natuurlijke charme verliest. Het is ook mogelijk om een combinatiebehandeling te doen met injectable fillers in de wangenfillers in de slapen of in de erg diepe oogrimpels voor een optimaal resultaat.

Tijdens een persoonlijk consult in de Van Rosmalen Kliniek vertellen we je meer over de mogelijkheden. Plan hier direct je afspraak!

Plan online je consult in
Kraaienpootjes en rimpels rondom ogen Het probleem

Kraaienpootjes ontstaan door een sterke spieractiviteit wanneer je lacht of met je ogen knijpt. De oogkringspier is verbonden met de kwetsbare huid rondom de ogen, waardoor lachrimpels en expressie ontstaan. Maar op een gegeven moment blijven de lijnen zichtbaar wanneer het gezicht ontspannen is. Wanneer je ingevallen slapen hebt, kunnen de lijnen zelfs doorlopen naar de haargrens.

Kraaienpootjes zijn één van de meest behandelde rimpelproblemen en komen voor op verschillende leeftijden, ook bij jongere mannen en vrouwen. Hoe diep de kraaienpootjes zijn, verschilt van persoon tot persoon, maar over het algemeen geldt dat hoe jonger je bent, hoe elastischer de huid is. Vaak is een behandeling met Microbotox dan al heel effectief. In andere gevallen is botox alleen voldoende, maar in sommige gevallen zijn er fillers nodig voor ondersteuning van de huid. Daarover zullen we je uitgebreid informeren tijdens een persoonlijk consult in de kliniek.

Kraaienpootjes botox behandeling in Rotterdam, Den Haag of Nijmegen De behandeling

Nadat we je hebben ontvangen in onze kliniek volgt een kort, voorbereidend gesprek en maken we foto’s om straks de resultaten van voor- en na de behandeling te kunnen zien. Daarna begint de behandeling. Met een zeer dun naaldje wordt er botox of Microbotox in de spieren rond de ogen gespoten, waardoor deze spieren tijdelijk ontspannen en de huid rondom de ogen tot rust komt.
Deze behandeling duurt slechts een aantal minuten en is vrijwel pijnloos omdat je huid tijdens de botox behandeling gekoeld wordt. In sommige gevallen raden we een combinatie met een filler aan, bijvoorbeeld op het jukbeen of in de huidrimpel. Deze behandelingen worden apart van elkaar uitgevoerd, waarbij de filler als eerste wordt geplaatst zodat eventuele zwelling is verdwenen, voordat er botox wordt toegepast.

Na de kraaienpootjes botox behandeling Na de behandeling

Na de behandeling kan er wat roodheid, zwelling of een blauwe verkleuring te zien zijn op de plek waar de prikjes zijn gegeven. Als je dat wilt, kun je dit met een beetje make-up camoufleren. Na twee tot drie maanden wordt het product weer afgebroken door het lichaam. Maar het effect van de behandeling kan langer zichtbaar blijven doordat de huid langere tijd rust heeft gehad. Voor een mooi en langdurig resultaat adviseren we om de behandeling op gezette tijden te herhalen. Daarover informeren we je natuurlijk uitgebreid in de kliniek.

Resultaat kraaienpootjes botox behandeling Het resultaat

Diepe rimpels rondom je ogen vervagen of verdwijnen, waardoor je weer een open blik krijgt. Dokter Annemarie van Rosmalen vindt het heel belangrijk om je natuurlijke uitdrukking te behouden. Ze creëert zo onopvallend mogelijk een meer ontspannen en jeugdigere versie van jezelf. Vaak merkt je omgeving niet direct verschil, maar kan je bijvoorbeeld de vraag krijgen of je op vakantie bent geweest. En als je laat naar bed gaat zie je er in de ochtend toch goed uit. Botox kan preventief worden ingezet bij beginnende lijntjes of het corrigeren van bestaande lijnen rondom je ogen.

Prijzen Tarieven
Botox®
Vanaf
Botox kraaienpootjes (1 zone)
€225,-
Botox kraaienpootjes met wenkbrauwlift
€225,-
Botox fronsrimpels, kraaienpootjes en wenkbrauwlift (2 zones)
€370,-
Botox voorhoofds- en fronsrimpels, kraaienpootjes en wenkbrauwlift (3 zones)
€490,-
3 x 1 zone
€595,-
3 x 2 zones
€960,-
3 x 3 zones
€1.325,-

Abonnementen dienen in één keer voorafgaand te worden voldaan.

Boek hier makkelijk en snel je afspraak! Maak een afspraak

Leer ons kennen Over ons
Leer ons kennen!

Veelgestelde vragen

Hoe werkt een botox kraaienpootjes behandeling?

Er wordt met een zeer dun naaldje botox of microbotox geïnjecteerd in de kringspier rondom de ogen, waardoor de spanning afneemt en de huid rondom de ogen tot rust komt. Een bijkomend effect is de lift van de wenkbrauwen.

Wanneer ben ik geschikt om kraaienpootjes te laten behandelen?

Kraaienpootjes zijn de rimpels naast de ogen. De hoeveelheid rimpels neemt toe bij overactiviteit van de oogkringspier. Naarmate je ouder wordt, krijgen deze rimpels meer diepte waardoor zij hun charme verliezen en je een vermoeide en oudere uitstraling krijgt.

Door een botox behandeling tegen kraaienpootjes te ondergaan, helpen onze cosmetisch artsen jou om je jeugdige en frisse uitstraling weer terug te krijgen! Let op: een Botox behandeling van de kraaienpootjes is minder geschikt wanneer je vocht onder je ogen vasthoudt. Laat je daarom altijd adviseren door een ervaren cosmetisch arts.

Is een botox behandeling tegen oogrimpels pijnlijk?

Een botox behandeling tegen oogrimpels wordt vrijwel als pijnloos ervaren. De behandeling wordt uitgevoerd met een zeer dun naaldje

Hoelang duurt een botox behandeling tegen kraaienpootjes?

Voorafgaand aan de behandeling nemen wij alle wensen met je door tijdens een vrijblijvend consult. Onze cosmetisch artsen zullen een advies uitbrengen in de vorm van een persoonlijk behandelplan. Tijdens de botox behandeling wordt dit plan nog een keer doorgenomen om vervolgens te beginnen met het behandelen van de kraaienpootjes en oogrimpels. De behandeling zelf duurt slechts enkele minuten.

Hoelang duurt het voordat je resultaat ziet van mijn behandeling?

Het resultaat van de botox behandeling kraaienpootjes en oogrimpels is niet direct zichtbaar na de behandeling. Dit komt doordat de botulinetoxine een inwerkingstijd heeft van enkele dagen. Meestal duurt het een kleine week voordat het eindresultaat zichtbaar wordt. Het maximale effect is bereikt na 2 weken.

Hoelang duurt het voordat ik weer toonbaar ben na de botox behandeling?

Na de behandeling van de kraaienpootjes en oogrimpels kan er wat zwelling, roodheid of een lichte blauwe verkleuring te zien zijn op de plek waar de botox is geïnjecteerd. Mocht je dit vervelend vinden, dan is dit probleem met een klein beetje make-up te verhelpen zodat je vrijwel direct na de behandeling je dagelijkse bezigheden weer kunt oppakken.

Hoe zien mijn kraaienpootjes en oogrimpels eruit als de botox is uitgewerkt?

Botox heeft een tijdelijke werking. Na verloop van tijd zal de spieractiviteit rondom de ogen weer toenemen, doordat de botulinetoxine langzamerhand uitwerkt. Hierdoor worden de lijntjes weer zichtbaar. Voor het beste en meest langdurige resultaat is het belangrijk om de behandeling te herhalen. Dit nemen wij allemaal mee in het persoonlijk behandelplan.

Verlies ik niet mijn mimiek na de botox behandeling tegen kraaienpootjes?

Nee, je verliest niet jouw mimiek na een botox behandeling tegen kraaienpootjes. Bij de Van Rosmalen Kliniek gaan wij altijd voor het mooiste en meest natuurlijke resultaat, waarbij er wordt uitgegaan van jouw unieke uitstraling. Je hoeft je bij ons geen zorgen te maken over het verliezen van je mimiek. Onze cosmetisch artsen kijken wat het beste bij jou past zodat je met een kleine aanpassing je frisse blik weer op een subtiele wijze terugkrijgt.

Kan ik tegelijkertijd ook andere zones in mijn gezicht behandelen?

Bij ons in de kliniek is het mogelijk om een combinatiebehandeling van injectable behandelingen te ondergaan. Zo kan er worden gekozen voor een combinatiebehandeling met fillers die worden ingebracht in de slapen of in de wangen om tot een optimaal resultaat te komen! Tijdens een vrijblijvend consult kunnen deze mogelijkheden uitgebreid worden besproken.

Hoelang blijft de botox tegen kraaienpootjes zitten?

Het effect van botox kent een tijdelijke werking. Het cosmetisch resultaat van de botox tegen kraaienpootjes en oogrimpels kan 3 tot 6 maanden aanhouden, na verloop van tijd neemt de spieractiviteit in de huid weer toe, waardoor de rimpels rondom de ogen weer wat zichtbaarder worden.

Voor een continu resultaat is het belangrijk om de behandeling regelmatig te herhalen. Dan is het effect bovendien meestal langer zichtbaar. In het persoonlijk behandelplan van de Confidence Booster wordt er gekeken om het beste en meest langdurige resultaat voor op de lange termijn te behalen.

Met welke behandeling(en) wordt deze behandeling vaak gecombineerd voor een optimaal resultaat?

Een botox behandeling tegen kraaienpootjes is vaak mooi in combinatie met een behandeling voor de frons. Dit geeft een extra liftend effect van de wenkbrauwen. Wil jij van je totale vermoeide uitstraling af? Dan kan je beter gaan voor een combinatiebehandeling, zoals de PRO Fresh.