Botox kraaienpootjes en rimpels rondom ogen

“Diepe lachrimpels en kraaienpootjes verzachten”

Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd! Fijne lachrimpeltjes en kraaienpootjes zijn charmant, maar helaas worden deze rimpels met de jaren steeds dieper. Uiteindelijk zie je lachrimpels dus ook wanneer je niet lacht, wat je misschien ontsierend vindt. Diepe rimpels rond de ogen geven vaak een oude en vermoeide uitstraling, vooral als ze doorlopen over de wangen. Bij vrouwen kan er bovendien gedurende de dag make-up in verdwijnen, waardoor rimpels worden geaccentueerd. Bij sommige jongeren zijn de kraaienpootjes als eerste lijntjes in het verouderingsproces te zien, terwijl dit nog niet bij hun jeugdige gezicht past. Wat je leeftijd ook is, met een botox behandeling kun we op een snelle en effectieve manier je kraaienpootjes verwijderen en je diepe lachrimpels verzachten, zonder dat je je natuurlijke charme verliest. Het is ook mogelijk om een combinatiebehandeling te doen met injectable fillers in de wangen, fillers in de slapen of in de erg diepe oogrimpels voor een optimaal resultaat. Tijdens een persoonlijk consult in de Van Rosmalen Kliniek vertellen we je meer over de mogelijkheden.

Wat kost een botox behandeling om kraaienpootjes en oogrimpels te verzachten? Daarvoor verwijzen we je graag naar ons overzicht met tarieven.

Botox kraaienpootjes voor en na foto

Kraaienpootjes en wenkbrauwen voor- en na foto

Kraaienpootjes en rimpels rondom ogen

Kraaienpootjes ontstaan door een sterke spieractiviteit wanneer je lacht of met je ogen knijpt. De oogkringspier is verbonden met de kwetsbare huid rondom de ogen, waardoor lachrimpels en expressie ontstaan. Maar op een gegeven moment blijven de lijnen zichtbaar wanneer het gezicht ontspannen is. Wanneer je ingevallen slapen hebt, kunnen de lijnen zelfs doorlopen naar de haargrens. Kraaienpootjes zijn één van de meest behandelde rimpelproblemen en komen voor op verschillende leeftijden, ook bij jongere mannen en vrouwen. Hoe diep de kraaienpootjes zijn, verschilt van persoon tot persoon maar over het algemeen geldt dat hoe jonger je bent, hoe elastischer de huid is. Vaak is een behandeling met Microbotox dan al heel effectief. In andere gevallen is botox alleen voldoende, maar in sommige gevallen zijn er fillers nodig voor ondersteuning van de huid. Daarover zullen we je uitgebreid informeren tijdens een persoonlijk consult in de kliniek.

Kraaienpootjes botox behandeling in Rotterdam of Nijmegen

Nadat we je hebben ontvangen in onze kliniek volgt een kort, voorbereidend gesprek en maken we foto’s om straks de resultaten van voor en na de behandeling te kunnen zien. Daarna begint de behandeling. Met een zeer dun naaldje wordt er botox of Microbotox in de spieren rond de ogen gespoten, waardoor deze spieren tijdelijk ontspannen en de huid rondom de ogen tot rust komt.
Deze behandeling duurt slechts een aantal minuten en is vrijwel pijnloos omdat je huid tijdens de botox behandeling gekoeld wordt. In sommige gevallen raden we een combinatie met een filler aan, bijvoorbeeld op het jukbeen of in de huidrimpel. Deze behandelingen worden apart van elkaar uitgevoerd, waarbij de filler als eerste wordt geplaatst zodat eventuele zwelling is verdwenen, voordat er botox wordt toegepast.

Na de kraaienpootjes botox behandeling

Na de behandeling kan er wat roodheid, zwelling of een blauwe verkleuring te zien zijn op de plek waar de prikjes zijn gegeven. Als je dat wilt, kun je dit met een beetje make-up camoufleren. Na twee tot drie maanden wordt het product weer afgebroken door het lichaam. Maar het effect van de behandeling kan langer zichtbaar blijven doordat de huid langere tijd rust heeft gehad.Voor een mooi en langdurig resultaat adviseren je de behandeling op gezette tijden te herhalen. Daarover informeren we je natuurlijk uitgebreid in de kliniek.

Resultaat kraaienpootjes botox behandeling

Diepe rimpels rondom je ogen vervagen of verdwijnen, waardoor je weer een open blik krijgt. Dokter Annemarie van Rosmalen vindt het heel belangrijk om je natuurlijke uitdrukking te behouden. Ze creëert zo onopvallend mogelijk een meer ontspannen en jeugdigere versie van jezelf. Vaak merkt je omgeving niet direct verschil, maar kan je bijvoorbeeld de vraag krijgen of je op vakantie bent geweest. En als je laat naar bed gaat zie je er in de ochtend toch goed uit. Botox kan preventief worden ingezet bij beginnende lijntjes of het corrigeren van bestaande lijnen rondom je ogen.

Voor en na foto’s