wallen

Wallen verwijderen

“Zeg maar vaarwel tegen die vermoeide uitstraling!”

Last van een vermoeide uitstraling?

Bij een uitgeruste uitstraling hoort een frisse oogopslag. Wallen, diepe traangootjes en donkere kringen onder je ogen kunnen je een vermoeid uiterlijk geven. Je zult regelmatig de vraag krijgen of je misschien verdrietig, oververmoeid of zelfs ziek bent. Het is vaak een combinatie van verschillende factoren die zorgen voor wallen of donkere kringen. Zo kan het erfelijk zijn, maar speelt het natuurlijke verouderingsproces ook een grote rol bij het ontstaan van wallen en/of donkere kringen onder de ogen. Stoor jij je aan die vermoeide blik en wil je hier iets aan doen? Vaak wordt direct gedacht aan het ondergaan van een operatie, echter is dit in veel gevallen niet nodig!

Wat te doen tegen donkere kringen en wallen?

De wallen onder je ogen zijn meestal eenvoudig op te lossen door een filler onder ogen te plaatsen, waarmee bijvoorbeeld de traangootjes opgevuld worden.  Zeker als er niet te veel vocht in de wallen wordt vastgehouden is dit een effectieve manier om van een vermoeide uitstraling af te komen! Naast een filler onder ogen te plaatsen, kunnen wij ook een botox behandeling aanraden, waarbij de spiertjes onder de oogleden zullen ontspannen. Wanneer er sprake is van huidoverschot, kan een laserbehandeling uitkomst bieden, waarmee de huid wordt verstrakt. Tijdens een gratis consult zullen onze artsen samen met jou naar de oorzaken kijken en wordt er een persoonlijk behandelplan gemaakt.

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden? Plan dan direct je afspraak!

Plan online je consult in
Wat zijn de oorzaken van donkere kringen onder je ogen? Het probleem

Doordat het skelet krimpt naarmate je ouder wordt, kan volumeverlies optreden en daarbij komend wordt de huid onder je ogen met de jaren minder elastisch. Ook kan een diepere traangoot van nature aanwezig zijn op een jongere leeftijd. Naast diepe traangootjes kunnen mensen ook last hebben van vetwallen, vochtwallen en donkere kringen. Dit is op verschillende manieren te behandelen, door een van onze Cosmetisch artsen KNMG, zonder operatie. Dit biedt een erg laagdrempelige oplossing met direct resultaat.

We raden je aan om een afspraak met ons te maken voor een gratis consult, zodat we samen met jou een op maat gemaakt behandelplan kunnen maken.

Bekijk hier het filmpje over het verouderingsproces van het gezicht:

Wallen en donkere kringen verwijderen in Rotterdam, Den Haag of Nijmegen De behandeling

Na ontvangst in de kliniek maken we eerst foto’s om later goed het resultaat van de behandeling te kunnen zien. Vervolgens vindt het consult met een Cosmetisch arts KNMG plaats, waarbij een persoonlijk behandelplan wordt opgesteld. Afhankelijk van het behandelplan dat we speciaal voor jou hebben samengesteld, gaan we aan de slag.

De diepe traangoot wordt subtiel met een filler opgevuld, waardoor er steun wordt gegeven onder het ooglid. Bij een fillerbehandeling voor de ‘vetwal’ wordt de overgang van de wal naar de wang gevuld, waardoor het mooi in een vloeiende lijn doorloopt en de wal hierdoor niet meer zichtbaar is. Tijdens de behandeling wordt gebruik gemaakt van een ultradunne canule, wat zorgt voor een snel herstel!

Bekijk hier de filmpjes waar de wallen en/of donkere kringen worden behandeld:
Na de filler behandeling voor wallen en donkere kringen Na de behandeling

Na het behandelen van de wallen kan er wat roodheid, zwelling of een blauwe verkleuring te zien zijn op de behandelde plekken, maar dit zal snel verdwijnen. We raden je aan om de eerste week geen zonnebank, sauna of een behandeling bij de schoonheidsspecialiste te nemen.

Het is van belang de huid de eerste twee weken goed te beschermen met een zonnefactor. Om de resultaten van de behandelingen optimaal te houden is het van belang dat je de huid rondom de ogen goed verzorgd. Naast de crème met SPF  kun je een oogcrème met antioxidant gebruiken zoals de Skinceuticals A.G.E. Eye Complex, SkinCeuticals AOX Eye Gel of Dermaceutic serum C25.

Uitgeruste en frisse blik Het resultaat

Je zult een wereld van verschil zien als wij de voor- en na foto’s van de behandeling met elkaar vergelijken.  Een frisse, uitgeruste blik, zonder schaduwen en donkere kringen onder je ogen. Je zult je jaren jonger voelen en dat straal je ook uit! Hoe vaak de behandeling herhaald moet worden voor een optimaal resultaat, verschilt per persoon. Daarover vertellen we je natuurlijk meer tijdens een persoonlijk consult.

Prijzen Tarieven
Correctie light
€875,-
Correctie medium
€1.695,-
Correctie intense
€2.495,-
Boek hier makkelijk en snel je afspraak! Maak een afspraak

Leer ons kennen! Over ons
Leer ons kennen!

Veelgestelde vragen

Hoe kom ik van wallen of donkere kringen af?

De wallen onder je ogen zijn meestal eenvoudig te verminderen door een filler onder de ogen te plaatsen, waarmee bijvoorbeeld de traangootjes opgevuld worden. Zeker als er niet te veel vocht in de wallen wordt vastgehouden is dit een effectieve manier om van een vermoeide uitstraling af te komen! Naast een filler onder ogen te plaatsen, kunnen wij ook een botox behandeling aanraden, waarbij de spiertjes onder de oogleden zullen ontspannen. Wanneer er sprake is van huidoverschot, kan een laserbehandeling uitkomst bieden, waarmee de huid wordt verstrakt.

Hoelang duurt een filler behandeling voor wallen verwijderen?

De behandeling voor wallen verwijderen onder de ogen en/of donkere kringen verwijderen duurt ongeveer een half uur.

Is een behandeling voor wallen verwijderen pijnlijk?

De behandeling is vrijwel pijnloos. Bij deze behandeling met filler onder ogen gebruiken we ultradunne canules, waarbij de huid kort wordt verdoofd met een koelstaafje bij de entree van de naald in de huid. Daarnaast bevat de filler onder ogen verdoving, waardoor je de nauwelijks iets meekrijgt van de behandeling.

Hoelang duurt het voordat je resultaat ziet na de behandeling?

Het resultaat van fillers onder de ogen kun je het beste na twee weken beoordelen. Je gezicht kan namelijk de eerste dagen nog wat gezwollen aanvoelen.

Na hoeveel tijd ben ik weer toonbaar na een filler behandeling voor wallen onder de ogen?

Soms kan er na de behandeling wat roodheid, zwelling of een kleine blauwe verkleuring rond de injectieplaats te zien zijn. Je kunt dit met een beetje make-up camoufleren en verder gaan met je dagelijkse bezigheden. Mocht je last krijgen van eventuele zwelling dan is het goed om gedurende de dag een paar keer te koelen rondom het behandelde gebied. Verder is het belangrijk om direct na de behandeling de filler onder de ogen niet te masseren.

Is deze behandeling met filler onder ogen veilig?

Bij de Van Rosmalen Kliniek zijn de cosmetisch artsen NVCG gecertificeerd en dragen ze de officiële beroepstitel ‘cosmetisch arts KNMG’. Dit toont aan dat een cosmetisch arts een gedegen opleiding heeft gevolgd en gecertificeerd en bekwaam is in het uitvoeren van cosmetische behandelingen. Een geslaagde ingreep begint namelijk bij een geschikte arts! Daarnaast maken wij uitsluitend gebruik van tijdelijke fillers op basis van hyaluronzuur, een lichaamseigen stof. Deze fillers zijn niet permanent en worden door het lichaam zelf weer afgebroken. Wij behandelen extra veilig met een canule in plaats van een naald om zo de juiste plaats van de filler te bepalen. Een canule heeft een stompe punt, waardoor je preciezer kan behandelen. Hierdoor wordt de kans op mogelijke complicaties maximaal verminderd.

 

Hoelang blijft het resultaat van een behandeling voor wallen verwijderen zichtbaar?

Het resultaat van een filler behandeling voor wallen verwijderen of donkere kringen verwijderen onder de ogen is tussen de acht à achttien maanden zichtbaar. Hierna zal de filler geleidelijk afgebroken worden door het lichaam zelf en is een onderhoudsbehandeling raadzaam om het resultaat te behouden.

Wat is het verschil tussen wallen en donkere kringen?

Wij krijgen vaak de vraag; is er een verschil tussen wallen en donkere kringen onder de ogen? Het antwoord is, ja. Deze twee indicaties verschillen nogal van elkaar. Wallen zijn een verdikking onder de ogen, doordat er vocht is gaan ophopen. Donkere kringen onder de ogen zijn een weerkaatsing van de onderliggende spieren en bloedvaatjes, omdat de huid onder de ogen simpelweg erg dun is. Bij het ouder worden trekt het vet onder de ogen weg en wordt de kleur nog meer zichtbaar, zo geldt ook voor de vochtophoping onder de ogen.