Botox tegen tandenknarsen en klemmende kaken

Vermindert de spanning op je kaken

Heb je genoeg van het bitje dat je ’s nachts moet dragen tegen tandenknarsen? Of heb je last van hoofdpijn, pijn in je nek en schouders door het tandenknarsen of het klemmen van je kiezen? Tandenknarsen of klemmende kaken kunnen veel negatieve gevolgen hebben. Het malen en knarsen van de tanden en kiezen heeft negatieve gevolgen voor je gebit. Misschien zie je het ook in je gezicht en krijg je bredere kaakspieren. Als de contouren van je kaak scherp, hoekig of te breed zijn kan dat een mannelijke uitstraling geven. Gewenst bij de heren, maar meestal niet bij vrouwen. Hiervoor is tevens een kaaklijn correctie mogelijk. Brede kaakspieren zorgen ervoor dat de V-shape in het gezicht mist. De V-shape is een populair schoonheidsideaal bij vrouwen: het geeft je een jonge en frisse uitstraling. Om tandenknarsen of klemmende kaken te stoppen en je vrouwelijke uitstraling te behouden of terug te krijgen is botox een goede oplossing.

Wat kost een botox behandeling tegen tandenknarsen en klemmende kaken? Daarvoor verwijzen we je graag naar ons overzicht met tarieven.

Tandenknarsen of klemmende kaken

Tandenknarsen of klemmende kaken ontstaan vaak door stress, maar dit hoeft niet. Het gebeurt onbewust, vaak tijdens de slaap. Vandaar dat tandartsen een bitje aanraden om ‘s nachts te dragen. Je kunt zelfs overdag met je kaken klemmen, zonder dat je het merkt. Je ziet het vaak terug in iemands gezicht. Sommige mensen zijn geboren met hoekige kaken, maar een brede kaaklijn ontstaat ook als je tandenknarst, met je kaken klemt of veel kauwgom eet. De verhouding tussen de jukbeenderen en de onderkaak is belangrijk voor een zachte, vrouwelijke uitstraling. Als je jukbeenderen volume verliezen, wat gebeurt als je ouder wordt, en je kaaklijn vervolgens breder wordt door het knarsen is dat ongunstig voor de verhoudingen in je gezicht.

Tandenknarsen of klemmende kaken botox behandeling in Rotterdam of Nijmegen

Nadat we je hebben ontvangen in onze kliniek volgt een kort, voorbereidend gesprek om de behandeling nog even door te nemen en foto’s te maken. Vervolgens wordt botox in de kauwspieren gespoten, soms in combinatie met fillers in het jukbeen. Voor een optimaal resultaat zijn meestal twee behandelingen nodig.

Na de botox behandeling tegen tandenknarsen of klemmende kaken

We raden je aan om de eerste dagen na de behandeling even te wachten met sporten of schoonheidsbehandelingen. Verder is er nauwelijks ‘downtime’. Het kan zijn dat er een kleine bloeduitstorting ontstaat op de plek waar de prikjes zijn gegeven, maar dat kun je als je wilt camoufleren met wat make-up.

Resultaat botox behandeling tegen tandenknarsen of klemmende kaken

Doordat de kauwspieren zich zullen ontspannen dankzij de botox behandeling, stopt het knarsen of klemmen en wordt de bredere kaaklijn verzacht. Na 3 tot 6 maanden zal het verschil in dikte zichtbaar worden.