kaken

Botox tegen tandenknarsen en klemmende kaken

“Vermindert de spanning op je kaken.”

Ben jij de gevolgen van tandenknarsen en klemmende kaken zat?

Heb je genoeg van het bitje dat je ’s nachts moet dragen tegen tandenknarsen? Of heb je last van hoofdpijn, pijn in je nek en schouders door het tandenknarsen of het klemmen van je kiezen?
Tandenknarsen of klemmende kaken kunnen veel negatieve gevolgen hebben. Het malen en knarsen van de tanden en kiezen heeft negatieve gevolgen voor je gebit. Misschien zie je het ook in je gezicht en krijg je bredere kaakspieren. Als de contouren van je kaak scherp, hoekig of te breed zijn kan dat een mannelijke uitstraling geven. Gewenst bij de heren, maar meestal niet bij de vrouwen. Hiervoor is tevens een kaaklijn correctie mogelijk.

Brede kaakspieren zorgen ervoor dat de V-shape in het gezicht mist. De V-shape is een populair schoonheidsideaal bij vrouwen: het geeft je een jonge en frisse uitstraling. Om tandenknarsen of klemmende kaken te stoppen en je vrouwelijke uitstraling te behouden of terug te krijgen is botox een goede oplossing.

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden? Plan dan direct je afspraak!

Plan online je consult in
Tandenknarsen of klemmende kaken Het probleem

Tandenknarsen of klemmende kaken ontstaan vaak door stress, maar dit hoeft niet. Het gebeurt onbewust, vaak tijdens de slaap. Vandaar dat tandartsen een bitje aanraden om ‘s nachts te dragen. Je kunt zelfs overdag met je kaken klemmen, zonder dat je het merkt. Je ziet het vaak terug in iemands gezicht. Sommige mensen zijn geboren met hoekige kaken, maar een brede kaaklijn ontstaat ook als je tandenknarst, met je kaken klemt of veel kauwgom eet. De verhouding tussen de jukbeenderen en de onderkaak is belangrijk voor een zachte, vrouwelijke uitstraling. Als je jukbeenderen volume verliezen, wat gebeurt als je ouder wordt, en je kaaklijn vervolgens breder wordt door het knarsen is dat ongunstig voor de verhoudingen in je gezicht.

Tandenknarsen of klemmende kaken botox behandeling in Rotterdam, Den Haag of Nijmegen De behandeling

Nadat we je hebben ontvangen in onze kliniek worden er foto’s gemaakt en volgt een voorbereidend consult om jouw wensen door te nemen. Hierbij stelt de arts samen met jou een persoonlijk behandelplan op. Het consult is geheel vrijblijvend. Daarna kun je een afspraak inplannen om een behandeling te ondergaan. Tijdens de behandeling wordt er botox in de kauwspieren gespoten, soms in combinatie met fillers in het jukbeen. Voor een optimaal resultaat zijn meestal twee behandelingen nodig.

Na de botox behandeling tegen tandenknarsen of klemmende kaken Na de behandeling

We raden je aan om de eerste dagen na de behandeling even te wachten met sporten of schoonheidsbehandelingen. Verder is er nauwelijks ‘downtime’. Het kan zijn dat er een kleine bloeduitstorting ontstaat op de plek waar de prikjes zijn gegeven, maar dat kun je als je wilt camoufleren met wat make-up.

Resultaat botox behandeling tegen tandenknarsen of klemmende kaken Het resultaat

Doordat de kauwspieren zich zullen ontspannen dankzij de botox behandeling, stopt het knarsen of klemmen en wordt de bredere kaaklijn verzacht. Na 3 tot 6 maanden zal het verschil in dikte zichtbaar worden.

Prijzen Tarieven
Botox®
Vanaf
Botox klemmende kaken
€370,-
Botox® abonnementen
Vanaf
3 x 1 zone
€595,-
3 x 2 zones
€960,-
3 x 3 zones
€1.325,-

Abonnementen dienen in één keer voorafgaand te worden voldaan.

Boek hier makkelijk en snel je afspraak! Maak een afspraak

Leer ons kennen! Over ons
Leer ons kennen!

Veelgestelde vragen

Hoe werkt een botox behandeling tegen tandenknarsen en klemmende kaken?

Nadat we je hebben ontvangen in onze kliniek volgt een kort, voorbereidend gesprek om de behandeling nog even door te nemen en foto’s te maken. Vervolgens wordt botox in de kauwspieren gespoten.

Is iedereen geschikt voor een botox behandeling tegen tandenknarsen en klemmende kaken?

Je kan met je kaken klemmen, zonder dat je het merkt. Je ziet het vaak terug in iemand zijn gezicht. Sommige mensen zijn geboren met hoekige kaken, maar een brede kaaklijn ontstaat ook als je tandenknarst, met je kaken klemt of veel kauwgom eet. Bij te veel verslapping van de huid kunnen hamsterwangen verergeren. Dit is overigens met een fillerbehandeling te herstellen.

Is een botox behandeling tegen tandenknarsen en klemmende kaken pijnlijk?

Een botox behandeling wordt vrijwel als pijnloos ervaren. De behandeling wordt uitgevoerd met een zeer dun naaldje.

Hoelang duurt een botox om tandenknarsen en klemmende kaken tegen te gaan?

Nadat we je hebben ontvangen in onze kliniek worden er foto’s gemaakt en volgt een voorbereidend consult om jouw wensen door te nemen. Hierbij stelt de arts samen met jou een persoonlijk behandelplan op. Het consult is geheel vrijblijvend. Daarna kun je een afspraak inplannen om een behandeling te ondergaan. Tijdens de behandeling wordt er botox in de kauwspieren gespoten, soms in combinatie met fillers in het jukbeen. De behandeling zelf duurt slechts een aantal minuten.

Hoelang duurt het voordat je resultaat ziet?

Het resultaat van de botox behandeling tegen klemmende kaken en knarsetanden is niet direct merkbaar na de behandeling. Dit komt doordat de botox een inwerkingstijd heeft van enkele dagen. Meestal duurt het een kleine week voordat het eindresultaat zichtbaar wordt. Het maximale effect is bereikt na 2 weken. Voor een optimaal resultaat zijn meestal twee behandelingen nodig.

Hoelang duurt het voordat ik na de behandeling weer toonbaar ben?

We raden je aan om de eerste dagen na de behandeling even te wachten met sporten of schoonheidsbehandelingen. Verder is er nauwelijks ‘downtime’. Er kan wat roodheid ontstaan op de behandelde plek. Dit kan gecamoufleerd worden met make-up.

Verandert de vorm van mijn kaak ook na deze botox behandeling?

Doordat de kauwspieren zich zullen ontspannen dankzij de botox behandeling, stopt het knarsen of klemmen en wordt de bredere kaaklijn verzacht.

Kan ik mijn mond na deze botox behandeling nog goed bewegen?

Doordat de kauwspieren zich zullen ontspannen dankzij de botox behandeling, stopt het knarsen of klemmen. Verder zal de behandeling geen invloed hebben op het functioneren van je mond of het kaakgewricht.

Werkt deze botox behandeling bij iedereen?

De behandeling werkt vrijwel bij iedereen. Voor een optimaal resultaat dient de behandeling ongeveer 2 keer per jaar herhaald te worden.

Hoe lang blijft de botox zitten?

De behandeling met botox blijft drie tot vier maanden merkbaar. Daarna begint het effect van botox langzaam uit te werken. Door regelmatige behandelingen blijft het resultaat steeds langer merkbaar.