Botox platysma - hals strengen - kalkoennek

Halslift doormiddel van botox

“Een mooie jeugdige uitstraling van hals tot kin!”

Wat kun je doen tegen een verslapte hals?

De hals is een gebied dat vaak over het hoofd wordt gezien als het gaat om veroudering. Naast het gezicht, speelt ook de hals een belangrijke rol bij onze uitstraling. De platysma, de spier die zich uitstrekt van de kaaklijn tot het sleutelbeen, kan in de loop der tijd prominenter zichtbaar worden. Naarmate je ouder wordt en de kaaklijn iets kan krimpen, gaat deze spier harder werken en meer trekken. Hierdoor worden strengen in de hals meer zichtbaar.

De platysma is verbonden met een dikke bindweefselplaat in het gezicht en werkt samen met de spieren van de mondhoeken. Wanneer de platysma zich aanspant, worden de wangen en mondhoeken naar beneden getrokken. Dit geeft vaak een droevige of verouderde uitstraling. Door Botox te injecteren in de platysma, gaat de spier zich meer ontspannen. De strengen worden hierdoor minder er ontstaat een subtiele lifting van het gezicht. Bij het behandelen van de platysma wordt er naast de spieractiviteit van de hals ook gekeken naar de kaaklijn. Rond de kaaklijn is verslapping vaak goed te zien. Door een filler behandeling kan ook de kaak mooi worden behandeld en heb je geen last meer van een verslapte hals.

Plan online je consult in
Verslapte hals Het probleem

Naarmate we ouder worden, kunnen er steeds meer kenmerken van het verouderingsproces terug te zien zijn in ons gezicht, maar ook zeker de hals. Vaak wordt er alleen gekeken naar behandelingen voor het gezicht, terwijl de hals net zo belangrijk is. Als je alleen de huid van het gezicht goed conditioneert, zie je op den duur dat de huid van de hals daarop steeds verder achter gaat lopen. Na ongeveer het 25e levensjaar neemt ook de hoeveelheid collageen af en wordt de huid dunner. Ook krimpt de kaaklijn en gaat de platysma spier harder werken en meer naar beneden trekken. Hierdoor worden strengen in de hals meer zichtbaar.

Halslift met botox in Rotterdam, Den Haag of Nijmegen De behandeling

Je bezoek aan onze kliniek in Rotterdam, Den Haag of Nijmegen begint met het maken van foto’s en een consult met een cosmetisch arts KNMG om je te voorzien van informatie over de botox behandeling en je wensen verder door te spreken. Er zal dan ook een persoonlijk behandelplan worden opgesteld, die je rustig thuis nog eens kunt doorlezen. Nadat je bij ons op consult bent geweest, kunnen wij een behandeling voor je inplannen. Tijdens de halslift met botox worden snelle, vrijwel pijnloze injecties gegeven in de platysma spier.

Na de halslift botox behandeling voor hals strengen Na de behandeling

Na de halslift behandeling kun je wat lichte roodheid of zwelling zien op de plekken waar de botox is geïnjecteerd in de hals, maar dit is eenvoudig te camoufleren met make-up.

Resultaat halslift botox behandeling Het resultaat

De geïnjecteerde botox zorgt voor ontspanning van de platysma spier, waardoor enerzijds de strengen in de hals zullen verminderen en anderzijds er een lifting van het gezicht ontstaat omdat de spier minder naar beneden kan trekken. Voor iedere botox behandeling geldt een inwerktijd van ongeveer twee weken. Hierna zul je het gewenste resultaat ervaren. Voor het beste resultaat is het belangrijk om de behandeling te herhalen. In het eerste jaar adviseren wij om de behandeling na 2 of 3 maanden te herhalen. Na het eerste jaar hoef je minder frequent langs te komen, dus is het voldoende om per half jaar terug te komen voor een touch-up.

Prijzen Tarieven
Botox®
Vanaf
Botox fronsrimpel
€225,-
Botox voorhoofdsrimpels en fronsrimpels (2 zones)
€370,-
Botox fronsrimpels, kraaienpootjes en wenkbrauwlift (2 zones)
€370,-
Botox voorhoofds- en fronsrimpels, kraaienpootjes en wenkbrauwlift (3 zones)
€490,-
3 x 1 zone
€595,-
3 x 2 zones
€960,-
3 x 3 zones
€1.325,-

Abonnementen dienen in één keer voorafgaand te worden voldaan.

Boek hier makkelijk en snel je afspraak! Maak een afspraak

Leer ons kennen! Over ons
Leer ons kennen!

Veelgestelde vragen

Wanneer kies ik voor een halslift behandeling met botox?

Het verouderingsproces is niet alleen terug te zien in ons gezicht. Ook de hals kan tekenen van veroudering gaan vertonen. Zo kun je meer verslapping zien en worden verticale strengen steeds meer zichtbaar. Ook de mondhoeken kunnen wat meer gaan hangen doordat de platysma spier steeds sterker wordt en naar beneden trekt. Als jij je hier aan stoort is een botox behandeling voor de hals uitermate geschikt!

Kan botox een verslapte hals verhelpen en een halslift geven?

Ja dit kan zeker! Botox is een spierontspanner. Naarmate we ouder worden gaan bepaalde spieren steeds harder werken en worden deze prominenter zichtbaar. Zo ook de platysma spier; de spier die zich uitstrekt van de kaaklijn tot het sleutelbeen, kan in de loop der tijd prominenter zichtbaar worden. Met een botox behandeling voor de platysma laat je deze spier als het waren ontspannen en zullen de strengen minder zichtbaar zijn. Ook kun je een subtiele lift in de lower-face ervaren.

Is een halslift behandeling met botox voor een verslapte hals pijnlijk?

Een botox behandeling wordt vrijwel altijd als pijnloos ervaren. De behandeling wordt uitgevoerd met een zeer dun naaldje en het zijn enkele kleine prikjes die je heel even kunt voelen.

Hoelang duurt het voordat je resultaat ziet van een halslift botox behandeling tegen een verslapte hals?

Het resultaat van de halslift botox behandeling tegen een slappe hals is niet direct zichtbaar na de behandeling. Dit komt doordat de botuline toxine een inwerkingstijd heeft van enkele dagen. Meestal duurt het een kleine week voordat het eindresultaat zichtbaar wordt. Het maximale effect is bereikt na 2 weken.

Hoe gaat een botox behandeling voor een verslapte hals in zijn werk?

Tijdens een botox  behandeling van de platysma wordt Botuline toxine geïnjecteerd in de platysmaspier, die zich van de kaaklijn tot aan het sleutelbeen bevindt. Voorafgaand aan de behandeling nemen wij alle wensen met je door tijdens een vrijblijvend consult. Onze cosmetisch artsen zullen een advies uitbrengen in de vorm van een persoonlijk behandelplan. Op de dag van de behandeling wordt dit plan nog een keer doorgenomen met jou doorgenomen om vervolgens te kunnen starten met de behandeling. Er worden een aantal injecties op verschillende punten langs de hals geplaatst. Na de behandeling kan er wat roodheid, zwelling en lichte blauwe plekjes optreden op de injectieplaatsen. Deze symptomen nemen na verloop van tijd weer af.

Hoelang is het resultaat zichtbaar van botox in de hals?

Het effect van botox is altijd tijdelijk. Na gemiddeld 3 tot 6 maanden raakt de botox uitgewerkt. Door regelmatig de behandeling met botox te herhalen, kun je langer genieten van het resultaat.

Kan ik tegelijkertijd ook andere zones behandelen?

Naast het behandelen van de hals is het ook mogelijk om andere indicaties te laten behandelen met botox, zoals de fronsrimpel of voorhoofdsrimpels. Daarnaast is het ook mogelijk om te behandelen met filler. Een mooie behandeling die goed samen gaat met een botox behandeling voor een verslapte hals, is dan ook een filler behandeling voor de kaaklijn. Bij het boeken van een behandeling kun je aangeven dat je meerdere zones wil laten behandelen.

Welke behandeling gaat goed samen met een behandeling voor een slappe hals?

Bij het behandelen van de platysma wordt er naast de spieractiviteit van de hals ook gekeken naar de kaaklijn. Dit heeft alles te maken met verslapping die ook hier kan toetreden. Door filler behandeling te plaatsen langs de kaaklijn, zul je een strakke kaaklijn ervaren en worden de contouren mooi zichtbaar.