neus lippenplooi

Diepe neuslippenplooi

“Een mooie uitstraling zonder diepe rimpels.”

Last van een vermoeide of sombere blik?

Een (te) diepe neuslippenplooi kan je een chagrijnige, vermoeide of zelfs sombere blik geven. Hoe vrolijk je ook bent en hoeveel je ook lacht. Vind je het vervelend dat je uiterlijk niet past bij hoe goed je je voelt? Vind je de diepe lijnen rond je mond, die meestal ontstaan nadat je wat ouder wordt, storend? Dan kan een filler behandeling voor de neuslippenplooi een wereld van verschil maken. Het kan zelfs gevolgen hebben op je humeur! Met deze filler behandeling zullen de plooien tussen je neus en lippen verdwijnen en krijg je je oorspronkelijke contouren en frisse blik weer terug. Deze behandeling wordt vaak gecombineerd met een botox behandeling voor afhangende mondhoeken. Zo krijg je een nog mooier resultaat. Tijdens een persoonlijk consult zullen we uitgebreid met je bespreken wat voor jou het beste zal werken.

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden? Plan dan direct je afspraak!

Plan online je consult in
Diepe neus-lippenplooi Het probleem

De neuslippenplooi is de lijn die vanaf de neusvleugels richting de mondhoeken loopt, als een soort ‘dakgootje’. Soms loopt de lijn ook door richting de kaak. Deze plooi is van nature aanwezig, maar wordt dieper naarmate we verouderen. Dat komt omdat het bot van het jukbeen en de bovenkaak krimpt, waardoor er meer onderhuids vetweefsel vanaf de wangen en de jukbeenderen naar beneden zakt. Het gewicht drukt op de neus-lippenplooi en zorgt voor een donkere schaduw in het gezicht. Dit kan een strenge uitstraling geven, zelfs als je vrolijk bent. Omdat de huid blijvend is ‘gevouwen’ herstelt het niet meer, waardoor een diepe rimpel ontstaat die duidelijk zichtbaar is. De neus-lippenplooi kan in een vroeg stadium goed worden behandeld met een filler die de plooi en de huidrimpel direct opvult. Het tijdig behandelen van dit soort lijnen voorkomt dat de huid onomkeerbare rimpels vormt.

Bekijk hier het filmpje over het verouderingsproces van het gezicht:

Neus-lippenplooi opvullen met fillers in Rotterdam, Den Haag of Nijmegen De behandeling

Nadat we je hebben ontvangen in onze kliniek volgt een kort, voorbereidend gesprek en maken we foto’s om straks de resultaten van voor en na de behandeling te kunnen zien. Daarna begint de behandeling en worden er een aantal prikjes gezet om de neuslippenplooi op te vullen. Hoeveel filler we gebruiken, hangt een beetje af van je leeftijd. Een minimale hoeveelheid filler kan bij een jongere groep een zeer natuurlijk resultaat geven. Wanneer je tussen de 40 en 50 bent, is er meestal wat meer vulling nodig, en na je 50e is altijd een liquid facelift nodig om het beste resultaat te krijgen.


Na de neuslippenplooi behandeling Na de behandeling

Na de behandeling kan er wat roodheid, zwelling of een blauwe verkleuring te zien zijn op de plek waar de prikjes zijn gegeven. Als je dat wilt, kun je dit met een beetje make-up camoufleren. We raden je aan om de dagen na het opvullen van de neuslippenplooi felle zon en andere schoonheidsbehandelingen te vermijden. Het is belangrijk om het behandelde gebied de eerste dag niet te masseren. Vanaf de 2e dag wordt het wel aangeraden. Masseer altijd van buiten naar binnen toe, dus richting de mond.

Resultaat neuslippenplooi filler behandeling Het resultaat

De diepe lijnen tussen je neus en mond vervagen, je gezicht krijgt weer een natuurlijke, opgewekte stand en je krijgt een uitgeruste uitstraling. Je hoeft niet bang te zijn dat je je mimiek verliest, want bij de Van Rosmalen Kliniek zorgen wij er altijd voor dat het resultaat natuurlijk en subtiel is. Daarom kijken we van te voren goed naar jouw unieke gezichtsvorm. Je zult lang plezier hebben van deze behandeling, maar voor een mooi en langdurig resultaat adviseren je de neuslippenplooi behandeling op gezette tijden te herhalen. Daarover informeren we je natuurlijk uitgebreid in de kliniek.

Prijs Tarieven
Fillers
Vanaf
Neuslippenplooi
€495,-

Wij werken met de volgende soorten fillers.

Juvederm: Ultra smile, Ultra 3, Ultra 4, Voluma, Volbella, Volift, Volux
Belotero: Balance, Soft, Volume, Intense
Skinbooster: Volite, Prophilo, Revive

Boek hier makkelijk en snel je afspraak! Maak een afspraak

Leer ons kennen! Over ons
Leer ons kennen!

Veelgestelde vragen

Hoe werkt een filler behandeling om de neuslippenplooi te verzachten?

Nadat we je hebben ontvangen in onze kliniek volgt een kort, voorbereidend gesprek en maken we foto’s om later de resultaten te kunnen zien. Hierop volgend begint de behandeling en worden er een aantal prikjes gezet in de neuslippenplooi om deze mooi en subtiel op te vullen.

Wanneer kies ik voor deze filler behandeling?

De neuslippenplooi is de lijn die vanaf de neusvleugels richting de mondhoeken loopt. Deze plooi is van nature aanwezig, maar wordt dieper naarmate we ouder worden door het krimpen van het bot van het jukbeen en de bovenkaak, waardoor er meer onderhuids vetweefsel vanaf de wangen en de jukbeenderen naar beneden zakt. Hierdoor komt er als het ware gewicht te drukken op de neuslippenplooi wat zorgt voor een donkere schaduw in het gezicht. Dat kan een strenge uitstraling geven, zelfs als je vrolijk bent.

Is een filler behandeling om de neuslippenplooi te verzachten pijnlijk?

Met een ultradun naaldje geven we een aantal prikjes in de neuslippenplooi, daarnaast gebruiken we tijdens de filler behandeling een verdoving, waardoor de behandeling vrijwel pijnloos is.

Hoelang duurt een neuslippenplooi filler behandeling?

De  behandeling duurt ongeveer 30 minuten.

Hoelang duurt het voordat je resultaat ziet na een behandeling van de neuslippenplooi?

Je ziet vrijwel meteen al verandering. Na ongeveer 2 weken is het uiteindelijke resultaat te zien.

Na hoeveel tijd ben ik weer toonbaar na een filler behandeling van de neuslippenplooi?

Na een neuslippenplooi behandeling kan er wat roodheid, zwelling of een kleine blauwe verkleuring te zien zijn in of rondom de plooi, maar dit zal snel verdwijnen. Je kan na de behandeling gewoon verder met je dagelijkse bezigheden. Wel is het verstandig om de behandelde zone goed te beschermen met een SPF.

Behoud ik mijn mimiek na een filler behandeling voor mijn neuslippenplooi?

Met deze filler behandeling zullen de plooien tussen je neus en lippen subtiel verminderen en krijg je je oorspronkelijke contouren en frisse blik weer terug. Je mimiek blijft hetzelfde.

Kan ik tegelijkertijd andere zones in mijn gezicht behandelen?

Deze behandeling wordt vaak gecombineerd met een botox behandeling voor afhangende mondhoeken. Zo krijg je een nog mooier resultaat. Tijdens een persoonlijk consult zullen we uitgebreid met je bespreken wat voor jou het beste zal werken.

Hoelang blijft het resultaat zichtbaar?

Een filler op basis van hyaluronzuur in de neuslippenplooi blijft ongeveer 8 tot 18 maanden zitten. Dit is een gemiddelde en kan per individu verschillen. De filler op basis van hyaluronzuur wordt door het lichaam zelf afgebroken na verloop van tijd.