Fillers

Wat zijn fillers?

“Wordt de beste versie van jezelf!”

Alles over fillers!

Vroeg of laat krijgen wij er allemaal mee te maken, het verouderingsproces. Naarmate we ouder worden, zul je niet alleen lichamelijk verschil merken, maar laat de huid ook tekenen van veroudering zien. Doordat het skelet krimpt, kun je een meer ingevallen gezicht krijgen. Ook wordt de huid slapper doordat het aantal collageen- en elastinevezels na het 25e levensjaar afneemt. Hierdoor ontstaan rimpels wat een oudere uitstraling geeft. Ook kun je last krijgen van een norse of vermoeide uitstraling, terwijl jij je niet zo van binnen voelt. Een filler behandeling biedt hierbij de perfecte uitkomst om je uiterlijk weer te laten corresponderen met hoe jij je van binnen voelt.

Wat zijn fillers?

Een filler is een soort gel op basis van hyaluronzuur. Dit is een lichaamseigen stof die naarmate het verouderingsproces vordert, steeds minder van nature aanwezig is in de huid. Met een filler vul je als het ware deze stof weer aan. Echter is het tegenwoordig alleen nog toegestaan om tijdelijke fillers te gebruiken voor cosmetische doeleinden. Permanente fillers zijn sinds 2015 verboden en mogen alleen nog worden gebruikt om schade aan het lichaam te herstellen. Bijvoorbeeld als de schade door een ongeluk is ontstaan. Dit wordt ‘reconstructieve toepassing’ genoemd. Een filler kent meerdere functies, maar wordt vooral gebruikt om (plaatselijk) volumeverlies te herstellen, een te kort aan volume op te vullen of om het gezicht als het ware te “shapen”.

Hoe ziet een filler behandeling bij Van Rosmalen Kliniek eruit?

Allereerst nodigen wij jou graag uit in onze kliniek voor een kosteloos en vrijblijvend consult. Tijdens dit consult zullen onze cosmetisch artsen KNMG met jou in gesprek gaan om samen te kijken wat de beste oplossing is die aansluit op jouw verbeterwens. Ook worden er tijdens het consult foto’s van je gemaakt en wordt er een uitgebreide gezichts- en huidanalyse, volgens de Confidence Booster® standaard, uitgevoerd door de specialist. Aan de hand van jouw foto’s en de gezichts- en huidanalyse wordt er gekeken naar de huidkwaliteit, de stevigheid van de huid, je gezichtsanatomie en de mate van veroudering. Uiteindelijk ontvang je advies in de vorm van een persoonlijk behandelplan.

Vervolgens kan er een afspraak worden ingepland voor een filler behandeling. Wij vragen je altijd iets eerder aanwezig te zijn, zodat je rustig de behandelovereenkomst voor een filler behandeling kunt doorlezen, en nog kunt genieten van een kopje koffie of thee. Vervolgens zal de behandelde arts nog één keer alles met jou doornemen en kan de behandeling beginnen. Als eerste stap wordt het plekje waar de behandeling plaats vind lokaal verdoofd. Ook gebruiken wij bij ons in de kliniek fillers waar al een verdoving in zit. Zo hoef je je geen zorgen te maken of een filler behandeling pijn doet. Daarna wordt er een klein prikgaatje gemaakt, waardoor er met een canule de filler ingebracht kan worden in de huid. Een veiliger alternatief voor een naald. De canule heeft een ronde tip in plaats van een scherpe punt, waardoor de kans op bloeduitstortingen veel minder groot is en eventuele zwellingen sneller verdwijnen. Nadat de canule is ingebracht kan de filler door de holle naald in het weefsel worden gespoten. Het resultaat van een filler behandeling is direct zichtbaar. Wel kan het zo zijn dat er wat zwelling of eventuele blauwe verkleuringen ontstaan. Dit is volkomen normaal en trekt na een paar dagen weer weg. Afhankelijk van de soort behandeling is de behandelde arts meestal 30 tot 45 minuten bezig. Na de behandeling wordt er een controle afspraak ingepland. Dit is meestal twee tot vier weken na de behandeling, zodat eventuele zwelling of blauwe verkleuringen volledig zijn weggetrokken en het eindresultaat goed zichtbaar is. De filler blijft meestal tussen de 8 tot 24 maanden zitten en zal langzamerhand door het lichaam natuurlijk worden afgebroken. Dit hangt af van de soort filler, het behandelde gebied en hoe vaak je hier al fillers hebt gebruikt. Om het mooiste en meest langdurige resultaat te behouden, adviseren wij om vroegtijdig terug te komen voor een touch-up zodat je weer maanden vooruit kan met een prachtig resultaat!


Wat kun je met fillers doen?

Met behulp van een filler kan heel mooi het te kort aan volume worden hersteld of worden aangevuld in verschillende gebieden in het gelaat. Tijdens het verouderingsproces krimpt het skelet en verliest de huid stevigheid, doordat de hoeveelheid collageen en het onderhuidse vetweefsel afneemt. Het gevolg hiervan is dat bepaalde gebieden in het gezicht meer gaan invallen. Dit is vooral te zien bij de slapen en wangen. Ook externe factoren spelen hierbij een grote rol. Zo kan intensief sporten of stress ook zorgen voor een meer ingevallen gezicht. Iemand met een rond en vol gezicht wordt jonger en gezonder geschat. Door de juiste hoeveelheid filler op de betreffende plek te injecteren, wordt het volume hersteld, de huid weer zichtbaar stevig en krijg je weer een jonge frisse uitstraling zonder natuurlijk resultaat uit het oog te verliezen.

Heb jij nog niet heel veel last van verslapping, maar zijn de eerste tekenen rondom huidveroudering wel zichtbaar? Ook hiervoor zijn geschikte fillers die de huid steviger maakt door collageen aanmaak te stimuleren en van binnenuit te voeden voor meer hydratatie. Dit doen wij met een skinbooster. Dit is een sterk verdunde filler die in tegenstelling tot andere fillers geen extra volume toevoegt. Een skinbooster behandeling is voor iedere leeftijd geschikt en kan zowel gebruikt worden voor het gezicht als de hals. Bij deze behandeling duurt het iets langer voordat je resultaat ziet. Bij een filler behandeling om volume te herstellen of op te vullen is het resultaat direct zichtbaar.

Niet iedereen heeft van zichzelf scherpe contouren die je wellicht wel graag zou willen. Met behulp van fillers kan juist meer definitie in het gezicht worden gegeven door de gezichtscontouren als het ware te shapen. Zo zorgen bijvoorbeeld hoge jukbeenderen voor meer vrouwelijkheid en jeugdigheid, maar zorgt een strakke kaaklijn voor meer mannelijkheid. Beide voorbeelden kunnen mooi met filler worden behandeld, waarbij er wordt gekeken naar jouw unieke en karakteristieke anatomie zonder natuurlijk resultaat uit het oog te verliezen.

Met welke fillers werken we?

In onze klinieken werken wij met verschillende merken fillers van onze leveranciers Merz Aesthetics en Allergan. Dit zijn o.a. fillers van Belotero, Radiesse, HarmonyCA en Juvederm.

Welke filler behandelingen zijn er?

+ Liquid facelift

Een liquid facelift is een behandeling waarbij gebruik wordt gemaakt van fillers om het volume in het gezicht weer terug te krijgen en om lichte tot matige verslappingen in het gelaat weer te herstellen.

Meer over de behandeling
+ Diepe traangootjes

Wallen, diepe traangootjes en donkere kringen onder je ogen kunnen je een vermoeide uiterlijk geven. Dit zorgt vaak voor een verdrietige, oververmoeide of zelfs zieke uitstraling. Deze behandeling verhelpt dit.

Meer over de behandeling
+ Holle/diepliggende ogen

Heb jij last van holle of diepliggende ogen, waardoor je een harde, vermoeide of zelfs verouderde blik hebt? Het ontstaat vaak naarmate je ouder wordt, maar het kan ook van nature aanwezig zijn op jongere leeftijd.

Meer over de behandeling
+ Afhangende mondhoeken

Heb jij ook last van afhangende mondhoeken – of dat nu komt door erfelijke factoren of door huidveroudering, deze behandeling laat die droevige uitstraling verdwijnen en geeft je een vrolijke uitstraling terug.

Meer over de behandeling
+ Ingevallen wangen

Sommigen noemen het een ingevallen gezicht en anderen krijgen vaak de vraag of ze veel afgevallen zijn. Ingevallen wangen kunnen goed worden opgevuld met fillers, waardoor er een gezondere en fittere uitstraling ontstaat.

Meer over de behandeling
+ Ingevallen slapen

Is de veroudering in het gebied rondom je ogen al prominent aanwezig? Fillers kunnen een prachtige verjonging geven aan het gebied rond de ogen – met een heel natuurlijk resultaat.

Meer over de behandeling
+ Jukbeenderen opvullen

Jukbeenderen, ze zijn belangrijk voor de vorm van je gezicht en bepalen immers de contouren hiervan. Stoor jij je aan je vorm van je gezicht? Dan is dit wellicht de behandeling voor jou.

Meer over de behandeling
+ Kaaklijn verstrakken

Niet tevreden als je foto’s van jezelf in profiel ziet? Dan stoor je je waarschijnlijk aan je slappe of juist te scherpe kaaklijn. Met behulp van een fillerbehandeling kun je de kaaklijn verstrakken of symmetrischer maken.

Meer over de behandeling
+ Lippen opvullen

Je lippen geven je gezicht karakter zonder te spreken. Naarmate je ouder wordt kan de vorm van je lippen veranderen. Stoor je je aan veroudering van de mond of minder volume in je lippen? Lipfiller kan uitkomst bieden.

Meer over de behandeling
+ Kincorrectie

De vorm van je kin wordt bepaald door de verhouding tussen de onderkaak en de bovenkaak. Als de verhouding van je kin ten opzichte van de rest van jouw gezicht niet klopt, kan je hele gezicht uit balans lijken.

Meer over de behandeling
+ Neuscorrectie

Een knobbel op je neus, een deuk, een scheve stand, een kromme neusbrug of een te grote neustip: het kan zijn dat je je stoort aan je neus. Een neuscorrectie met fillers kan de oplossing zijn.

Meer over de behandeling
+ Diepe neus-lippenplooi

Een (te) diepe neuslippenplooi kan je een chagrijnige, vermoeide of zelfs sombere blik geven. Hoe vrolijk je ook bent en hoeveel je ook lacht. Een filler behandeling kan dit goed verhelpen.

Meer over de behandeling
+ Handverjonging

De handen kunnen je leeftijd al snel verraden. Maar hoe komt dat eigenlijk? En welke behandelingen kunnen de handen weer die jonge uitstraling geven? Wij bieden je de informatie en de oplossingen.

Meer over de behandeling
+ Skinbooster

Wil jij afkomen van een droge of doffe huid en je huid een diepe hydratatie boost geven? Deze behandeling zorgt voor een zichtbare huidverbetering, waarbij de huid zijn gezonde, mooie glow terugkrijgt.

Meer over de behandeling