fillers voorhoofd

Deuk in voorhoofd opvullen

“Voor een symmetrischer gezicht.”

Stoor jij je aan een holling of deuk in je voorhoofd?

Het kan zijn dat je je stoort aan een holling, afvlakking of deuk in het voorhoofd. Er zijn verschillende redenen voor het ontstaan van een holling of deuk in het voorhoofd.

Wanneer je in onze kliniek langskomt, zullen onze cosmetisch artsen KNMG eerst de oorzaak van de holling of deuk achterhalen om te bepalen of een behandeling geschikt is. Als je een plotselinge verandering in jouw schedelvorm opmerkt, raden wij je aan een afspraak te maken met jouw huisarts.

Een deuk in het voorhoofd opvullen met fillers

Heb jij altijd al last gehad van een deuk in het voorhoofd? Dan kan dit komen door de vorm van je schedel. Deuken en onregelmatigheden in de schedel zijn simpelweg variaties in de anatomie. Iedereen heeft variaties in de botstructuur, net als dat iedereen een ander gezicht heeft.

Soms worden er baby’s geboren met een schedelinkeping. Deze inkepingen kunnen worden veroorzaakt door het geboorteproces of door de manier waarop de baby in de baarmoeder van de moeder geplaatst zat. Soms zie je hier als volwassene niks meer van, maar het kan zijn dat je je er toch aan stoort. Gelukkig kan een filler behandeling in veel gevallen uitkomst bieden.

Zakken van de wenkbrauw

Naarmate we ouder worden, krimpt het skelet en verliest onze huid stevigheid en volume. Dit komt vaak voor in de regio rondom de wenkbrauwen. De steun voor de wenkbrauw valt weg, waardoor de wenkbrauwen gaan zakken en er een holling, oftewel een deukje boven de wenkbrauwen ontstaat.

Een holling boven de wenkbrauw

Door het gebied rondom het deukje boven de wenkbrauwen op te vullen, krijgt de wenkbrauw weer steun, waardoor de zakking van de wenkbrauwen wordt verholpen. Ook kunnen er door het optrekken van de wenkbrauwen lijnen en rimpels in het voorhoofd ontstaan. Door de holling en de lijnen op het voorhoofd te herstellen met fillers, krijg je een frissere en gezondere uitstraling zonder je authenticiteit te verliezen.

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden? Plan dan direct een consult!

Plan direct een consult
Holling of deuk in het voorhoofd Het probleem

Het kan zijn dat je door de jaren heen een holling ziet ontstaan boven je wenkbrauwen. Dit wordt veroorzaakt door het natuurlijke verouderingsproces; het skelet krimpt en onze huid verliest stevigheid en volume. Zo kunnen er op verschillende plaatsen holling ontstaan. Dit zie je bijvoorbeeld terug aan ingevallen slapen, ingevallen wangen, of een holling in het voorhoofd boven de wenkbrauw.

Ook kan het zijn dat je vanaf je jeugd al een inkeping of deuk in je voorhoofd hebt waar je graag vanaf wilt. In dit geval heeft het verouderingsproces niks met de deuk te maken, maar kun je last hebben van een schedelinkeping.

Een echo van de holling of deuk

Om te kunnen zien waardoor de deuk in het voorhoofd word veroorzaakt en of deze door middel van een filler behandeling gevuld kan worden, wordt er eerst een echo gemaakt van het voorhoofd tijdens een gratis en vrijblijvend consult.

Echografie zetten we vaker in bij behandelingen om de anatomie van het gezicht in kaart te kunnen brengen. Zodra de inkeping of deuk in het voorhoofd gelokaliseerd is en de oorzaak bekend is, kan er een veilig behandelplan opgesteld worden. Uit onderzoek is gebleken dat het gebruik van een echo de kans op filler complicaties aanzienlijk vermindert. Ook draagt het bij aan een optimaal esthetisch resultaat.

Bekijk hier een video over het verouderingsproces van het gezicht:

Deuk in het voorhoofd opvullen met fillers in Rotterdam, Den Haag of Nijmegen De behandeling

Nadat we je hebben ontvangen in onze kliniek volgt een kort, voorbereidend gesprek en maken we foto’s om straks de resultaten van voor en na de behandeling te kunnen zien. Daarna begint de behandeling, waarbij er door middel van een canule, een holle naald, filler wordt geplaatst in en rondom de holling of deuk. Door filler te plaatsen op de plek van de afvlakking of deuk wordt er meer volume gecreëerd. De deuk kunnen we hierdoor als het ware opvullen.

Daarbij gebruiken we een filler op basis van hyaluronzuur om volume en mooie contouren te creëren. Hoeveel filler we gebruiken hangt af van het te behandelen gebied. Doordat er verdoving in de filler zit, is de behandeling pijnloos en snel. De behandeling duurt ongeveer een half uur.

Plan hier direct je afspraak
Na de filler behandeling Na de behandeling

Na de behandeling kan er wat roodheid, zwelling of een blauwe verkleuring ontstaan rond de injectieplaats. Dit trekt na een paar dagen gewoon weer weg en kan worden gecamoufleerd met wat make-up. Het is belangrijk om het behandelde gebied de eerste dagen niet te masseren. We raden je aan om de dagen na het opvullen van de holling of deuk felle zon en andere schoonheidsbehandelingen te vermijden.

Plan hier direct je afspraak
Een meer symmetrisch gezicht Het resultaat

Iedereen herstelt anders van een behandeling met fillers. Over het algemeen kun je na de behandeling direct resultaat zien, maar na een maand is het resultaat pas op zijn mooist. Na de behandeling zal de holling, afvlakking of deuk in het voorhoofd opgevuld zijn en zul je een meer symmetrisch, mooier gezicht hebben. Ook het gebied rondom de wenkbrauwen krijgt bij deze behandeling meer steun, waardoor er als het ware het effect van een wenkbrauw lift wordt gecreëerd.

Fillers zijn niet-permanent, ofwel tijdelijk. Onze ervaring is dat het effect ongeveer negen tot twaalf maanden op zijn mooist is, daarna zal het effect langzaam afnemen. Wil je zo lang mogelijk genieten van het resultaat? Dan raden we aan om  de behandeling na zo’n 12 maanden te herhalen. Injectables kunnen namelijk een steeds langduriger resultaat geven wanneer je de behandeling met enige regelmaat herhaalt.

Plan hier direct je afspraak
Bekijk tarieven Tarieven
Prijslijst
Boek hier makkelijk en snel je afspraak! Maak een afspraak

Leer ons kennen! Over ons
Leer ons kennen!

Veelgestelde vragen

Waarom moet ik eerst op consult komen?

Voordat de behandeling plaats vind, dien je eerst op een gratis en vrijblijvend consult te komen bij een van onze cosmetisch artsen KNMG. Tijdens het consult bespreken wij je verbeterwensen en kijken we naar de anatomie van je gezicht.

 

Bij een filler behandeling voor het opvullen van een holling of deuk in het voorhoofd wordt echografie ingezet om te bepalen of het gebied behandeld kan worden. In onze kliniek staat veiligheid hoog in het vaandel. Er is een kans dat het niet veilig is om het gewenste gebied te behandelen, of dat de holling, inkeping of deuk in het voorhoofd een medische oorzaak heeft. In dit geval kunnen wij je niet behandelen en adviseren wij je een bezoek aan je huisarts te brengen.

Waarom wordt er een echo van mijn voorhoofd gemaakt?

Echografie zetten we vaker in bij behandelingen om de anatomie van het gezicht in kaart te kunnen brengen. Zodra de bloedvaten en eventueel eerder geplaatste fillers in het gezicht gelokaliseerd zijn, kan er een veilig behandelplan opgesteld worden. Uit onderzoek is gebleken dat het gebruik van een echo de kans op filler complicaties aanzienlijk vermindert. Ook draagt het bij aan een optimaal esthetisch resultaat.

Hoe werkt een filler behandeling?

Fillers vallen onder de categorie injectables. De meeste fillers zijn op basis van het lichaamseigen hyaluronzuur en zullen altijd weer volledig door je lichaam afgebroken worden. Met fillers kunnen we volumeverlies in het gezicht corrigeren en rimpels opvullen, waardoor deze vervagen of zelfs verdwijnen. De lijnen in je gezicht worden zachter, er vallen minder schaduwen in je gezicht en je krijgt een jongere, frisse uitstraling.

 

Tijdens een filler behandeling wordt de filler in de huid geïnjecteerd met een canule. Een canule is een holle naald met een stompe punt. Door het gebruik van een canule wordt de kans op blauwe plekken na een behandeling geminimaliseerd.

Hoe lang duurt het opvullen van een deuk in mijn voorhoofd?

Deze behandeling duurt ongeveer een half uur.  

Na hoeveel tijd ben ik weer toonbaar na de filler behandeling?

Na de behandeling kan er wat roodheid en lichte zwelling rond de injectieplaats ontstaan. Dit trekt na een paar dagen weer weg en kan eventueel gecamoufleerd worden met make-up.

Hoe lang blijft het resultaat zichtbaar van deze filler behandeling?

Het resultaat van het opvullen van een holling of deuk in het voorhoofd houdt zo’n negen tot twaalf maanden aan. Hierna neemt het effect langzaam af. Dit is mede afhankelijk van de precieze plek van de inkeping of deuk. Dat komt doordat de filler langer op zijn plek blijft zitten in gebieden waar weinig spierbeweging is.