ingevallen ogen

Ooglidcorrectie

”Voor een open blik.”

Heb jij last van zware oogleden?

Heb jij last van zware oogleden of ben je vermoeid zonder specifieke reden? Een huidoverschot van de bovenoogleden kan voor deze klachten zorgen. Sommigen krijgen er zelfs hoofdpijn van. Een bovenooglidcorrectie kan dan de oplossing zijn. Daarnaast zorgt deze ingreep voor een frisse, open blik en een uitgeruste uitstraling.

Bovenooglidcorrectie

Overweeg je een bovenooglidcorrectie? Wanneer je de keuze hebt gemaakt voor deze ingreep, is het aan ons de taak om jou perfect te begeleiden. We begrijpen dat het een spannende stap is en daarom nemen we graag de tijd om aandacht te besteden aan jouw verhaal. Tijdens het eerste vrijblijvende consult zal de arts samen met jou kijken naar de mogelijkheden. Soms kan een ooglidcorrectie bijvoorbeeld nog even worden uitgesteld door een behandeling met botox en/of fillers. Bijvoorbeeld, een wenkbrauwlift met botox kan een optie zijn, waarbij botox wordt geïnjecteerd in de spier die verantwoordelijk is voor afhangende wenkbrauwen, om zo een jeugdiger en opgewekter uiterlijk te creëren.

Indien er voldoende huidoverschot aanwezig is kan een bovenooglidcorrectie worden ingepland. Tijdens deze ingreep wordt de huid en zo nodig overtollig vetweefsel chirurgisch verwijderd. De ingreep vindt plaats onder lokale verdoving. Dat betekent dat je erna ook weer lekker naar huis mag om te herstellen.

Onderooglidcorrectie

Heb jij last van wallen? Dan is het belangrijk om eerst te laten vaststellen door één van onze cosmetisch artsen om wat type wallen het gaat. Wanneer tijdens een consult is vastgesteld dat een onderooglidcorrectie de beste oplossing is, zal de arts tijdens deze ingreep overtollig vel en/of vet verwijderen. Bij een vetwal of overtollig vel onder de ogen, wordt het teveel aan vet of losse huid weggehaald door middel van een sneetje vlak onder de wimperrand.  Het voordeel hiervan is dat er geen zichtbare littekens ontstaan.

Plan online je consult in
Consult met een cosmetisch arts KNMG Voor de behandeling

Voordat je in onze kliniek behandeld wordt, zal er een consult plaatsvinden met één van onze cosmetisch artsen KNMG om te luisteren naar jouw verhaal en te kijken of deze behandeling bij jou past. Als dit zo is, zal de cosmetisch arts je alles over de ingreep vertellen aan de hand van een korte presentatie. Hierbij wordt ingegaan op de ingreep zelf, het herstelproces en het te verwachten resultaat. Ook is hier ruimte voor het stellen van vragen. De arts geeft een voorzorg formulier mee om de belangrijkste informatie (voorafgaand aan de behandeling) thuis nog rustig door te kunnen nemen.

Ooglidcorrectie De behandeling

Op de dag van de operatie kom je samen met iemand die je weer veilig thuis kan brengen naar onze kliniek. Onze artsen nemen je gedurende de hele ingreep mee, zodat je weet wat je mag verwachten. In eerste instantie wordt het huidoverschot afgetekend en precies opgemeten hoeveel millimeter huid verwijderd gaat worden. Daarna worden de bovenoogleden verdoofd middels een injectie. Dit kun je even kort voelen, maar daarna is het dusdanig goed verdoofd dat je alleen aanraking tijdens de ingreep voelt, maar absoluut geen pijn meer. Tijdens de ingreep wordt de overtollige huid en zo nodig onderliggend vet verwijderd die voor bepaalde klachten hebben gezorgd. Daarna zal de wond worden gehecht en worden afgedekt met hechtpleisters. In overleg met jou kan er ook voor worden gekozen om een wenkbrauwlift toe te passen doormiddel van botox injecties. Een combinatie van een bovenooglidcorrectie en een wenkbrauwlift zorgt voor een algehele verbetering van zowel de functie als het uiterlijk van het ooggebied. Niet alleen een huidoverschot kan namelijk voor bepaalde klachten zorgen. Afhangende wenkbrauwen kunnen ook een drukkend gevoel op de ogen geven. Met een wenkbrauwlift worden de wenkbrauwen subtiel gelift, wat zorgt voor een opener uitstraling, beter zicht, en verlichting van de druk op de ogen. Direct na de ingreep krijg je koeladvies van onze assistentes voor thuis en zullen de oogleden ook alvast gekoeld worden om de zwelling tegen te gaan.

 

Na een ooglidcorrectie Na de behandeling
Na de ingreep ontvang je van ons nazorginstructies. Het is belangrijk om deze goed door te nemen en op te volgen, zodat het herstel van de ooglidcorrectie goed verloopt. Over het algemeen wordt de ingreep niet als pijnlijk ervaren. Nadat de verdoving is uitgewerkt, kan er een trekking gevoel ontstaan. Je kunt hiervoor gewoon een paracetamol innemen om van dit gevoel af te komen. Verder kan het zicht iets worden beperkt en kunnen de ogen droog aanvoelen. Ook kunnen er wat nabloedingen gaan opspelen. Maak je hier vooral geen zorgen om, dit is volkomen normaal op de eerste dag na de ingreep. 
Vierentwintig uur na de ingreep is het belangrijk om stromend water over de wond te laten lopen om deze schoon te houden. Ook koelen is voor de eerste twee dagen belangrijk om de zwelling te beperken. Na deze twee dagen mag je zelf aanvoelen of je wilt koelen en hoe frequent. Na ongeveer een week volgt de controle afspraak van de ooglidcorrectie. Tijdens deze afspraak worden de hechtingen verwijderd. Nadat deze zijn verwijderd, is het litteken zichtbaar.
In tegenstelling tot de eerste week, waarbij je dagelijks progressie ziet van het herstel, zul je vanaf dit punt per week of per maand het litteken van de ooglidcorrectie mooi zien genezen. Het litteken kan in de eerste maanden nog rood gekleurd, trekkerig aanvoelen of wat gezwollen zijn. Om het herstel te bevorderen, is het goed om het litteken dagelijks in te smeren met een SPF. Bij vragen over de nazorg en het herstel zijn wij altijd per mail of telefonisch bereikbaar!
Frisse en open blik Het resultaat

Na de behandeling kunnen er blauwe plekken en zwellingen ontstaan. Deze verdwijnen in de meeste gevallen binnen een week. Na het wegtrekken van de zwelling is het resultaat van de bovenooglidcorrectie al goed te zien. Het uiteindelijke resultaat is zichtbaar na enkele maanden. Je zult weer met een frisse en open blik door het leven gaan!

Controle na een ooglidcorrectie Controle

Bij de Van Rosmalen Kliniek staat een persoonlijke behandeling voorop. Een week na de behandeling zal er een moment ingepland worden met de behandelend arts om de hechtingen te verwijderen en om te kijken of de wond mooi geneest. Ook is de kliniek altijd bereikbaar voor vragen of tips.

Prijzen Tarieven
Bovenooglidcorrectie alleen huid
€995,-
Bovenooglidcorrectie huid en vet
€1,095,-
Bovenooglidcorrectie incl. wb pexie
€1.395,-
Onderooglidcorrectie
€1.395,-
Boek hier makkelijk en snel je afspraak! Maak een afspraak

Leer ons kennen! Over ons
Leer ons kennen!