wenkbrauwen

Botox afhangende wenkbrauwen

“Voor een frisse oogopslag.”

Wat te doen, tegen afhangende wenkbrauwen?

Een frisse oogopslag is essentieel voor een uitgeruste, jeugdige uitstraling. Er zijn meerdere factoren die invloed hebben op je oogopslag, zoals wallen of donkere kringen onder je ogen, kraaienpootjes en lachrimpeltjes, maar zeker ook de stand van je wenkbrauwen. Misschien ben je met lage wenkbrauwen geboren en is het genetisch, misschien zijn je wenkbrauwen meer gaan hangen omdat je ouder bent geworden. Hoe dan ook, afhangende wenkbrauwen zorgen helaas vaak voor een vermoeide uitstraling en je kunt er zelfs fysiek last van hebben vanwege een drukkend gevoel op je ogen.

Ben je daar klaar mee? Ben je het zat om te horen dat je er zo moe uitziet? Wanneer je wenkbrauwen nog niet heel zwaar hangen, maar je het wel duidelijk voelt en kunt zien, kan een wenkbrauwlift door middel van botox uitkomst bieden. Er komt geen chirurgische ingreep aan te pas, je staat binnen een kwartier weer buiten! Heb je last van zwaar hangende wenkbrauwen en zijn ook je oogleden gaan overhangen, dan is wellicht een ooglidcorrectie een betere oplossing.

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden? Plan dan direct je afspraak!

Plan online je consult in
Afhangende wenkbrauwen Het probleem

Afhangende wenkbrauwen worden met name veroorzaakt door de spieren rondom de ogen en het voorhoofd. Deze spieren trekken de wenkbrauwen iets naar beneden. Het resultaat is een wat sombere blik en een vermoeide uitstraling. Dat is goed te behandelen met botox. Met een botox injectie bij de wenkbrauwen zal het spiertje dat de wenkbrauwen omlaag trekt verslappen. De wenkbrauwen worden daardoor als het ware gelift. Dankzij een wenkbrauwlift zul je er direct weer frisser en uitgeruster uitzien.

Wenkbrauwlift met botox in Rotterdam, Den Haag of Nijmegen De behandeling

Dankzij een behandeling met botox kunnen we je wenkbrauwen liften zonder operatie. De wenkbrauwen worden ‘op hun plek’ gehouden door een dieperliggende spier. Door deze spier iets te ontspannen met botox brengen we de spieren in dit gebied weer in balans waardoor de wenkbrauw iets gelift wordt. De behandeling duurt slechts vijf minuten en is vrijwel pijnloos omdat je huid tijdens de botox behandeling gekoeld wordt. Het resultaat is na ongeveer een week zichtbaar en zal een maand of drie tot vier effect hebben. Als je de behandeling regelmatig herhaalt, dan blijft het resultaat steeds langer zichtbaar.

Na de wenkbrauwlift behandeling met botox Na de behandeling

We raden je aan om de eerste dagen na de behandeling even te wachten met sporten. Verder is er nauwelijks ‘downtime’. Het kan zijn dat er een kleine bloeduitstorting ontstaat op de plek waar de prikjes zijn gegeven, maar dat kun je als je wilt camoufleren met wat make-up.

Resultaat wenkbrauwlift met botox Het resultaat

Een wenkbrauwlift geeft een mooie, frisse uitstraling en een open blik. Je hoeft niet bang te zijn voor een te glad voorhoofd of een uitdrukkingsloos gezicht. Bij de Van Rosmalen Kliniek zorgen we ten alle tijden voor een natuurlijk resultaat. Het zal anderen niet opvallen dat je ‘iets hebt laten doen.’

Prijzen Tarieven
Botox®
Vanaf
Botox voorhoofdslijnen met wenkbrauwlift*
€225,-
Botox kraaienpootjes met wenkbrauwlift
€225,-
Botox fronsrimpels, kraaienpootjes en wenkbrauwlift (2 zones)
€370,-
Botox voorhoofds- en fronsrimpels, kraaienpootjes en wenkbrauwlift (3 zones)
€490,-

Indien nodig volgt er na een botoxbehandeling, een gratis correctie of een touch-up van het behandelde gebied tijdens de controleafspraak na twee weken.

* Eerste behandeling meestal in combinatie met fronsrimpelbehandeling.

3 x 1 zone
€595,-
3 x 2 zones
€960,-
3 x 3 zones
€1.325,-

Abonnementen dienen in één keer voorafgaand te worden voldaan.

Boek hier makkelijk en snel je afspraak! Maak een afspraak

Plan hier direct je afspraak
Leer ons kennen! Leer ons kennen
Leer ons kennen!

Veelgestelde vragen

Hoe werkt een botox behandeling om afhangende wenkbrauwen tegen te gaan?

Om hangende wenkbrauwen te behandelen met botox, worden er kleine injecties gezet vlak onder de wenkbrauwen. Hierdoor ontspannen de spiertjes die de wenkbrauwen naar beneden trekken en ontstaat er een mooie, open blik.

Wanneer kom ik in aanmerking voor een botox behandeling tegen afhangende wenkbrauwen?

Hangende wenkbrauwen zorgen helaas vaak voor een vermoeide uitstraling en je kunt er zelfs fysiek last van hebben vanwege een drukkend gevoel op je ogen. Wanneer je wenkbrauwen nog niet heel zwaar hangen, maar je het wel duidelijk voelt en kunt zien, kan een wenkbrauwlift middels botox een uitkomst bieden.

Is deze behandeling pijnlijk?

Een botox behandeling wordt vrijwel als pijnloos ervaren. De behandeling wordt uitgevoerd met een zeer dun naaldje.

Hoelang duurt een botox behandeling tegen afhangende wenkbrauwen?

Voorafgaand aan de botox behandeling nemen wij alle wensen met je door tijdens een vrijblijvend consult. Onze cosmetisch artsen zullen een advies uitbrengen in de vorm van een persoonlijk behandelplan. Tijdens de behandeling wordt dit plan nog een keer doorgenomen om vervolgens te beginnen met de behandeling. De behandeling zelf duurt slechts enkele minuten.

Hoelang duurt het voordat je resultaten ziet?

Het resultaat van de botox behandeling tegen hangende wenkbrauwen is niet direct zichtbaar na de behandeling. Dit komt doordat de botox een inwerkingstijd heeft van enkele dagen. Meestal duurt het een kleine week voordat het eindresultaat zichtbaar wordt. Het maximale effect is bereikt na 2 weken.

Kunnen mijn wenkbrauwen gaan hangen na een wenkbrauwlift?

De wenkbrauwen worden door deze behandeling juist gelift. Met een botox injectie bij de wenkbrauwen zal het spiertje dat de wenkbrauwen omlaag trekt verslappen. De wenkbrauwen worden daardoor als het ware gelift.

Neem de botox behandeling tegen afhangende wenkbrauwen het drukkende gevoel op mijn ogen weg?

De botox behandeling kan het drukkende gevoel op de ogen wegnemen. Heb je last van zwaar hangende wenkbrauwen en zijn ook je oogleden gaan overhangen, dan is wellicht een ooglidcorrectie een betere oplossing.

Hoelang duurt het voordat ik weer toonbaar ben na deze botox behandeling?

Je bent direct na de behandeling weer toonbaar. Het kan zijn dat er wat roodheid ontstaat op de plek waar de prikjes zijn gegeven, maar dat kan heel makkelijk met make-up worden gecamoufleerd.

Is deze behandeling ook geschikt voor zwaar hangende oogleden?

Wanneer je last hebt van zwaar hangende oogleden is een ooglidcorrectie wellicht een betere oplossing. Een ooglidcorrectie is een relatief kleine ingreep, maar met een groot resultaat: je kijkt weer met open blik de wereld in.

Kan ik tegelijkertijd ook andere zones in mijn gezicht behandelen?

Bij ons in de kliniek is het mogelijk om een combinatiebehandeling van injectable (botox en fillers) behandelingen te ondergaan.

Hoelang blijft de botox zitten?

Het resultaat is na ongeveer een week zichtbaar en zal 3 tot 4 maanden effect hebben. Als je de behandeling regelmatig herhaalt, dan blijft het resultaat steeds langer zichtbaar.

Met welke behandeling(en) wordt deze behandeling vaak gecombineerd voor optimaal resultaat?

Bij een uitgeruste uitstraling hoort een frisse oogopslag. Naast het liften van de wenkbrauwen geeft een botuline toxine behandeling van de frons een extra liftend effect. Dit is voor ons vaak de gouden combinatie voor een open blik. Heb jij last van een droevige uitstraling? Dan is een PRO Cheerful combinatiebehandeling wellicht iets voor jou!