rimpels handen verwijderen

Handverjonging met fillers

“Onze handen verraden onze echte leeftijd.”

Last van rimpelige handen?

De handen kunnen je leeftijd al snel verraden. Maar hoe komt dat eigenlijk? En welke behandelingen kunnen de handen verjongen? De handen worden (net zoals je hals en het gezicht) je hele leven blootgesteld aan daglicht en zon. Daarbij krijgen je handen door de jaren heen te maken met talloze chemische en mechanische invloeden. Van nature hebben je handen weinig onderhuids vetweefsel en wordt de huid door de jaren heen dunner, slapper en droger. De structuren die eronder liggen, zoals de pezen en bloedvaten, worden sneller zichtbaar en er ontstaan pigmentvlekken en rimpels. Gelukkig zijn al deze punten goed te behandelen.

Filler behandeling voor de handen

Tijdens het huidverouderingsproces wordt de huid dunner en verliezen we door de jaren heen ook hyaluronzuur en onderhuids vetweefsel. Met behulp van een Skinbooster behandeling op basis van hyaluronzuur, kunnen we de hydratatie en kwaliteit van de huid verbeteren. Ook is het mogelijk om het onderhuids vetlaagje te herstellen met Radiesse en daarmee de huid zelf te verstevigen. Deze collageen stimulator wordt goed in de huid opgenomen en zorgt ervoor dat zichtbare aderen en pezen worden verhuld. Ook kan er een combinatie worden ingezet van een hyaluronzuur filler en Radiesse, dit wordt ook wel een hybride filler genoemd. Welke behandeling wordt ingezet, is afhankelijk van de kwaliteit van de huid en de wensen en behoeften. Stoor jij je ook aan pigmentvlekken en ouderdomsvlekjes op de handen? Dan kan een behandeling bij één van onze huidtherapeuten uitkomst bieden!

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden? Plan dan direct je afspraak!

Plan online je consult in
Verouderde handen Het probleem

Stoor jij je aan verouderde handen? Net zoals de huid op ons gezicht en onze hals, krijgen je handen ook te maken met het natuurlijke verouderingsproces. De huid wordt droger, dunner en slapper, waardoor rimpels kunnen ontstaan en aderen en pezen beter zichtbaar worden. Ook worden je handen veelvuldig blootgesteld aan daglicht en zonlicht, waardoor huidschade ontstaat. Ondanks dat er tegenwoordig veel behandelingen voor het gezicht, de hals en het decolleté worden gedaan, wordt het verjongen van de handen vaak vergeten. De uitspraak “onze handen verraden onze echte leeftijd” is er niet voor niets.

Filler behandeling voor handen in Rotterdam, Den Haag of Nijmegen De behandeling

Nadat we je hebben ontvangen in onze kliniek worden er foto’s gemaakt en volgt een voorbereidend consult om jouw wensen door te nemen. Hierbij stelt de arts samen met jou een persoonlijk behandelplan op. Het consult is geheel vrijblijvend. Hierna kun je een afspraak inplannen om een behandeling te ondergaan. Afhankelijk van het gekozen product, werken onze artsen met een canule of naald. De verdoving is per gekozen product anders. In veel verschillende fillers zit namelijk al verdoving verwerkt, waardoor een aanvullende verdoving niet nodig is. Mocht er een product worden gekozen waar geen verdoving in verwerkt zit, wordt het behandelgebied vooraf verdoofd door de arts met een verdovende crème. Je zult de prikjes niet tot nauwelijks voelen. De afspraak duurt bij elkaar ongeveer een half uurtje.

Na de handverjonging filler behandeling Na de behandeling

Na de behandeling kan er wat zwelling of eventueel blauwe plekjes ontstaan rond de zone waar de filler is geïnjecteerd. Mocht er wat zwelling ontstaan, is er geen reden voor paniek. Na een aantal dagen trekt dit vanzelf weer weg. Vanwege de eventuele zwelling is het verstandig om sieraden af te laten.

Gehydrateerde jonger uitziende handen Het resultaat

Direct na de behandeling is het resultaat al zichtbaar. Je ziet gelijk dat de aderen en pezen minder opvallen en dat de rimpels grotendeels zijn verdwenen. In de loop van der tijd zul je merken dat de huid steviger wordt, beter gehydrateerd is en je handen er vele jaren jonger uitzien. De filler behandeling is tijdelijk en zal na verloop van tijd door het lichaam op natuurlijke wijze worden afgebroken. Het effect van een filler kan tot ongeveer anderhalf jaar aanhouden en het effect van een behandeling met Radiesse kan tot ongeveer twee jaar aanhouden.

Prijs Tarieven
Fillers
Vanaf
Handverjonging
€1.275,-

Wij werken met de volgende soorten fillers.

Juvederm: Ultra smile, Ultra 3, Ultra 4, Voluma, Volbella, Volift, Volux
Belotero: Balance, Soft, Volume, Intense
Skinbooster: Volite, Prophilo, Revive

Boek hier makkelijk en snel je afspraak! Maak een afspraak

Leer ons kennen! Over ons
Leer ons kennen

Veelgestelde vragen

Hoe ziet een behandeling voor handverjonging eruit?

Nadat we je hebben ontvangen in onze kliniek maken we foto’s die de behandeld arts met je zal bekijken en bespreken. Hierbij wordt ook jouw behandelwens en doel uitvoerig doorgenomen. Het consult is geheel vrijblijvend. Hierna kun je een afspraak inplannen om een behandeling te ondergaan. Tijdens de behandeling kunnen de handen worden opgevuld met een collageenstimulator. Afhankelijk van de behandelwens zal de behandelend arts je adviseren over de hoeveelheid filler die nodig is voor het gewenste resultaat. Deze behandeling wordt gedaan door middel van kleine prikjes met een dunne naald, waarbij de filler net onder de huid wordt geplaatst. Je zult binnen 30 minuten weer buiten staan met aanzienlijk jongere handen. Voor optimaal resultaat adviseren wij ook om te kijken naar mogelijke huidtherapieën, zoals een laserbehandeling om eventuele pigmentvlekjes te laten verwijderen.

Wanneer kies ik voor een filler behandeling voor mijn handen?

Merk je dat de huid bij de handen dunner, slapper en droger wordt of zijn je aderen nadrukkelijk aanwezig? Je handen verraden je leeftijd, wat niet altijd even fijn is. Stoor je je hieraan of wil je dit probleem verhelpen? Kom dan gerust langs voor een gratis consult, zodat onze specialisten je kunnen voorzien van alle benodigde informatie over handverjonging met fillers.

Hoelang duurt het voordat je resultaat ziet na een filler behandeling voor handen?

Het resultaat van deze behandeling is vrijwel direct zichtbaar, maar het optimale resultaat is te zien na 2 weken vanwege eventuele zwelling of verkleuringen.

Hoelang blijft het resultaat met fillers zichtbaar?

Bij de Van Rosmalen Kliniek werken wij met tijdelijke fillers. Dit houdt in dat na verloop van tijd de filler door het lichaam op natuurlijke wijze wordt afgebroken. Afhankelijk van de soort filler die wordt gebruikt tijdens de behandeling kan het resultaat tot ongeveer 1,5 jaar aanhouden. Bij Radiesse kan het resultaat zelfs tot 2 jaar aanhouden.

Is een filler behandeling voor handverjonging pijnlijk?

De behandeling wordt uitgevoerd met een ultradunne naald en vooraf verdoofd met een verdovende crème. Deze behandeling is dus geheel pijnloos.

Kan ik direct na de behandeling mijn dagelijkse bezigheden weer oppakken?

Na een behandeling van de handen met een collageenstimulator zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Je kunt de handen gewoon bewegen, maar het is belangrijk om tot 48 uur na de behandeling niet in de handen te wrijven of te masseren, tenzij de behandeld arts dit specifiek heeft aangeraden om te doen. Het kan zijn dat er na de behandeling wat zwelling en/of blauwe plekken ontstaan. Door goed te koelen, zal de zwelling weer afnemen. Eventuele blauwe verkleuringen mogen enkele uren na de behandeling, als de prikgaatjes dicht zijn, gecamoufleerd worden met make-up. Wij raden aan om tot 24 uur na de behandeling niet intensief te sporten en tot 2 weken na de behandeling geen fel zonlicht of warmte op te zoeken in een zonnebank of sauna bijvoorbeeld. Blootstelling aan UV-straling kan voor de behandelde huid extra gevoelig zijn en het resultaat van de filler behandeling beïnvloeden. Smeer de huid daarom ook dagelijks goed in met een SPF!

Wat kan ik doen tegen pigmentatie op de handen?

Naarmate we ouder worden, neemt het pigment in de huid toe en uit zich dit in pigmentvlekjes. Zo ook op de handen. Een filler vult weliswaar de huid op, maar biedt geen oplossing voor het verminderen van pigmentvlekjes. Mocht je niet alleen de handen willen opvullen met filler, maar ook het pigment verminderen voor optimaal resultaat dan is een laserbehandeling bij één van onze huidtherapeute de juiste oplossing!