Fillers

Fillers & Injectable behandelingen

“Fillers zorgen voor natuurlijk volume. rimpels vervagen en je contouren worden jeugdiger.”

Wat kan de Van Rosmalen Kliniek voor je betekenen?

+ Liquid facelift

Een liquid facelift is een behandeling waarbij gebruik wordt gemaakt van fillers om het volume in het gezicht weer terug te krijgen en om lichte tot matige verslappingen in het gelaat weer te herstellen.

Meer over de behandeling
+ Afhangende mondhoeken

Heb jij ook last van afhangende mondhoeken – of dat nu komt door erfelijke factoren of door huidveroudering komt. Deze behandeling laat die droevige uitstraling verdwijnen en geeft je natuurlijke uitstraling terug.

Meer over de behandeling
+ Wallen verwijderen

Wallen, diepe traangootjes en donkere kringen onder je ogen kunnen je een vermoeid uiterlijk geven. Dit zorgt vaak voor een verdrietig, oververmoeid of zelfs zieke uitstraling. Deze behandeling verhelpt dit.

Meer over de behandeling
+ Holle/ diepliggende ogen

Heb jij last van holle of diepliggende ogen, waardoor je een harde, vermoeide of zelfs verouderde blik hebt? Het ontstaad vaak naarmate je ouder wordt, maar het kan ook van nature aanwezig zijn op jongere leeftijd.

Meer over de behandeling
+ Ingevallen wangen

Sommigen noemen het een ‘afgetraind’ gezicht en anderen krijgen vaak de vraag of ze veel afgevallen zijn. Ingevallen wangen kunnen goed worden opgevuld met fillers, waardoor er een gezondere uitstraling ontstaat.

Meer over de behandeling
+ Ingevallen slapen

Is de veroudering in het gebied rondom je ogen al prominent aanwezig? Fillers kunnen een prachtige verjonging geven aan het gebied rond de ogen – met een heel natuurlijk resultaat.

Meer over de behandeling
+ Jukbeenderen opvullen

Jukbeenderen, ze zijn belangrijk voor de vorm van je gezicht en bepalen immers de contouren hiervan. Vallen je jukbeenderen minder op en stoor jij je hieraan? Dan is dit de behandeling voor jou.

Meer over de behandeling
+ Kaaklijn verstrakken

Niet tevreden als je foto’s van jezelf in profiel ziet? Dan stoor je je waarschijnlijk aan je slappe of juist te scherpe kaaklijn. Met behulp van een fillerbehandeling kun je de kaaklijn verstrakken of symmetrischer maken.

Meer over de behandeling
+ Lippen opvullen

Je lippen geven je gezicht karakter zonder te spreken. Naarmate je ouder wordt kan de vorm van je lippen veranderen. Stoor je je aan veroudering van de mond of minder volume in je lippen? Lipfiller kan uitkomst bieden.

Meer over de behandeling
+ Kincorrectie

De vorm van je kin wordt bepaald door de verhouding tussen de onderkaak en de bovenkaak. Als de verhouding van je kin ten opzichte van de rest van jouw gezicht niet klopt, kan je hele gezicht uit balans lijken.

Meer over de behandeling
+ Neuscorrectie

Een knobbel op je neus, een deuk, een scheve stand, een kromme neusbrug of een te grote neustip: het kan zijn dat je je stoort aan je neus. Een neuscorrectie met fillers kan de oplossing zijn.

Meer over de behandeling
+ Diepe neus-lippenplooi

Een (te) diepe neuslippenplooi kan je een chagrijnige, vermoeide of zelfs sombere blik geven. Hoe vrolijk je ook bent en hoeveel je ook lacht. Gelukkig bieden wij een behandeling aan die dit voor je oplost.

Meer over de behandeling
+ Handverjonging

De handen kunnen je leeftijd al snel verraden. Maar hoe komt dat eigenlijk? En welke behandelingen kunnen de handen weer die jonge uitstraling geven? Wij bieden je de informatie en de oplossingen.

Meer over de behandeling
+ Skinbooster

Wil jij afkomen van een droge of doffe huid en je huid een diepe hydratatie boost geven? Deze behandeling zorgt voor een zichtbare huidverbetering, waarbij de huid zijn gezonde, mooie glow terugkrijgt.

Meer over de behandeling

Ik heb een vraag over fillers

Wat zijn fillers? Wat zijn fillers?

Fillers, ook wel vullers genoemd, vallen onder de categorie injectables. De meeste fillers zijn op basis van het lichaamseigen hyaluronzuur en zullen altijd weer volledig door je lichaam afgebroken worden. Door hun tijdelijke karakter zal het effect langzaam verminderen

Waarom moet ik eerst op consult komen? Waarom moet ik eerst op consult komen?

Allereerst nodigen wij jou graag uit in onze kliniek voor een kosteloos en vrijblijvend consult. Tijdens dit consult zullen onze cosmetisch artsen KNMG met jou in gesprek gaan om samen te kijken wat de beste oplossing is die aansluit op jouw verbeterwens. Ook worden er tijdens het consult foto’s van je gemaakt en wordt er een uitgebreide gezichts- en huidanalyse, volgens de Confidence Booster® standaard, uitgevoerd door de specialist. Aan de hand van jouw foto’s en de gezichts- en huidanalyse wordt er gekeken naar de huidkwaliteit, de stevigheid van de huid, je gezichtsanatomie en de mate van veroudering. Uiteindelijk ontvang je advies in de vorm van een persoonlijk behandelplan.

Hoe ziet een filler behandeling eruit? Hoe ziet een filler behandeling eruit?

Eerst wordt er een afspraak ingepland voor een filler behandeling. Wij vragen je altijd iets eerder aanwezig te zijn, zodat je rustig de behandelovereenkomst voor een filler behandeling kunt doorlezen, en nog kunt genieten van een kopje koffie of thee. Vervolgens zal de behandelde arts nog één keer alles met jou doornemen en kan de behandeling beginnen. Als eerste stap wordt het plekje waar de behandeling plaats vind lokaal verdoofd.

Ook gebruiken wij bij ons in de kliniek fillers waar al een verdoving in zit. Zo hoef je je geen zorgen te maken of een filler behandeling pijn doet. Daarna wordt er een klein prikgaatje gemaakt, waardoor er met een canule de filler ingebracht kan worden in de huid. Een veiliger alternatief voor een naald. De canule heeft een ronde tip in plaats van een scherpe punt, waardoor de kans op bloeduitstortingen veel minder groot is en eventuele zwellingen sneller verdwijnen. Nadat de canule is ingebracht kan de filler door de holle naald in het weefsel worden gespoten.

Het resultaat van een filler behandeling is direct zichtbaar. Wel kan het zo zijn dat er wat zwelling of eventuele blauwe verkleuringen ontstaan. Dit is volkomen normaal en trekt na een paar dagen weer weg. Afhankelijk van de soort behandeling is de behandelde arts meestal 30 tot 45 minuten bezig. Na de behandeling wordt er een controle afspraak ingepland. Dit is meestal twee tot vier weken na de behandeling, zodat eventuele zwelling of blauwe verkleuringen volledig zijn weggetrokken en het eindresultaat goed zichtbaar is.

De filler blijft meestal tussen de 8 tot 24 maanden zitten en zal langzamerhand door het lichaam natuurlijk worden afgebroken. Dit hangt af van de soort filler, het behandelde gebied en hoe vaak je hier al fillers hebt gebruikt. Om het mooiste en meest langdurige resultaat te behouden, adviseren wij om vroegtijdig terug te komen voor een touch-up zodat je weer maanden vooruit kan met een prachtig resultaat!

Wat kunnen fillers voor mij doen? Wat kunnen fillers voor mij doen?

Met fillers kunnen we het volumeverlies in je gezicht corrigeren en rimpels opvullen, waardoor deze vervagen of zelfs verdwijnen. De lijnen in je gezicht worden zachter, er vallen minder schaduwen in je gezicht en je krijgt een jongere, frisse uitstraling.

Wat is het verschil tussen fillers en botox? Wat is het verschil tussen fillers en botox?

Botox en fillers zijn beide injectables gericht op het verbeteren van de huid en de anatomie van het gezicht. Het grootste verschil tussen botox en fillers zit ‘m in het feit dat fillers rimpels, groeven of lijntjes opvullen en Botuline Toxine ervoor zorgt dat je spieren zich ontspannen. Daardoor zullen rimpels verdwijnen of vervagen en gaat je huid er gladder uitzien. Botox zorgt dus niet voor volume, fillers doen dat wel. Ze ‘vullen’ namelijk delen van je gezicht waar je meer volume wenst. Zo kunnen we je lippen opvullen, je jukbeenderen opvullen, je ingevallen slapen opvullen, je wangen opvullen of de hangende huid rondom je ogen opvullen, maar bijvoorbeeld ook acné littekens verwijderen of je neus corrigeren zonder dat er een operatie aan te pas hoeft te komen.

Wat is hyaluronzuur? Wat is hyaluronzuur?

Hyaluronzuur is een eiwit dat van nature in ons lichaam voorkomt. Het is onderdeel van onze huid en zorgt voor hydratatie. Tevens is het een hoofdbestanddeel van de vloeistof waardoor onze gewrichten soepel kunnen bewegen en zorgt het onder meer voor processen als wondgenezing en volume.

Moet ik bang zijn voor een onnatuurlijk resultaat? Moet ik bang zijn voor een onnatuurlijk resultaat?

Bij de Van Rosmalen Kliniek gaan we ten alle tijden voor een natuurlijk resultaat. Wij zorgen ervoor dat je een mooiere versie van jezelf wordt, zonder dat je jouw unieke uitstraling verliest. Daarom kijken we goed naar jouw natuurlijke gezichtsvorm. We geven je een eerlijk, persoonlijk advies en stellen samen een behandelplan op.

Is een filler behandeling pijnlijk? Is een filler behandeling pijnlijk?

Onze cliënten ervaren een filler behandeling niet als pijnlijk. In de vloeistof van de filler is verdoving verwerkt, waardoor je eigenlijk alleen kort het eerste prikje voelt. Daarna verdooft het te behandelen gebied. Alleen op zeer gevoelige plaatsen, zoals bijvoorbeeld de lippen, wordt er een extra verdoving toegepast, vergelijkbaar met een tandartsverdoving. Deze is 30 minuten later weer uitgewerkt.

Hoelang duurt een behandeling? Hoelang duurt een behandeling?

In totaal duurt de behandeling ongeveer een half uur.

Ben ik na de behandeling direct weer toonbaar? Ben ik na de behandeling direct weer toonbaar?

Er kan na de behandeling wat roodheid, zwelling of een blauwe verkleuring rond de injectieplaats te zien zijn. Je kunt dit met een beetje make-up camoufleren en verder gaan met je dagelijkse bezigheden.

Hoe lang duurt het voordat een behandeling met fillers zichtbaar is? Hoe lang duurt het voordat een behandeling met fillers zichtbaar is?

Na twee tot drie weken is het resultaat van de behandeling optimaal, maar sommige van onze cliënten merken na een paar dagen al verschil. Dit is afhankelijk van de reactie die het lichaam geeft op de behandeling. Zo kan er zwelling ontstaan, waarbij de hersteltijd verschillend is per persoon.

Hoe lang blijven fillers zitten? Hoe lang blijven fillers zitten?

Een behandeling met fillers geeft tussen de 18 à 24 maanden een mooie correctie, afhankelijk van de soort filler en behandelgebied. Hierna zal het effect langzaam verminderen. We raden je dan ook aan om één keer per jaar terug te komen voor een touch-up.

Zijn er risico's verbonden aan een filler behandeling? Zijn er risico's verbonden aan een filler behandeling?

De fillers die wij gebruiken bij de Van Rosmalen Kliniek zijn uitermate veilig. Bovendien is hyaluronzuur van nature in je lichaam aanwezig, waardoor de kans op een allergische reactie heel klein is. De kans op complicaties is dus vrijwel nihil. We raden je wel aan om in de eerste twee weken na het plaatsen van de filler geen schoonheidsbehandelingen of andere cosmetische behandelingen te ondergaan, anders dan door de kliniek is geadviseerd. Vermijd de eerste vijf dagen liever de felle zon, wees voorzichtig met aanraking van de huid, wacht met make-up tot enkele uren na de behandeling en doe de eerste dag even rustig aan met sporten.

Kan de filler van vorm veranderen, bijvoorbeeld als ik slaap? Kan de filler van vorm veranderen, bijvoorbeeld als ik slaap?

Nee, de fillers die de Van Rosmalen Kliniek gebruikt zijn speciaal ontwikkeld om hun vorm te behouden. Zelfs als er stevig op wordt geduwd.

Zakt mijn gezicht in als de fillers zijn uitgewerkt? Zakt mijn gezicht in als de fillers zijn uitgewerkt?

Door ingroei van het weefsel in de filler, daar waar die geplaatst is, blijft de filler volledig op zijn plek. De zwelling na de behandeling kan wel wat uitzakken, waardoor het lijkt alsof de filler niet op zijn plek is blijven zitten. Zodra dit weggetrokken is zal het resultaat van de filler pas te beoordelen zijn.

Worden mijn rimpels erger zodra de filler is uitgewerkt? Worden mijn rimpels erger zodra de filler is uitgewerkt?

Fillers zijn niet zwaar in de huid, waardoor je huid niet op- of uitrekt. Daarnaast stimuleert de filler collageen, waardoor de huid steviger wordt. Kortom: juist door de filler herstelt je huid en kan deze meer hebben dan voorheen. Als de behandeling met fillers in het gezicht niet wordt herhaald, zal het gezicht langzaam weer haar oude vorm en lijnen aanhouden.

Wat kost een behandeling? Wat kost een behandeling?

Wil je weten wat een behandeling met fillers kost?
Hiervoor verwijzen we je graag naar ons overzicht met tarieven.

Prijslijst
Welke verschillende soorten fillers zijn er en wat doen ze? Welke verschillende soorten fillers zijn er en wat doen ze?

Wat is een Skinbooster? Wat is een Skinbooster?

Kan ik er vermoeid uitzien rondom mijn mond? Kan ik er vermoeid uitzien rondom mijn mond?

Wat zorgt voor een vermoeide oogopslag? Wat zorgt voor een vermoeide oogopslag?

Mag je in je leven meerdere oogcorrecties ondergaan? Mag je in je leven meerdere oogcorrecties ondergaan?

Ja, dit kan zeker! Sterker nog, meerdere behandelingen gedurende de levensjaren wordt soms zelfs aangeraden.

Ik ben bang voor naalden, is dit een probleem? Ik ben bang voor naalden, is dit een probleem?

Bij ons in de kliniek is er geen reden om bang te zijn voor naalden.
Je voelt er tijdens de behandelingen namelijk vrij weinig tot niks van! Onze specialisten stellen je graag op je gemak en zullen rustig de behandeling met jou doornemen.

Waarom is het belangrijk om tijdig te beginnen met cosmetische behandelingen? Waarom is het belangrijk om tijdig te beginnen met cosmetische behandelingen?

Fred van Leer geeft hier antwoord op!

Gaat iedereen er hetzelfde uitzien door fillers en botox? Gaat iedereen er hetzelfde uitzien door fillers en botox?

Het antwoord hierop is, nee. Iedereen heeft een uniek gezicht en wij zorgen ervoor dat deze uniekheid blijft.

Krijg ik last van bijwerkingen na een fillerbehandeling? Krijg ik last van bijwerkingen na een fillerbehandeling?

Soms kan je kleine bijwerkingen ondervinden na het behandelen maar dit is heel normaal en tijdelijk van aard.
Dokter Anna licht dit toe.

Waarom is een gezichtsanalyse belangrijk voor een injectable behandeling? Waarom is een gezichtsanalyse belangrijk voor een injectable behandeling?

Fred van Leer deelt zijn ervaringen en bevindingen!