Acné Littekens

Acné (littekens) peeling

“Een uitkomst voor acné.”

Hoe behandelen we acné(littekens) ?

Je kunt er jaren mee zitten: een onrustige huid met roodheid, bultjes, puistjes en mee-eters. Acné kent verschillende vormen, komt meestal voor in de puberteit en veelal in het gezicht. Maar wat als je na de puberteit nog steeds last hebt van acné?

Acné kan heel pijnlijk kan zijn, maar het kan ook je zelfvertrouwen aantasten. Veel mensen schamen zich voor hun onzuivere huid en zij kunnen daar erg onzeker van worden. Ze durven zichzelf soms niet meer te laten zien. Een peeling om acné en de littekens hiervan te verhelpen, gaat dan ook verder dan alleen maar de huid. Veel van onze klanten geven aan dat het een enorm positief effect heeft op hun zelfvertrouwen.

Wil jij van je acné en die bijkomende ontsierende littekens af? Onze specialisten zullen je uitgebreid informeren over welke peelings het beste bij jou passen en welke het meeste effect zullen hebben. Naast peelings kan een laserbehandeling een verbluffend resultaat geven.

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden? Plan dan direct je afspraak!

Boek online je afspraak
Acné Het probleem

Acné is een chronische ontsteking van de talgklieren. Deze klieren zorgen ervoor dat de opperhuid vettig blijft. Dat is belangrijk om de huid te beschermen tegen uitdroging, ziekteverwekkers, schimmels en irriterende stoffen. Maar als er te veel talg wordt geproduceerd raken de poriën verstopt door een opstapeling van dode huidcellen, waardoor het aantal bacteriën toeneemt. Hierdoor ontstaan puistjes, wat eigenlijk ontstekingen zijn. Die ontstekingen kunnen weer voor littekens zorgen. Bij een lichte huid, uit zich dat in rode vlekken en puntjes. Bij een donkere huid ontstaan vaak donkere pigmentvlekjes en puntjes. Afhankelijk van het stadium van de acné maken onze specialisten een persoonlijk behandelplan.

Acné behandeling met een Peeling of Fractional Laser De behandeling

Als de acné nog actief is moet eerst de huid worden gekalmeerd door middel van een peeling die bestaat uit verschillende zuren. De peeling duurt tussen de 30 en 60 minuten en geeft een milde prikkeling op de huid. Als het product van het gezicht wordt gehaald verdwijnt dit gevoel meteen. Ter ondersteuning worden er producten meegegeven die je thuis kan toedienen. Het is belangrijk om deze te gebruiken, om een zo mooi mogelijk resultaat te krijgen.

Bij acné littekens gebruiken we ook een peeling. Afhankelijk van de soort behandeling duurt dit 30 tot 60 minuten en kan het als prikkelend of brandend worden ervaren. Deze behandelingen zijn intensief, omdat we de huid goed willen stimuleren. Hiermee bevorderen we de aanmaak van collageen. Collageen is verantwoordelijk voor de stevigheid en elasticiteit van de huid. Ook speelt het een grote rol in het vernieuwingsproces van de huid, waardoor de littekens minder zichtbaar worden of zelfs verdwijnen.

Daarnaast zijn er nog meer opties. Zo kunnen onze anti-aging peelings ook een goed effect hebben. Hierdoor verbetert de huidstructuur, verfijnen poriën en verminderen fijne lijntjes, rimpels of littekens die zijn ontstaan door acné. Bij hardnekkige acné of een erg beschadigde huid kan een behandeling met de fractional laser een verbluffend resultaat geven. Ook deze behandeling is intensief: het voelt als kleine prikjes op de huid.

Na de acné behandeling Na de behandeling

Direct na de peeling tegen actieve acné, is de huid rood en voelt warm en strak aan. De volgende ochtend is de roodheid grotendeels weg. Er kan milde schilfering optreden, wat gemiddeld drie dagen aan kan houden. Door de huid goed te hydrateren zal deze sneller herstellen.

De peeling om acné littekens te behandelen kan eveneens zorgen voor een warme, strak aanvoelende huid. De huid heeft een paar dagen nodig om te herstellen, maar door de juiste producten te gebruiken is de ‘down time’ minimaal. Het is belangrijk om niet te krabben aan schilfers of kleine korstjes. Het moet vanzelf loslaten.

Na de anti-aging behandelingen kan een prikkend of brandend gevoel ontstaan, en vervolgens een strak gevoel. Twee dagen na de peeling neemt het strakke gevoel af en gaat de huid schilferen. De kleur kan verschillen, van witte schilfers tot bruine. Dit duurt zo’n 2 tot 5 dagen.

Na de fractional laserbehandeling kan de huid erg warm aanvoelen. Koelen kan verlichting geven. De huid wordt rood, dat houdt zeker 48 uur aan. Daarna volgt een milde schilfering die zo’n 3 tot 4 dagen duurt.

Rustige en egale huid Het resultaat

De huid kan beter exfoliëren en de peelings zorgen voor het oplossen van talg. Hierdoor wordt de huid rustiger, waardoor huidige ontstekingen verminderen en nieuwe ontstekingen worden voorkomen. De kans op permanente beschadiging wordt hiermee sterk verminderd. De algehele conditie van de huid verbetert, waardoor deze egaler wordt.

Bekijk tarieven Tarieven
Prijslijst
Boek hier makkelijk en snel je afspraak! Maak een afspraak

Leer ons kennen! Over ons
Leer ons kennen!

Veelgestelde vragen

Hoe werkt een peeling?

Als de acné nog actief is, is het van belang dat de ontstekingen worden uitgedoofd door middel van een peeling die bestaat uit verschillende zuren. Hiermee kan de huid gekalmeerd worden. Als aanvulling hierop, is het vaak nodig om een dieptereiniging uit te voeren. De behandelingen zijn intensief, omdat we de aanmaak van nieuwe gezonde huidcellen en collageen bevorderen. Ook speelt collageen een grote rol in het vernieuwingsproces van de huid, waardoor de littekens minder zichtbaar worden of zelfs in zijn geheel kunnen verdwijnen, afhankelijk van de diepte van het litteken.

Wanneer kom ik in aanmerking voor een peeling om acné(littekens) te verminderen?

Acné is een aandoening van de talgklierfollikel, waarbij er chronische ontstekingen zijn van de talgklieren. Het androgeen hormoon speelt een grote rol in het ontstaan hiervan. De ernst van acné wordt bepaald door deze 4 factoren:

  • toename talgproductie;
  • acnes (acné bacterie);
  • abnormale afschilfering van huidcellen in de talgklier kanaal;
  • imuun- en ontstekingsreacties.

De ophoping van talg en folliculaire keratinocyten in het talgklierkanaal resulteert in de vorming van een microcomedo, de voorloper van alle acnelaesies. De microcomedo wordt groter doordat de talguitscheiding geblokkeerd wordt en de follikel zich vult met talg, bacteriën, ontstekingscellen en afgestoten huidcellen. Als de afvoergang van de follikel geblokkeerd wordt, kan er een ontsteking ontstaan. Naar aanleiding van de ontsteking kunnen littekens veroorzaakt worden. De littekens kunnen te zien zijn als rode en bruine vlekjes of zelfs dieper in de huid gelegen. Ook de toename van de talgproductie is een belangrijke factor in het ontstaan van acné. Deze toename is vooral te danken aan een reactie op de androgene hormonen. Als zich te veel talg afscheidt, kan dit voor ophoping zorgen en raken de poriën verstopt.

Is een peeling om acné (littekens) te verminderen pijnlijk?

Afhankelijk van de concentratie en de soort peeling, kan het mild prikkelend aanvoelen. In sommige gevallen kan het ook een jeukend en een licht brandend gevoel geven. Indien de peeling van de huid wordt verwijderd, zal dit gevoel meteen of geleidelijk afnemen.

Hoelang duurt een peeling behandeling om acné (littekens) te verminderen?

Afhankelijk van welke peeling er wordt ingezet, duurt de behandeling om acné (littekens) te verminderen ongeveer 30 tot 60 minuten. Mocht er gekozen worden voor een combinatiebehandeling met andere behandelmethoden, zoals microneedling of microneedling met radiofrequentie, dan kan het zo zijn dat de behandeling iets langer duurt.

Hoeveel peeling behandelingen heb ik nodig om mijn acné (littekens) te verminderen?

Hoeveel behandelingen je nodig hebt, hangt af van het soort litteken, maar ook in welke staat de conditie van de huid verkeert. Onze huidtherapeuten zullen je uitgebreid informeren over welke peelings het beste bij jou passen en het optimale effect kunnen leveren. Voor het mooiste en beste resultaat adviseren wij vaak combinatiebehandelingen aan de hand van ons unieke concept; de Confidence Booster® GLOW.

Hoelang duurt het voordat je resultaat ziet?

Niet elke huid is hetzelfde; elke huid kan anders reageren op behandelingen. Daarnaast hangt de duur van het zichtbare effect ook af van het soort litteken dat is behandeld. Denk hierbij aan diepte of grote. Uitgebreide actieve acné en diep gelegen littekens zullen een langer behandeltraject nodig hebben.

Gaat mijn huid vervellen na een peeling voor acné (littekens)?

Direct na de peeling om actieve acné te verhelpen, kan er wat roodheid in het gezicht voorkomen, wat ongeveer zo’n twee á drie uur aanhoudt en vervolgens weer helemaal wegtrekt. Indien er een middel-diepe peeling wordt uitgevoerd, kan de huid wat droger worden en kunnen er korsten en/of schilferingen ontstaan. Dit begint vaak op de 2e of 3e dag na het ondergaan van de behandeling. Door de huid goed te hydrateren zal het herstel sneller verlopen.

Is mijn huid droog na een peeling behandeling voor acné (littekens)?

De huid kan wat droog aanvoelen na een peeling voor het behandelen van acné(littekens). Hoe droog de huid is hangt sterk af van het soort peeling dat is gebruikt tijdens de behandeling. Het doel van deze behandeling is om het vuil wat in de huid zit eruit te werken; ontstekingen uit te doven en het ontstaan van nieuwe ontstekingen te voorkomen, waardoor de huidconditie aanzienlijk wordt verbeterd. Het droge gevoel van de huid kan een aantal dagen aanhouden. De behandelend huidtherapeut zal na elke behandeling duidelijk vermelden welke producten gebruikt dienen te worden om het herstel van de huid te bevorderen.

Hoelang duurt het voordat ik weer toonbaar ben na een peeling voor acné (littekens)?

Afhankelijk van de uitgebreidheid van de acné en/of de littekens en het soort peeling dat is uitgevoerd, kan het zo zijn dat de huid wat rood wordt. Dit trekt meestal na zo’n twee á drie uur weg. Mocht er een middel-diepe peeling zijn uitgevoerd, dan kan er op dag 2 of 3 na de behandeling wat schilfering ontstaan. Verzorg je huid goed met de producten die door de huidtherapeut geadviseerd zijn om het herstel te bevorderen.

Kan ik deze behandeling combineren met andere behandelingen?

Dat kan zeker! Als de actieve acné gereduceerd is en de rest-acné overblijft, kan er gekozen worden voor een IPL-laserbehandeling om de rode of bruine vlekjes in het gezicht te verminderen of zelfs in het geheel te doen verdwijnen. Naast een laserbehandeling kan er ook een microneedling behandeling worden ingezet. Wellicht ook nog in combinatie met radiogolven (RF), die doormiddel van intense warmte het collageen extra stimuleert, zodat littekens doen vervagen. Er kan hierbij per huidzone behandeld worden, afhankelijk van de verschillende behoeftes van de huid.