Acné littekens peeling

“Een uitkomst voor acné”

Je kunt er jaren mee zitten: een onrustige huid, met roodheid, bultjes, puistjes en mee-eters. Acné kent verschillende vormen, komt meestal voor in de puberteit en veelal in het gezicht. Maar wat als je na de puberteit nog steeds last hebt van acné? Het is niet alleen vervelend omdat acné heel pijnlijk kan zijn, maar het kan ook je zelfvertrouwen aantasten. Veel mensen schamen zich voor hun onzuivere huid en kunnen daar erg onzeker van worden. Ze durven zichzelf soms letterlijk niet meer te laten zien. Een peeling om acné en acné littekens te verhelpen, gaat dan ook verder dan alleen maar de huid. Veel van onze cliënten geven aan dat het een enorm positief effect heeft op hun zelfvertrouwen. Wil jij van je acné en die ontsierende littekens af? Onze specialisten zullen je uitgebreid informeren over welke peelings het beste bij jou passen en het meeste effect zullen hebben. Naast peelings kan een laserbehandeling een verbluffend resultaat geven.

Acné peeling voor en na

Peeling acné voor- en na foto

Acné

Acné is een chronische ontsteking van de talgklieren. Deze klieren zorgen ervoor dat de opperhuid vettig blijft. Dat is belangrijk om de huid te beschermen tegen uitdroging, ziekteverwekkers, schimmels en irriterende stoffen. Maar als er te veel talg wordt geproduceerd raken de poriën verstopt door een opstapeling van dode huidcellen, waardoor het aantal bacteriën toeneemt. Hierdoor ontstaan puisten, wat eigenlijk ontstekingen zijn. Die ontstekingen kunnen weer voor littekens. Bij een lichte huid uit zich dat in rode vlekken en puntjes. Bij een donkere huid ontstaat vaak een donkere pigmentvlek en puntjes. Afhankelijk van het stadium maken onze specialisten een persoonlijk behandelplan.

Acné behandeling met een Peeling of Fractional Laser

Als de acné nog actief is moet eerst de huid worden gekalmeerd door middel van een peeling die bestaat uit verschillende zuren. De peeling duurt tussen de 30 en 60 minuten en geeft een milde prikkeling op de huid. Als het product van het gezicht wordt gehaald verdwijnt dit gevoel meteen. Ter ondersteuning worden er producten meegegeven die je thuis kan toedienen. Het is belangrijk om deze te gebruiken, om een zo mooi mogelijk resultaat te krijgen. Bij littekens gebruiken we ook een peeling. Afhankelijk van de soort behandeling duurt dit 30 tot 60 minuten en kan het als prikkelend of brandend worden ervaren. Deze behandelingen zijn intensief omdat we de huid goed willen stimuleren om de aanmaak van collageen te bevorderen. Collageen is verantwoordelijk voor de stevigheid en elasticiteit van de huid. Ook speelt het een grote rol in het vernieuwingsproces van de huid, waardoor de littekens minder zichtbaar worden of zelfs verdwijnen. Er zijn nog meer opties. Zo kunnen onze anti-aging peelings ook een goed effect hebben. Hierdoor verbetert de huidstructuur, verfijnen poriën en verminderen fijne lijntjes, rimpels of littekens die zijn ontstaan door acné. Bij hardnekkige acné of een erg beschadigde huid kan een behandeling met de fractional laser een verbluffend resultaat geven. Ook deze behandeling is intensief: het voelt als kleine prikjes op de huid.

Na de acné behandeling

Direct na de peeling om actieve acné te verhelpen is de huid rood en voelt warm en strak aan. De volgende ochtend is de roodheid grotendeels weg. Er kan milde schilfering optreden, wat gemiddeld drie dagen aan kan houden. Door de huid goed te hydrateren zal deze sneller herstellen.
De peeling om acné littekens te behandelen kan eveneens zorgen voor een warme, strak aanvoelende huid. De huid heeft een paar dagen nodig om te herstellen, maar door de juiste producten te gebruiken is de ‘down time’ minimaal. Het is belangrijk om niet te krabben aan schilfers of kleine korstjes. Het moet vanzelf loslaten. Na de anti-aging behandelingen kan een prikkend of brandend gevoel ontstaan, en vervolgens een strak gevoel. Twee dagen na de peeling neemt het strakke gevoel af en gaat de huid schilferen. De kleur kan verschillen, van witte schilfers tot bruine. Dit duurt zo’n 2 tot 5 dagen. Na de fractional laserbehandeling kan de huid erg warm aanvoelen. Koelen kan verlichting geven. De huid wordt rood, dat houdt zeker 48 uur aan. Daarna volgt een milde schilfering die zo’n 3 tot 4 dagen duurt.

Rustige en egale huid

De huid kan beter exfoliëren en de peelings zorgen voor het oplossen van talg. Hierdoor wordt de huid rustiger, waardoor huidige ontstekingen verminderen en nieuwe ontstekingen worden voorkomen. De kans op permanente beschadiging wordt hiermee sterk verminderd. De algehele conditie van de huid verbetert, waardoor deze egaler wordt.