Pigmentvlekken verwijderen

“Een mooie, egale huid”

Heb jij last van pigmentvlekken in je gezicht en worden die steeds donkerder en groter? Probeer je daarom altijd de zon te vermijden? Moet je veel make-up gebruiken om deze vlekken te camoufleren en ben je dat helemaal zat? Bij de Van Rosmalen Kliniek hebben we alles in huis om ervoor te zorgen dat die ontsierende bruine vlekken minder zichtbaar worden en nieuwe pigmentvlekken minder snel worden aangemaakt. Zo kan een laserbehandeling uitkomst bieden. Hoeveel behandelingen jij nodig zult hebben bespreken we graag met je tijdens een gratis, persoonlijk consult. Ook peelings of een combinatiebehandeling kunnen helpen tegen hyperpigmentatie.

Pigmentvlekken voor en na foto

Pigmentvlekken voor- en na foto

Pigmentvlekken

Vrijwel iedereen krijgt in de loop der jaren last van bruine vlekken, zowel mannen als vrouwen. Deze pigmentvlekken komen voornamelijk voor in het gelaat, op de handen, het decolleté en de armen. Deze vlekken worden ook hyperpigmentatie of lentigo solaris genoemd. Pigmentverstoring kan ontstaan wanneer de huid niet goed wordt beschermt tegen zonlicht. Het kan ook gebeuren dat je door medicatie of PIP (Post Inflammatoir Pigmentatie) pigmentvlekken krijgt. Als je zwanger bent kunnen de vlekken heviger worden. Het wordt dan ook wel zwangerschapsmasker of melasma genoemd.

Pigmentvlekken behandelen met een laserbehandeling

Pigmentvlekken kunnen in de Van Rosmalen Kliniek op verschillende manieren worden behandeld. Laserbehandelingen kunnen veel effect hebben, maar bijvoorbeeld ook een chemische peeling of de cryopen, een instrument dat de plek tot op de millimeter nauwkeurig kan bevriezen. Daarnaast hebben we een breed assortiment huidverzorgende cosmeceuticals. Deze producten hebben een hoge concentratie aan actieve werkstoffen die de pigmentvlekken lichter zullen maken. Je kunt deze gewoon thuis gebruiken, wij adviseren je daar graag over. Afhankelijk van het type pigmentvlek, je huidtype en huidskleur wordt bepaald welke behandeling het meest geschikt is voor jou. Een combinatiebehandeling kan ook worden toegepast voor een optimaal resultaat.

Na de pigmentvlekken laserbehandeling

Het is belangrijk dat je je huid rust gunt na de behandeling. Vermijd de eerste periode peelende crèmes en scrub creams, vermijd felle zon, massages bij de schoonheidsspecialist en andere schoonheidsbehandelingen. Je ontvangt van onze huidtherapeuten uitgebreide instructies over wat je wel en beter niet kunt doen. Zij kunnen je ook adviseren over de huidverzorgingsproducten die wij gebruiken en verkopen in de kliniek.

Stralende huid

Pigmentvlekken zullen snel vervagen, je huid gaat er weer stralender uitzien. Natuurlijk kunnen er in de loop der tijd nieuwe vlekken ontstaan. Daarom raden we je altijd aan om terug te komen voor onderhoudsbehandelingen om je pigmentvlekken permanent te verwijderen.

Pigmentvlekken voor en na foto’s