Pigmentvlekken verwijderen

“Voor een mooie, egale huid!”

Heb je last van pigmentvlekken?

Wilt u pigmentvlekken op uw gezicht, hals of handen verwijderen? Worden de vlekken donkerder en groter? Probeert u daarom altijd de zon te vermijden? Moet u veel make-up gebruiken om deze vlekken te camoufleren en bent u het helemaal zat?

Bij Van Rosmalen Kliniek hebben we alles in huis om ervoor te zorgen dat die ontsierende bruine vlekken minder zichtbaar worden en er minder snel nieuwe pigmentvlekken ontstaan. Wij kunnen pigmentvlekken verwijderen door middel van een laserbehandeling. Hoeveel behandelingen u nodig heeft, bespreken we graag met u tijdens een gratis, persoonlijk consult. Ook peelings of een combinatiebehandeling kunnen helpen tegen hyperpigmentatie.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Plan dan nu uw afspraak in!

Boek online je afspraak in
Pigmentatie plekken Het probleem

Bijna iedereen krijgt in de loop der jaren bruine vlekken, zowel mannen als vrouwen. Deze pigmentvlekken komen vooral voor op het gezicht, de handen, het decolleté en de armen. Deze vlekken worden ook wel hyperpigmentatie of lentigo solaris genoemd. Pigmentvlekken kunnen ontstaan wanneer de huid niet goed beschermd is tegen zonlicht. U kunt ook pigmentvlekken krijgen door medicijnen of PIP (Post Inflammatoire Pigmentatie). Als u zwanger bent, kunnen de vlekken ernstiger worden. Het wordt dan ook wel zwangerschapsmasker of melasma genoemd.

Pigmentvlekken verwijderen met laserbehandeling De behandeling

Pigmentvlekken kunnen bij de Van Rosmalen Kliniek op verschillende manieren worden behandeld. Laserbehandelingen kunnen zeer effectief zijn, maar ook bijvoorbeeld een chemical peel of the cryopen, een instrument dat de plek tot op de millimeter kan bevriezen. We hebben ook een breed scala aan huidverzorging cosmeceuticals. Deze producten hebben een hoge concentratie werkzame stoffen die de pigmentvlekken lichter maken. U kunt deze gewoon thuis gebruiken, wij adviseren u hier graag over. Afhankelijk van het type pigmentatie, uw huidtype en huidskleur wordt bepaald welke behandeling voor u het meest geschikt is. Ook kan een combinatiebehandeling worden toegepast voor een optimaal resultaat.

Na de pigmentatielaserbehandeling Na de behandeling

Het is belangrijk dat u uw huid laat rusten na de behandeling. Vermijd de eerste periode peelingcrèmes en scrubcrèmes, vermijd felle zon, massages bij de schoonheidsspecialiste en andere schoonheidsbehandelingen. U krijgt van onze huidtherapeuten uitgebreide instructies over wat u wel en niet moet doen. Zij kunnen u ook adviseren over de huidverzorgingsproducten die wij in de kliniek gebruiken en verkopen.

Stralende huid De resultaten

Pigmentvlekken zullen snel vervagen, uw huid zal er weer helderder uit gaan zien. Natuurlijk kunnen er na verloop van tijd nieuwe vlekken ontstaan. Daarom adviseren wij u altijd terug te komen voor onderhoudsbehandelingen om uw pigmentvlekken definitief te verwijderen.

Prijzen Prijzen
A few spots
€68,-
Lower eyelids
€79,-
Neck
€99,-
Cleavage
€149,-
Neck and cleavage
€199,-
Full face
€199,-
Boek hier gemakkelijk en snel uw afspraak! Maak een afspraak

Leer ons kennen! Over ons
Leer ons kennen!

Vaak gestelde vragen

Hoe werkt een IPL/laserbehandeling om pigmentvlekken te vervagen?

Bij de behandeling: pigmentvlekken verwijderen met IPL gaat de lichtstraal van de IPL-module door de huid en wordt het pigment verpulverd tot kleine deeltjes. Het pigment stijgt naar de oppervlakte, waardoor de betreffende pigmentvlek in eerste instantie donkerder van kleur wordt. Na ongeveer een week kan het pigment als een waas van de huid worden afgeveegd en is de vlek vervaagd of zelfs helemaal verdwenen.

Wanneer kies ik voor een laserbehandeling om pigmentvlekken te vervagen?

Bijna iedereen krijgt in de loop der jaren pigmentvlekken, zowel mannen als vrouwen. Deze pigmentvlekken komen vooral voor op het gezicht, de handen, het decolleté en de armen. Heeft u last van hyperpigmentatie en wilt u een fris en egaal uiterlijk? Dan biedt deze behandeling een goede oplossing voor u!

Is a laser treatment to fade pigmentation spots painful?

Het gevoel tijdens een IPL- of laserbehandeling is te vergelijken met het schieten van een elastiekje tegen de huid. Het kan even een onaangenaam gevoel zijn, maar het wordt vaak niet als pijnlijk ervaren. Bovendien hangt het ook af van het behandelgebied. Sommige gebieden kunnen gevoeliger zijn, zoals het gebied rond de neus.

Hoe lang duurt een laserbehandeling om pigmentvlekken te vervagen?

Een volledige gezichtsbehandeling duurt ongeveer 45 minuten. Als ook de hals en het decolleté worden behandeld, duurt een behandeling 60 tot 75 minuten.

Hoeveel laserbehandelingen heb ik nodig om mijn pigmentvlekken te vervagen?

Gemiddeld zijn 4-6 behandelingen nodig voor het beste resultaat. Afhankelijk van het type pigmentvlek, huidtype en huidskleur wordt bepaald welke behandeling voor u het meest geschikt is. Vervolgens wordt gekeken naar het aantal behandelingen. Voor een optimaal resultaat kan een combinatiebehandeling worden toegepast.

Hoe lang duurt het voordat u resultaat ziet na de behandeling(en)?

Dit hangt af van het type pigmentvlek, het huidtype en de huidskleur. Oppervlakkige pigmentvlekken zullen snel vervagen, waardoor uw huid er weer stralend uitziet. Om pigmentvlekken definitief te verwijderen zijn meerdere herhalingsbehandelingen nodig. Onze huidtherapeuten geven u hierover meer informatie.

Zal mijn huid vervellen na de behandeling(en)?

Uw huid zal niet vervellen na een laserbehandeling. Het is belangrijk dat u uw huid laat rusten na een laserbehandeling. De huidtherapeut die u behandelt zal u hierover adviseren en verschillende instructies geven.

Hoe lang duurt het voordat ik weer toonbaar ben na mijn behandeling?

Dit hangt af van de mate van pigmentatie. De vlekken worden namelijk aanvankelijk donkerder naarmate het pigment aan de oppervlakte komt. Na ongeveer een week kan het pigment als een waas van de huid worden afgeveegd en is de vlek vervaagd of zelfs helemaal verdwenen. Het verschilt dus van persoon tot persoon, maar je blijft gewoon toonbaar.

Can I combine this treatment with other treatments?

De mogelijkheid om een laserbehandeling te combineren met andere behandeltechnieken, is er zeker! Als u meerdere huidgebieden wilt laten behandelen, kan een peeling of microneedling (RF) behandeling aan uw wensen voldoen. Heeft u last van rimpels of een rode huid, dan kunnen ook deze indicaties behandeld worden. Uiteraard kijken onze huidtherapeuten eerst naar de conditie van uw huid voordat zij combinatiebehandelingen uitvoeren.