Heb je last van pigmentvlekken op je gezicht, hals of handen? Deze vlekken ontstaan door onder andere zonblootstelling en huidveroudering.
Een laserbehandeling een effectieve manier om pigmentvlekken doelgericht te verminderen. Zo geniet je weer van een frisse en stralende teint, zonder camouflerende make-up.
Heb jij last van pigmentvlekken in je gezicht en worden die steeds donkerder en groter? Probeer je daarom altijd de zon te vermijden? Maak je geen zorgen meer, want onze gespecialiseerde huidtherapeuten kunnen jouw pigmentvlekken verminderen met een laserbehandeling. Peelings of een combinatiebehandeling met een laser kunnen helpen tegen hyperpigmentatie.
Onze kliniek werkt uitsluitend met hoogopgeleide en ervaren artsen en huidtherapeuten, die elk detail van de behandeling met volledige aandacht en zorg uitvoeren. Van het eerste consult tot de nazorg: wij begeleiden je stap voor stap op een persoonlijke manier. Overweeg jij je pigmentvlekken te laten verwijderen? Maak een afspraak voor een vrijblijvend consult in Rotterdam, Den Haag of Nijmegen en ontdek waarom wij dé specialist zijn.
Wil je pigmentvlekken op je gezicht, hals of handen verwijderen? Merk je dat de vlekken donkerder en groter worden en probeer je daarom de zon zoveel mogelijk te vermijden? Gebruik je veel make-up om ze te camoufleren en ben je dat helemaal zat?
Bij Van Rosmalen Kliniek helpen we je om pigmentvlekken te verminderen en de kans op nieuwe vlekken te verkleinen. Met een laserbehandeling kunnen we pigmentvlekken effectief verwijderen, en tijdens een gratis persoonlijk consult bespreken we hoeveel behandelingen jij nodig hebt. Ook peelings of combinatiebehandelingen kunnen helpen bij hyperpigmentatie.
Benieuwd naar de mogelijkheden? Boek nu je afspraak in!
Bijna iedereen krijgt in de loop der jaren bruine vlekken, zowel mannen als vrouwen. Deze pigmentvlekken komen vooral voor op het gezicht, de handen, het decolleté en de armen. Deze vlekken worden ook wel hyperpigmentatie of lentigo solaris genoemd. Pigmentvlekken kunnen ontstaan wanneer de huid niet goed beschermd is tegen zonlicht. U kunt ook pigmentvlekken krijgen door medicijnen of PIP (Post Inflammatoire Pigmentatie). Als u zwanger bent, kunnen de vlekken ernstiger worden. Het wordt dan ook wel zwangerschapsmasker of melasma genoemd.
Pigmentvlekken kunnen bij de Van Rosmalen Kliniek op verschillende manieren worden behandeld. Laserbehandelingen kunnen zeer effectief zijn, maar ook bijvoorbeeld een chemical peel of the cryopen, een instrument dat de plek tot op de millimeter kan bevriezen. We hebben ook een breed scala aan huidverzorging cosmeceuticals. Deze producten hebben een hoge concentratie werkzame stoffen die de pigmentvlekken lichter maken. U kunt deze gewoon thuis gebruiken, wij adviseren u hier graag over. Afhankelijk van het type pigmentatie, uw huidtype en huidskleur wordt bepaald welke behandeling voor u het meest geschikt is. Ook kan een combinatiebehandeling worden toegepast voor een optimaal resultaat.
Het is belangrijk dat u uw huid laat rusten na de behandeling. Vermijd de eerste periode peelingcrèmes en scrubcrèmes, vermijd felle zon, massages bij de schoonheidsspecialiste en andere schoonheidsbehandelingen. U krijgt van onze huidtherapeuten uitgebreide instructies over wat u wel en niet moet doen. Zij kunnen u ook adviseren over de huidverzorgingsproducten die wij in de kliniek gebruiken en verkopen.
Een laser zal pigmentvlekken snel laten vervagen, je huid zal er weer helder uit gaan zien. Natuurlijk kunnen er na verloop van tijd nieuwe vlekken ontstaan. Daarom adviseren wij je altijd terug te komen voor herhaalbehandelingen om pigmentvlekken definitief te verwijderen.
Pigmentvlekken zijn donkere verkleuringen van de huid die ontstaan door een overproductie van melanine, het pigment dat verantwoordelijk is voor de kleur van onze huid. Ze kunnen veroorzaakt worden door factoren zoals blootstelling aan de zon, hormonale schommelingen, veroudering of ontstekingen.
Bij een IPL-behandeling tegen pigmentvlekken dringt een intense lichtstraal door de huid en breekt het overtollige pigment af tot kleine deeltjes. Hierdoor wordt de pigmentvlek in eerste instantie donkerder van kleur. Binnen ongeveer een week komt het pigment naar de oppervlakte en kan het als een fijne waas van de huid afschilferen. Dit zorgt ervoor dat de vlek zichtbaar vervaagt of zelfs volledig verdwijnt, waardoor je huid weer een egalere teint krijgt.
Laserbehandelingen zijn effectief voor veel voorkomende pigmentvlekken zoals zonnevlekken, ouderdomsvlekken en melasma. Het is echter belangrijk om tijdens een consult te bepalen welke behandeling het meest geschikt is voor jouw specifieke huidconditie.
Bijna iedereen krijgt in de loop der jaren pigmentvlekken. Deze pigmentvlekken komen vooral voor op het gezicht, de handen, het decolleté en de armen. Heb je last van pigmentvlekken en wil je een fris en egaal uiterlijk? Dan is dit de behandeling voor jou.
Het gevoel tijdens een IPL- of laserbehandeling is te vergelijken met het schieten van een elastiekje tegen de huid. Het kan even een onaangenaam gevoel zijn, maar het wordt vaak niet als pijnlijk ervaren. Bovendien hangt het ook af van het behandelgebied. Sommige gebieden kunnen gevoeliger zijn, zoals het gebied rond de neus.
Een volledige gezichtsbehandeling duurt ongeveer 45 minuten. Als ook de hals en het decolleté worden behandeld, duurt een behandeling 60 tot 75 minuten.
Gemiddeld zijn 4-6 behandelingen nodig voor het beste resultaat. Afhankelijk van het type pigmentvlek, huidtype en huidskleur wordt bepaald welke behandeling voor jou het meest geschikt is. Vervolgens wordt gekeken naar het aantal behandelingen. Voor een optimaal resultaat kan een combinatiebehandeling worden toegepast.
Dit hangt af van het type pigmentvlek, het huidtype en de huidskleur. Oppervlakkige pigmentvlekken zullen snel vervagen, waardoor je huid er weer stralend uitziet. Om pigmentvlekken definitief te verwijderen zijn herhaalbehandelingen nodig. Onze huidtherapeuten leggen je alles uit tijdens een gratis consult.
Je huid zal niet vervellen na een laserbehandeling. Het is belangrijk dat je de huid laat rusten na een laserbehandeling. De huidtherapeut zal je hierover adviseren en instructies meegeven tijdens een gratis consult.
Dit hangt af van de mate van pigmentatie. De vlekken worden namelijk aanvankelijk donkerder naarmate het pigment aan de oppervlakte komt. Na ongeveer een week kan het pigment als een waas van de huid worden afgeveegd en is de vlek vervaagd of zelfs helemaal verdwenen. Het verschilt dus van persoon tot persoon, maar je blijft gewoon toonbaar.
Ja, je kunt meestal direct na de behandeling je dagelijkse activiteiten hervatten. Het is echter belangrijk om de huid goed te beschermen tegen de zon en de nazorginstructies van de huidtherapeut op te volgen.
Ja, een laserbehandeling kan effectief worden gecombineerd met andere behandelingen voor een sneller en langduriger resultaat:
Onze huidtherapeuten stellen een persoonlijk behandelplan op om de beste combinatie voor jouw huid te bepalen.