Pigmentvlekken verwijderen

“Voor een mooie, egale huid!”

Heb jij last van pigmentvlekken ?

Wil jij graag pigmentvlekken verwijderen in je gezicht, hals of handen? Worden de vlekken steeds donkerder en groter? Probeer je daarom altijd de zon te vermijden? Moet je veel make-up gebruiken om deze vlekken te camoufleren en ben je dat helemaal zat?

Bij Van Rosmalen Kliniek hebben we alles in huis om ervoor te zorgen dat die ontsierende bruine vlekken minder zichtbaar worden en nieuwe pigmentvlekken minder snel worden aangemaakt. Wij kunnen pigmentvlekken verwijderen door middel van een laserbehandeling. Hoeveel behandelingen jij nodig zult hebben, bespreken we graag met je tijdens een gratis, persoonlijk consult. Ook peelings of een combinatiebehandeling kunnen helpen tegen hyperpigmentatie.

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden? Plan dan direct je afspraak!

Boek online je afspraak
Pigmentvlekken Het probleem

Vrijwel iedereen krijgt in de loop der jaren last van bruine vlekken, zowel mannen als vrouwen. Deze pigmentvlekken komen voornamelijk voor in het gelaat, op de handen, het decolleté en de armen. Deze vlekken worden ook hyperpigmentatie of lentigo solaris genoemd. Pigmentverstoring kan ontstaan wanneer de huid niet goed wordt beschermt tegen zonlicht. Het kan ook gebeuren dat je door medicatie of PIP (Post Inflammatoir Pigmentatie) pigmentvlekken krijgt. Als je zwanger bent, kunnen de vlekken heviger worden. Het wordt dan ook wel zwangerschapsmasker of melasma genoemd.

Pigmentvlekken verwijderen met een laserbehandeling De behandeling

Pigmentvlekken kunnen in de Van Rosmalen Kliniek op verschillende manieren worden behandeld. Laserbehandelingen kunnen veel effect hebben, maar bijvoorbeeld ook een chemische peeling of de cryopen, een instrument dat de plek tot op de millimeter nauwkeurig kan bevriezen. Daarnaast hebben we een breed assortiment huidverzorgende cosmeceuticals. Deze producten hebben een hoge concentratie aan actieve werkstoffen die de pigmentvlekken lichter zullen maken. Je kunt deze gewoon thuis gebruiken, wij adviseren je daar graag over. Afhankelijk van het type pigmentvlek, je huidtype en huidskleur wordt bepaald welke behandeling het meest geschikt is voor jou. Een combinatiebehandeling kan ook worden toegepast voor een optimaal resultaat.

Na de pigmentvlekken laserbehandeling Na de behandling

Het is belangrijk dat je je huid rust gunt na de behandeling. Vermijd de eerste periode peelende crèmes en scrub creams, vermijd felle zon, massages bij de schoonheidsspecialist en andere schoonheidsbehandelingen. Je ontvangt van onze huidtherapeuten uitgebreide instructies over wat je wel en beter niet kunt doen. Zij kunnen je ook adviseren over de huidverzorgingsproducten die wij gebruiken en verkopen in de kliniek.

Stralende huid Het resultaat

Pigmentvlekken zullen snel vervagen, je huid gaat er weer stralender uitzien. Natuurlijk kunnen er in de loop der tijd nieuwe vlekken ontstaan. Daarom raden we je altijd aan om terug te komen voor onderhoudsbehandelingen om je pigmentvlekken permanent te verwijderen.

Prijzen Tarieven
Enkele plekken
€68,-
Onderoogleden
€79,-
Hals
€99,-
Decolleté
€149,-
Hals en decolleté
€199,-
Full face
€199,-
Boek hier makkelijk en snel je afspraak! Maak een afspraak

Leer ons kennen! Over ons
Leer ons kennen!

Veelgestelde vragen

Hoe werkt een IPL-/laserbehandeling om pigmentvlekken te vervagen?

Bij de behandeling: pigmentvlekken verwijderen met IPL, treedt de lichtbundel van de IPL-module door de huid en wordt het pigment verpulverd in kleine deeltjes. Het pigment stijgt naar de oppervlakte, waardoor het pigmentvlekje in kwestie in eerste instantie donkerder wordt van kleur. Na ongeveer een week kan het pigment als een waasje van de huid worden geveegd en is het vlekje vervaagd of zelfs in zijn geheel verdwenen.

Wanneer kies ik voor een laserbehandeling om pigmentvlekken te vervagen?

Vrijwel iedereen krijgt in de loop der jaren last van pigmentvlekken, zowel mannen als vrouwen. Deze pigmentvlekken komen voornamelijk voor in het gelaat, op de handen, het decolleté en de armen. Heb je last last van hyperpigmentatie en wil je een frisse en egale uitstraling? Dan biedt deze behandeling een goede uitkomst voor jou!

Is een laserbehandeling om pigmentvlekken te vervagen pijnlijk?

Het gevoel tijdens een IPL- of laserbehandeling is te vergelijken met het afschieten van een elastiekje tegen de huid. Het kan even een vervelend gevoel geven, maar het wordt vaak niet als pijnlijk ervaren. Daarnaast is het ook afhankelijk van de behandelzone. Sommige gebieden kunnen gevoeliger zijn, zoals bijvoorbeeld het gebied rondom de neus.

Hoelang duurt een laserbehandeling om pigmentvlekken te vervagen?

Een volledige gezichtsbehandeling duurt ongeveer 45 minuten. Als de hals en het decolleté ook worden behandeld duurt een behandeling 60 tot 75 minuten.

Hoeveel laserbehandelingen heb ik nodig om mijn pigmentvlekken te vervagen?

Gemiddeld zijn er 4-6 behandelingen nodig voor het mooiste resultaat. Afhankelijk van het type pigmentvlek, huidtype en huidskleur wordt bepaald welke behandeling het meest geschikt is voor jou. Vervolgens wordt er gekeken naar het aantal behandelingen. Een combinatiebehandeling kan worden toegepast voor een optimaal resultaat.

Hoelang duurt het voordat je na de behandeling(en) resultaat ziet?

Dit is afhankelijk van het type pigmentvlek, huidtype en huidskleur. Oppervlakkige pigmentvlekken zullen snel vervagen, waardoor je huid er weer stralend uit zal gaan zien. Om de pigmentvlekken permanent te kunnen verwijderen, zijn er meerdere herhaal behandelingen nodig. Onze huidtherapeuten zullen je hier meer informatie over geven.

Gaat mijn huid na de behandeling(en) vervellen?

Je huid gaat niet vervellen na een laserbehandeling. Wel is het belangrijk dat je je huid rust gunt nadat je een laserbehandeling hebt ondergaan. De behandelend huidtherapeute zal je hierin adviseren en verschillende instructies te geven.

Hoelang duurt het voordat ik na mijn behandeling weer toonbaar ben?

Dit hangt af van de uitgebreidheid van de pigmentvlekken. De vlekken worden namelijk in eerste instantie donkerder, doordat het pigment naar de oppervlakte komt. Na ongeveer een week kan het pigment als een waasje van de huid worden geveegd en is het vlekje vervaagd of zelfs in zijn geheel verdwenen. Het is dus per persoon verschillend, maar je blijft gewoon toonbaar.

Kan ik deze behandeling combineren met andere behandelingen?

De mogelijkheid tot een combinatie van een laserbehandeling met andere behandeltechnieken, is er zeker! Mocht je meerdere huidzones behandeld willen hebben dan kan bijvoorbeeld een peeling of microneedling (RF) behandeling helpen om jouw wens in vervulling te laten gaan. Heb jij bijvoorbeeld last van rimpels of roodhuid dan kunnen ook deze indicaties verholpen worden. Uiteraard kijken onze huidtherapeuten eerst naar de conditie van jouw huid voordat ze eventuele combinatiebehandelingen gaan uitvoeren.