voorhoofdrimples

Cosmo Peel Forte

“Dé peeling om de huid soms wel met vijf jaar te verjongen!”

Merk je dat jouw huidstructuur verouderd ?

Wat is de Cosmo Peel Forte?

De Cosmo Peel Forte is een medische peeling voor het gelaat en kan ook worden ingezet om specifieke huidzones aan te pakken. Wanneer jij je stoort aan een verouderde huid, diepe rimpels of grove poriën, kan dit een geschikte behandeling zijn. De Cosmo Peel Forte behandeling is onze sterkste peeling. Eén behandeling is voldoende om de huid soms wel met vijf jaar te verjongen! Onze huidtherapeuten beoordelen tijdens een consult of jouw huid geschikt is.
Wanneer is het beste moment om een Cosmo Peel Forte traject te starten?
Aangezien je beter niet te veel in de zon kunt komen, zowel voor als na de behandeling, kun je deze behandeling het beste in de wintermaanden ondergaan.

De werking

De ingrediënten uit de Cosmo Peel Forte laten de huid als het ware schrikken. Hierdoor worden de ‘ongezonde’ cellen geëlimineerd en zal de huid zichzelf gaan vernieuwen met verbeterde cellen. Dit proces zal resulteren in een jonger uitziende huid en de symptomen van huidveroudering verminderen. Ook zal dit proces de aanmaak van collageen en elastine in de huid stimuleren. Dit zorgt voor een gladde huidstructuur en zal de huid steviger en strakker aan laten voelen. Deze peeling werkt ook bij het vervagen van pigmentvlekken, grove poriën en resten van acne.

Een leuke bijkomstigheid van deze peeling is de verrassende behandelgebieden die meegenomen kunnen worden. Namelijk de rimpels rondom de mond en rimpels of verslapping rondom de ogen. De Cosmo Peel Forte kan de rimpels in deze gebieden vervagen en kan zelfs een liftend effect rondom de ogen creëren; zo kan een ooglidcorrectie misschien wel uitgesteld worden.

Een goede voorbereiding is het halve werk!

De Cosmo Peel Forte is een echte alleskunner en daarnaast de krachtigste peeling die wij uitvoeren. Deze peeling bestaat uit een combinatie van 20% TCA, 10% glycolzuur en 10% phenol. Deze combinatie zorgt ervoor dat de peeling zo veilig mogelijk de diepere huidlagen bereikt en tegelijkertijd vrijwel pijnloos is, dankzij de kalmerende werking van phenol. Om te kunnen starten met deze behandeling is een voortraject nodig. Dit voortraject wordt verder in de pagina toegelicht.

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden? Plan dan direct je afspraak!

Plan online je consult in
Diepe lijnen | Grove poriën en huidstructuur | Doffe huid en pigmentvlekken Het probleem

Deze peeling kan ingezet worden voor het gelaat of specifieke huidzones. Het is uiterst geschikt bij grove poriën, een grove huidstructuur, diepe lijnen rondom de mond, pigmentvlekken of een doffe huid door het roken. Allereerst zal er een consult plaatsvinden met één van onze huidtherapeuten om te kijken of deze peeling past bij jouw huidtype en huidwensen.

Let op: je mag de Cosmo Peel Forte maximaal één keer per jaar ondergaan. Een groot voordeel van deze behandeling is, dat de werking van de peeling nog 6 tot 18 maanden na de behandeling actief is.

4-6 weken vóór de behandeling

In de weken voorafgaand aan de peeling adviseert de huidtherapeut om de huid goed voor te bereiden met producten die actieve ingrediënten bevatten, zoals AHA (fruitzuren), BHA (salicylzuur) of retinol (vitamine A-zuur). Dit is van belang om een zo voorspelbaar mogelijk resultaat te bewerkstelligen en de huid te kunnen laten wennen aan de actieve ingrediënten en zuren die in hogere mate aanwezig zullen zijn in de peeling.

De Cosmo Peel Forte zal nooit als eerste behandeling ingezet worden. Naast het gebruik van de voorbereidende skincare, zijn ook voorbereidende microneedling of peeling behandelingen een must. Op deze manier leert de huidtherapeut jouw huid kennen en kan het beste advies worden gegeven met betrekking tot de skincare producten ter voorbereiding op de Cosmo Peel Forte. Ook mag de huid voor de behandeling niet gebruind zijn door de zon, zonnebank of zelfbruiner.

Cosmo Peel Forte De behandeling

De behandeling duurt ongeveer 45 minuten. De eerste stap is het reinigen van de huid, hierna wordt deze ontvet. Wanneer de peeling wordt aangebracht, kun je een warm en/of prikkelend/branderig gevoel ervaren, dit zal echter maar een aantal minuten aanhouden en is niet pijnlijk. Het ingrediënt Phenol zorgt ervoor dat het branderige gevoel snel afneemt. De huid gaat tijdens de peeling ‘frosten’. Dat wil zeggen dat er gedurende tien minuten een witte kleur te zien is. Dit zal na tien minuten veranderen in een rode kleur en resulteert uiteindelijk in vervelling van de huid.

Na de Cosmo Peel Forte Na de behandeling

Na de peeling wordt een speciale crème aangebracht die direct een verzachtende werking heeft. Deze crème zal ongeveer twaalf uur (of anders in overleg met behandelaar) blijven zitten. Het wordt dan ook afgeraden om de huid te wassen in deze tijd. Deze crème heeft een kalmerend effect en een antibacteriële werking. Dit is van belang gedurende de eerste dagen na de behandeling. Wij adviseren in deze tijd dan ook geen make up te dragen.

Het schilferproces van de Cosme Peel Forte

Na de behandeling is de huid rood en gezwollen, dit is een hele normale reactie. De zwelling kan aanhouden tot drie dagen na de behandeling. Na drie tot vier dagen begint de huid te schilferen en ontstaan er bruine vellen. Dit duurt zo’n anderhalve week vanaf de behandeling en wordt het schilferproces genoemd.

Smeren met een SPF na de peeling

De huid is erg gevoelig na de behandeling, daarom wordt er sterk geadviseerd om de zon te vermijden. In de eerste zes weken na de behandeling dien je elke dag een SPF 50 te smeren, omdat de kans op verbranding van de huid groot is en ook de kans op hyperpigmentatie vergroot als je niet goed smeert. Let op: hyper- of hypopigmentatie (donkere en/of lichte vlekken) kunnen ontstaan bij een zongebruinde huid, een huid die niet beschermd wordt met een SPF of sommige geneesmiddelen. De huid kan nog voor langere tijd na de behandeling roze en gevoelig zijn en dient ook dan goed beschermt te blijven worden om de kans op pigmentvlekken te minimaliseren. Voor de beste bescherming, wordt er aangeraden elke dag een antioxidant samen met een SPF 50 te smeren.

Hersteltijd van de Cosmo Peel Forte

Door de grote impact van deze peeling op de huid, duurt het herstel langer dan bij een reguliere peeling. Op sommige plekken in het gezicht zullen de vellen groter zijn of zelfs twee keer achter elkaar optreden; dit is een normale reactie. Het is van groot belang dat je niet aan de vellen trekt en de aanbevolen crème op de huid dept. Ongeveer twee tot vier weken na de vervelling, kun je nog steeds last hebben van roodheid bij warmte. Dit is een normale reactie van het herstelproces. Let op: tijdens het consult zullen alle voor- en nazorg adviezen en pre- post en hometreatment producten met je worden doorgenomen, ook zullen deze instructies gecombineerd worden met controlemomenten. Dit zorgt voor een zo goed mogelijk esthetisch resultaat.

Stralende, jonger uitziende huid met een verfijnde huidstructuur Het resultaat

Het uiteindelijke resultaat van de Cosmo Peel Forte behandeling zal na ongeveer drie maanden duidelijk zichtbaar worden. In de maanden die daarop volgen zal de huid zich blijven verbeteren. Het uiteindelijke resultaat is zichtbaar na 6 tot 18 maanden. Een stralende, jonger uitziende huid met een verfijnde structuur.

Prijzen Tarieven
Cosmo Peel Forte (incl. Panthenol + K-Ceutic en nacontrole) - Ogen of rondom de mond
€299,-
Cosmo Peel Forte (incl. Panthenol + K-Ceutic en nacontrole) - Full face
€599,-
Boek hier makkelijk en snel je afspraak! Maak een afspraak

Plan hier direct je afspraak
Leer ons kennen! Over ons
Leer ons kennen!

Veelgestelde vragen

Hoeveel behandelingen heb ik nodig voor het gewenste resultaat?

Eén behandeling is voldoende; je mag er gemiddeld maar één per jaar ondergaan.

Is mijn huid geschikt voor een Cosmo Peel Forte?

De Cosmo Peel Forte is voornamelijk geschikt voor de dikkere- en stevige huid. Er zal eerst een consult plaatsvinden met de huidtherapeut om te bepalen of jouw huid geschikt is voor deze behandeling. Ook zal de Cosmo Peel Forte nooit als eerste behandeling ingezet worden.

Waarom heb ik specifieke behandelingen of producten nodig voordat ik de Cosmo Peel Forte kan ondergaan?

Bij deze behandeling is een goede voorbereiding van groot belang, op deze manier kan er veilig gewerkt worden en een zo voorspelbaar mogelijk resultaat behaald worden. De Cosmo Peel Forte bevat hoge doseringen werkzame stoffen, het is hierdoor van belang om voorafgaand aan de peeling de huid te laten wennen aan deze stoffen. Dit kan middels huidbehandelingen bij ons in de kliniek en door het gebruik van huidverzorgingsproducten die de volgende actieve ingrediënten bevatten: AHA (fruitzuren), BHA (salicylzuur) of retinol (vitamine A-zuur). De huidtherapeut vertelt je hier alles over tijdens het consult.

Waarom mag ik niet gebruind zijn of zelfbruiner gebruiken voor de behandeling?

Het resultaat van de behandeling kan negatief beïnvloed worden wanneer de huid gebruind is door de zon, zonnebank of zelfbruiner. Dit komt door de activatie van de pigmentcellen in de huid. De huidtherapeut kan samen met jou bepalen wanneer het veilig is om de peeling te ondergaan. Wanneer je nog te gebruind bent op de dag van behandeling, zal deze uitgesteld worden.

Hoelang duurt een Cosmo Peel Forte?

De behandeling duurt tussen de 45 en 60 minuten.

Kan ik kort na de behandeling de zon in?

De huid is erg gevoelig na de behandeling, er wordt dan ook geadviseerd om de zon te vermijden. Ook is in de eerste periode na de behandeling een het smeren van een zonnebrand verplicht. Gebruik voor de beste bescherming een combinatie van een antioxidant en een zonnebrand. Let op: hyper- of hypopigmentatie (donkere en/of lichte vlekken) kunnen ontstaan bij een zongebruinde huid, een huid die niet beschermd wordt met SPF of sommige geneesmiddelen. De huid kan nog voor langere tijd na de behandeling roze en gevoelig zijn en dient ook dan goed beschermt te blijven worden om de kans op pigmentvlekken te minimaliseren.

Hoelang duurt het totdat ik weer toonbaar ben na de behandeling?

De huid is erg gevoelig na de behandeling, er wordt dan ook geadviseerd om de zon te vermijden. Ook is in de eerste periode na de behandeling het smeren van een zonnebrand verplicht. Gebruik voor de beste bescherming een combinatie van een antioxidant en een zonnebrand. Let op: hyper- of hypopigmentatie (donkere en/of lichte vlekken) kunnen ontstaan bij een zongebruinde huid, een huid die niet beschermd wordt met SPF of sommige geneesmiddelen. De huid kan nog voor langere tijd na de behandeling roze en gevoelig zijn en dient ook dan goed beschermt te blijven worden om de kans op pigmentvlekken te minimaliseren.