Peeling

Wat is een peeling?

“Een egale, frisse en zachte huid!”

Wat kan de Van Rosmalen Kliniek voor jou betekenen?

+ Acné (littekens)

Je kunt er jaren mee zitten: een onrustige huid met roodheid, bultjes, puistjes en mee-eters. Acné kent verschillende vormen, komt meestal voor in de puberteit en veelal in het gezicht. Maar wat als je na de puberteit nog steeds last hebt van acné?

Meer over de behandeling
+ Pigmentvlekken

Heb jij last van pigmentvlekken in je gezicht en worden die steeds donkerder en groter? Vermijd je de zon of gebruik je veel make-up om deze vlekken te camoufleren en ben je dat helemaal zat? Dan kan een peeling uitkomst bieden.

Meer over de behandeling
+ Anti-aging

Wanneer je huid in goede conditie is, heeft dat ook effect op je uitstraling en zelfvertrouwen. Een peeling die voor cel stimulatie zorgt is dé manier om huidveroudering tegen te gaan en diverse huidproblemen aan te pakken!

Meer over de behandeling
+ Cosmo Peel Forte

De Cosmo Peel Forte is een medische peeling voor het gelaat en kan ook worden ingezet om specifieke huidzones aan te pakken. Wanneer jij je stoort aan een verouderde huid, diepe rimpels of grove poriën, kan dit een geschikte behandeling zijn.

Meer over de behandeling

Meer weten over Peelings?

Een peeling is een vorm van exfoliatie waarbij als het ware het bovenste laagje van de huid wordt gepeld (vandaar de naam, peeling). Dat gebeurt met behulp van alpha hydroxy en beta hydroxy zuren. Alpha hydroxy zuur (AHA) is een verzamelnaam voor organische zuren die de exfoliatie van je huid stimuleren en de celcyclus versnellen. Voorbeelden zijn glycolzuur (uit suikerriet), melkzuur, amandelzuur en fruitzuren. Beta hydroxyzuur (BHA) is een verzamelnaam voor een speciaal type organische zuren. In de cosmetische wereld wordt alleen salicylzuur peeling toegepast. Dit zuur is in tegenstelling tot alpha hydroxyzuren niet water-, maar vetoplosbaar. Dat maakt BHA perfect voor de vette- en probleemhuid. De peelings die je bij de Van Rosmalen Kliniek kunt doen, noemen we chemische peelings of cosmetische peelings.

Zo werkt een peeling

Een chemische peeling kan in meerdere lagen van de huid doordringen. Hoe diep de peeling gaat is afhankelijk van jouw wensen en het type behandeling dat onze huidtherapeuten je adviseren. Je huid reageert op een peeling door verschillende, natuurlijke reparatiemechanismen in werking te zetten. Dat proces zorgt voor huidvernieuwing, celvernieuwing en huidversteviging.

Een prachtige, natural glow

Het resultaat van een chemische of cosmetische peeling is een opvallend mooiere huidstructuur. Je krijgt je frisse huidskleur weer terug, pigmentvlekjes, littekens, grove poriën en fijne rimpeltjes verdwijnen, je lederhuid wordt steviger door de aanmaak van collageen en je huid wordt diep gereinigd. Kortom, een geweldige en pijnloze boost voor je huid, die weer zacht en glad aanvoelt. Door middel van onze salicylzuur peeling krijg je een prachtige, natural glow.

Combinatie peeling behandelingen

De diepte, waarin de peeling doordringt, is afhankelijk van de soort bestanddelen die we gebruiken. Dit wordt bepaald door de indicatie van de peeling. Bij de Van Rosmalen Kliniek kun je bijvoorbeeld milde varianten doen die de huidkwaliteit door celvernieuwing verbeteren. Met een intensieve peeling verminderen pigmentvlekken, fijne rimpels, acné littekens, actieve acné en grove poriën. De teint egaliseert, de talgproductie komt weer in balans en de huidtextuur verfijnt. Een cosmetische peeling kun je ook combineren met botoxfillers of laserbehandelingen. Zo ontstaat vaak een een nog beter resultaat.

Confidence Booster® GLOW

Peelings zijn een onderdeel van onze Confidence Booster® GLOW combinatiebehandelingen. Lees hier meer.
Of bekijk de onderstaande video’s voor een verdere verduidelijking!