Home » Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

De meeste vragen over fillers, botox en onze verschillen huidtherapieën hebben we hieronder al voor je beantwoord. Kun je het antwoord op je vraag niet vinden of wil je meer weten? Vul dan het vragenformulier in, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk. Je kunt natuurlijk altijd bij ons terecht voor een vrijblijvend consult in onze cosmetische kliniek in Rotterdam of de cosmetische kliniek in Nijmegen. Neem hier contact met ons op en we plannen een afspraak voor je in met dokter Annemarie van Rosmalen, dokter Shai Rambaran of één van onze huidtherapeuten.

Coronavirus

De gezondheid en veiligheid van onze cliënten en medewerkers is het allerbelangrijkste. Naar aanleiding van de nieuwe richtlijnen en opgelegde maatregelen ontkomen wij dan ook niet aan het besluit om alle consulten en behandelingen tot na 6 april uit te stellen.

Dat betekent dat wij de geplande afspraken tot 6 april helaas moeten verzetten.  Mocht jij een afspraak hebben staan tot 6 april, dan wordt je zo snel mogelijk door ons gebeld om een nieuwe afspraak te maken. Om je op een zo’n kort mogelijk termijn weer in de kliniek te kunnen ontvangen, zullen wij extra openingsdagen- en tijden inplannen.

Wij blijven bereikbaar voor het leveren van adequate voor- en nazorg, vragen en het maken van afspraken. Ook kun je jouw skincare producten blijven bestellen in onze webshop.

Ik heb een vraag over fillers

Fillers, ook wel vullers genoemd, vallen onder de categorie injectables. De meeste fillers zijn op basis van het lichaamseigen hyaluronzuur en zullen altijd weer volledig door je lichaam afgebroken worden. Door hun tijdelijke karakter zal het effect langzaam verminderen.

Met fillers kunnen we het volumeverlies in je gezicht corrigeren en rimpels opvullen, waardoor deze vervagen of zelfs verdwijnen. De lijnen in je gezicht worden zachter, er vallen minder schaduwen in je gezicht en je krijgt een jongere, frisse uitstraling.

Botox en fillers worden allebei injectables genoemd, omdat ze worden ingespoten. Het grootste verschil tussen botox en fillers zit ‘m in het feit dat fillers rimpels, groeven of lijntjes opvullen en Botuline Toxine ervoor zorgt dat je spieren zich ontspannen. Daardoor zullen rimpels verdwijnen of vervagen en gaat je huid er gladder uitzien. Botox zorgt dus niet voor volume, fillers doen dat wel. Ze ‘vullen’ namelijk delen van je gezicht waar je meer volume wenst. Zo kunnen we je lippen opvullen, je jukbeenderen opvullen, je ingevallen slapen opvullen, je wangen opvullen of de hangende huid rondom je ogen opvullen, maar bijvoorbeeld ook acné littekens verwijderen of je neus corrigeren zonder dat er een operatie aan te pas hoeft te komen.

Hyaluronzuur is een eiwit dat van nature in ons lichaam voorkomt. Het is onderdeel van onze huid en zorgt voor hydratatie. Tevens is het een hoofdbestanddeel van de vloeistof waardoor onze gewrichten soepel kunnen bewegen en zorgt het onder meer voor processen als wondgenezing en volume.
Bij de Van Rosmalen Kliniek gaan we ten alle tijden voor een natuurlijk resultaat. Wij zorgen ervoor dat je een mooiere versie van jezelf wordt, zonder dat je jouw unieke uitstraling verliest. Daarom kijken we heel goed naar jouw natuurlijke gezichtsvorm. We geven je een eerlijk, persoonlijk advies en maken samen een behandelplan.

Onze cliënten vinden een behandeling met een filler niet pijnlijk. Er zit een verdoving in de vloeistof, waardoor je eigenlijk alleen kort het eerste prikje voelt. Daarna verdooft het te behandelen gebied. Alleen op zeer gevoelige plaatsen, zoals bijvoorbeeld de lippen, wordt er een extra verdoving toegepast, vergelijkbaar met een tandartsverdoving. Deze is 30 minuten later weer uitgewerkt.

In totaal duurt de afspraak ongeveer een half uur.
Er kan na de behandeling wat roodheid, zwelling of een blauwe verkleuring rond de injectieplaats te zien zijn. Je kunt dit gewoon met een beetje make-up camoufleren en verder gaan met je dagelijkse bezigheden.
Na twee tot drie weken is het resultaat van de behandeling optimaal, maar sommige van onze cliënten merken na een paar dagen al verschil.

Een behandeling met fillers geeft tussen de zes à twaalf maanden een mooie correctie. Hierna zal het effect langzaam verminderen. We raden je dan ook aan om één keer per jaar terug te komen voor een onderhoudsbehandeling.

De fillers die wij gebruiken zijn uitermate veilig. Bovendien is hyaluronzuur van nature in je lichaam aanwezig, waardoor de kans op een allergische reactie heel klein is. De kans op complicaties is dus vrijwel nihil. We raden je wel aan om in de eerste twee weken na het plaatsen van de filler geen schoonheidsbehandelingen of andere cosmetische behandelingen te ondergaan, anders dan door de kliniek is geadviseerd. Vermijd de eerste vijf dagen liever de felle zon, wees voorzichtig met aanraking van de huid, wacht met make-up tot enkele uren na de behandeling en doe de eerste dag even rustig aan met sporten.
Nee, de fillers die de Van Rosmalen Kliniek gebruikt zijn speciaal ontwikkeld om hun vorm te behouden. Zelfs als er stevig op wordt geduwd.

Door ingroei van het weefsel in de filler, daar waar die geplaatst is, blijft de filler volledig op zijn plek. De zwelling na de behandeling kan wel wat uitzakken, waardoor het lijkt alsof de filler niet op zijn plek is blijven zitten. Zodra dit weggetrokken is zal het resultaat van de filler pas te beoordelen zijn.

Fillers zijn niet zwaar in de huid, waardoor je huid niet op- of uitrekt. Daarnaast stimuleert de filler collageen, waardoor de huid steviger wordt. Kortom: juist door de filler herstelt je huid en kan deze meer hebben dan voorheen. Als de behandeling met fillers in het gezicht niet wordt herhaald zal het gezicht langzaam weer teruggaan naar de oorspronkelijke situatie.
Wil je weten wat een behandeling met fillers kost? Hiervoor verwijzen we je graag naar ons overzicht met tarieven.

Ik heb een vraag over over botox

Botox®is een geregistreerde merknaam van Allergan Inc., maar inmiddels wordt het in de volksmond voor alle types Botuline Toxine gebruikt. Botuline Toxine is een eiwit dat geproduceerd wordt door de bacterie Clostridium Botulinum. Het zorgt ervoor dat je spieren tijdelijk ontspannen doordat het de prikkeloverdracht van een zenuw naar een spier blokkeert.

Botox wordt in sterk verdunde vorm geïnjecteerd in de spiertjes die verantwoordelijk zijn voor bijvoorbeeld fronsrimpels, kraaienpootjes en rimpels in je voorhoofd. De spieractiviteit wordt op de behandelde plek tijdelijk minder krachtig. Hierdoor verdwijnen fijne lijnen en vervagen diepe rimpels. Een botox behandeling kan op die manier zelfs rimpelvorming voorkomen. Na verloop van tijd neemt de spieractiviteit weer toe en herstelt de spier volledig.
Wil je iets laten doen aan je fronsrimpels, ben je de rimpels in je voorhoofd zat of worden je kraaienpootjes of lachrimpels – hoe charmant ook – nu echt iets te diep? Dan is botox een goede oplossing . Naast cosmetische indicaties is botox ook uitermate geschikt voor medische behandelingen, zoals overmatige transpiratie, spanningshoofdpijn, acne, rosacea en eczeem. Het kan zelfs helpen bij tandenknarsen en klemmende kaken of kiezen.
Botox wordt met een heel fijn naaldje in de huid geïnjecteerd. De meeste mensen omschrijven het als kleine speldenprikjes en ervaren dit niet als pijnlijk.
Van begin tot eind duurt een afspraak ongeveer een half uur. De botox behandeling zelf duurt maximaal 10 minuten.
De behandeling met botox is veilig. Toch kan de behandeling in een enkel geval niet helemaal uitpakken zoals de bedoeling is. In deze uitzonderlijke situatie bieden we je een oplossing om het gewenste resultaat alsnog te bereiken. Hier zijn geen kosten aan verbonden, het hoort bij de controleafspraak. Om de risico’s zo klein mogelijk te houden en een natuurlijk resultaat te behouden, kiezen we altijd voor een minimale dosering.
Na één tot twee weken is het resultaat van de behandeling optimaal, maar sommigen merken na een dag al verschil. Na vier weken is het resultaat op zijn mooist.
De behandeling met botox blijft drie tot vier maanden zichtbaar. Bij jonge mensen kan het soms negen tot twaalf maanden doorwerken. Daarna begint het effect van botox langzaam uit te werken. Door regelmatige behandelingen blijft het resultaat steeds langer zichtbaar.
Ja. Kort na de behandeling kan wat roodheid en zwelling ontstaan, of een kleine blauwe plek op de plaats van injectie. Dit kan je bijwerken met wat make-up. Een behandeling met botox laat geen zichtbare bloeduitstortingen of wondjes achter. Wel is het belangrijk om gedurende acht uur na de behandeling geen druk op de geïnjecteerde plek uit te oefenen, om verspreiding te voorkomen.
Microbotox wordt ook wel ‘baby botox’ genoemd. Bij microbotox wordt namelijk een lagere dosering gebruikt. De precieze dosering hangt volledig af van wat er bij jouw gezicht past. Het is bijvoorbeeld geschikt voor het verzachten van de eerste lijntjes op jongere leeftijd, en het voorkomen van permanente rimpels, zoals kraaienpootjes. Microbotox vermindert de diepste rimpels tijdens het lachen en maakt de huid iets gladder als je ontspannen kijkt. Je sprekende lach en natuurlijke uitstraling blijft daardoor behouden, als je niet lacht ziet je huid er gladder en zachter uit. Het is een ideale manier om op jongere leeftijd het verouderingsproces te vertragen en als je wat ouder bent kan microbotox een prachtig resultaat geven in combinatie met fillers, vooral rond de ogen. Microbotox werkt dan wel iets korter dan gewone botox – meestal 2 tot 3 maanden – , maar het zorgt wel voor een heel natuurlijk resultaat
Op onze prijslijst zie je wat de behandeling ongeveer gaat kosten. De exacte prijs hangt echter af van jouw unieke situatie. Daarover vertellen we je meer tijdens een consult over botox in onze injectables kliniek in Nijmegen of Rotterdam.

Ik heb een vraag over peelings

Een peeling is een vorm van exfoliatie waarbij als het ware het bovenste laagje van de huid wordt gepeld (vandaar de naam, peeling). Dat gebeurt met behulp van alpha hydroxy en beta hydroxy zuren. Alpha hydroxy zuur (AHA) is een verzamelnaam voor organische zuren die de exfoliatie van je huid stimuleren en de celcyclus versnellen. Voorbeelden zijn glycolzuur (uit suikerriet), melkzuur, amandelzuur en fruitzuren. Beta hydroxyzuur (BHA) is een verzamelnaam voor een speciaal type organische zuren. In de cosmetische wereld wordt alleen salicylzuur gebruikt. Dit zuur is in tegenstelling tot alpha hydroxyzuren niet water-, maar vetoplosbaar. Dat maakt BHA perfect voor de vette- en probleemhuid. De peelings die je bij de Van Rosmalen Kliniek kunt doen, noemen we chemische peelings of cosmetische peelings.
Een chemische peeling kan in meerdere lagen van de huid doordringen. Hoe diep de peeling gaat is afhankelijk van jouw wensen en het type peeling dat onze huidtherapeuten je adviseren. Je huid reageert op een peeling door verschillende, natuurlijke reparatiemechanismen in werking te zetten. Dat proces zorgt voor huidvernieuwing, celvernieuwing en huidversteviging.
Het resultaat van een chemische of cosmetische peeling is een opvallend mooiere huidstructuur. Je krijgt je frisse huidskleur weer terug, pigmentvlekjes, littekens, grove poriën en fijne rimpeltjes verdwijnen, je lederhuid wordt steviger door de aanmaak van collageen en je huid wordt diep gereinigd. Kortom, een geweldige en pijnloze boost voor je huid, die weer zacht en glad aanvoelt. Je krijgt een prachtige, natural glow.
Peelings zijn geschikt om diverse huidproblemen aan te pakken en een zeer effectieve methode om je huid er weer jong en stralend uit te laten zien. Huidveroudering, pigmentvlekken, ouderdomsvlekken, zonneschade en acné littekens zijn heel goed met peeling(s) te behandelen. De diepte van de huidlagen waarin de peeling doordringt is afhankelijk van de soort bestanddelen die we gebruiken en jouw specifieke huidprobleem. Onze huidtherapeuten zullen je daar uitgebreid over informeren. Je zult verrast zijn hoeveel resultaat je kunt boeken met deze relatief simpele behandelingen!
Je kunt een cosmetische peeling bij ons probleemloos combineren met een injectables behandeling of een laser behandeling. Peelings zijn een onderdeel van onze verschillende anti-aging en huidverbeteringsbehandelingen. De combinatie met andere behandelingen zorgt vaak voor een nog mooier resultaat.
Omdat elke huid anders is, kun je bij de Van Rosmalen Kliniek kiezen uit meerdere type peelings met elk een andere werking en intensiteit. Je kunt kiezen voor een oppervlakkige, een medium-diepe of een diepe peeling. Het ligt er maar net aan wat je aan wilt pakken: pigmentvlekken, fijne rimpels, (acné) littekens, actieve acné of puistjes. Waar het op neer komt is dat onze peelings de huidkwaliteit verbeteren door celvernieuwing. De teint egaliseert, de talgproductie komt weer in balans en de huidtextuur verfijnt.
Welke peeling voor jou het meest geschikt is hangt natuurlijk af van jouw wensen en/of specifieke huidprobleem. Misschien wil je iets aanpakken waar je je al jaren aan stoort, misschien kies je puur voor een anti-aging behandeling. Een eenmalige, oppervlakkige peeling of juist een reeks diepe peels? Onze ervaren huidtherapeuten kunnen jou perfect adviseren tijdens een persoonlijke, gratis huidanalyse in de kliniek.
Het ligt eraan welke je peeling je neemt. Bij de sommige peelings zal de huid niet vervellen, maar voelt deze nog wel een paar uur warm en tintelend aan. Bij diepere peelings gaat je huid de dagen erna flink vervellen, maar dat is juist de bedoeling. Het is een teken dat de peeling zijn werk heeft gedaan en je huid zichzelf aan het vernieuwen is.
Het is belangrijk dat je je huid rust gunt na de behandeling. Vermijd de eerste periode peelende crèmes en scrub creams, vermijd felle zon, massages bij de schoonheidsspecialist en andere schoonheidsbehandelingen. Je ontvangt van onze huidtherapeuten uitgebreide instructies over wat je wel en beter niet kunt doen. Zij kunnen je ook adviseren over de huidverzorgingsproducten die wij gebruiken en verkopen in de kliniek.
Je zou denken dat je huid dunner wordt nadat de bovenste laag met dode huidcellen eraf is gepeld. Dat is echter maar tijdelijk. Door het natuurlijke herstelproces wordt je bovenste huidlaag na een peeling juist weer dikker, elastischer en gezonder.
Een chemische peeling is niet te vergelijken met een microdermabrasie behandeling. Bij een microdermabrasie behandeling wordt de bovenste laag van de huid eraf ‘geslepen’. Daarbij worden helaas ook goede celverbindingen verwijderd, wat de huid uiteindelijk dunner maakt. Onze chemische peelings verbreken alleen de verbinding tussen de dode cellen, niet tussen de levende cellen. Het maakt de huid dus niet dunner.
Op onze tarievenlijst zie je precies welke behandelingen we aanbieden en wat deze kosten.

Ik heb een vraag over laser behandelingen

Lasers gebruiken licht op een specifieke golflengte, dat diep in de huid doordringt en minuscule gaatjes in de huid maakt. Bij een laserbehandeling wordt er geen huidlaagje verwijderd, maar het licht van de laser wordt door de vaatjes, de huidcellen en het water in de opperhuid geabsorbeerd.
Wij werken met verschillende type behandelingen die zich richten op een bepaald doel in de huid. Daarbij kun je denken aan lasers die pigmentvlekken verwijderen, ontsierende, rode adertjes en vaatjes (couperose en rosacae) verwijderen of de huid verstrakken en verjongen. We leggen je graag uit wat onze verschillende lasers voor je kunnen doen. Maak daarvoor een afspraak voor een gratis kennismakingsconsult met één van onze huidtherapeuten in onze kliniek in Rotterdam of Nijmegen.
Onze laserbehandelingen zijn uitermate geschikt voor het aanpakken van:

 • Zichtbare effecten van huidveroudering
 • Pigmentvlekken
 • Lentigo senilis (levervlekken, ouderdomsvlekken)
 • Bruine vlekken
 • Bepaalde moedervlekken
 • Oppervlakkige rimpeltjes
 • Couperose
 • Rode adertjes
 • Rode wangen
 • Putjes of gaatjes
 • Grove poriën of structuuroneffenheden door acné
 • Ongewenste haargroei
Nee, een laserbehandeling maakt je huid niet dunner. De tint van je huid wordt mooier, alsof je een egale foundation op hebt.
De Van Rosmalen Kliniek werkt met verschillende laser- en lichtapparaten die op een gecontroleerde en veilige manier huidproblemen zoals couperose en pigmentvlekken aanpakken. Er zal nooit een blijvende witte plek (hypopigmentatie) ontstaan en de kans op complicaties is er nauwelijks.
De Smartlipo laser is hét apparaat voor huidverstrakking. De Smartlipo laser verwarmt het onderhuidse vet met verschillende golflengtes licht, waardoor het vet vloeibaar wordt en makkelijk verwijderd kan worden. Tevens zorgt het voor verstrakking van de huid. Deze gouden combinatie maakt de Smartlipo laser uniek in zijn soort als Lipolaser.
Er zijn verschillende behandelingen mogelijk. Voor het verwijderen van de onderkin, het aanpakken van hamsterwangen en het verstrakken van de kaaklijn gebruiken we de Precision Smartlipo . Ook kunnen we grotere gebieden met vetophopingen en cellulitis behandelen, zoals de billen, dijbenen, buik, love handles en ‘kipfilets’ bij de onderarmen. Voorheen was het niet mogelijk dit soort problemen te verhelpen zonder een ingrijpende operatie, maar dankzij de Smartlipo is het mogelijk met een minimale ingreep en langdurig effecti, zonder bobbels en een ingetrokken huid.
Op onze tarievenlijst zie je welke behandelingen we aanbieden en wat deze kosten.

Ik heb een vraag over microneedling

Microneedling betekent dat we met een speciaal apparaatje met vibrerende, minuscule naaldjes (de Enterpen) kleine kanaaltjes in de huid maken. Deze kanaaltjes zijn niet zichtbaar met het blote oog. Door microneedling komt het natuurlijk herstel van de huid op gang. Diep in de huid krijgen de bindweefselcellen een prikkel om nieuwe bindweefselvezels aan te maken, waardoor de aanmaak van collageen en elastine wordt gestimuleerd.
Microneedling verstevigt de huid waardoor rimpels en fijne lijntjes minder zichtbaar worden. Het is dus een doeltreffend middel tegen huidveroudering, maar helpt ook tegen rode adertjes en reliëf dat is ontstaan door acné en littekens. Afhankelijk van het huidprobleem dat jij wilt corrigeren, raden we je aan een kuur met meerdere behandelingen te doen. Het resultaat is zichtbaar na enkele weken, het helingsproces van de huid heeft namelijk tijd nodig.
De behandeling met de Enterpen geeft een licht scherp gevoel, maar is niet vergelijkbaar met het steken van naalden.

Na de behandeling kleurt de huid wat rood, dit is normaal en in ongeveer twee dagen verdwenen. Je huid kan na de behandeling licht schilferen, dit komt omdat er nieuwe cellen worden aangemaakt. Het is belangrijk om na de behandeling directe blootstelling aan UV-straling zoveel mogelijk te beperken.

Op onze tarievenlijst zie je welke behandelingen we aanbieden en wat deze kosten.

Ik heb een vraag over cosmeceuticals

Bij de Van Rosmalen Kliniek werken we uitsluitend met huidverzorgingsproducten van topmerken, zogenaamde cosmeceuticals. Cosmeceuticals zijn huidverzorginsgproducten die specifieke huidproblemen effectiever aanpakken dan de meer gangbare cosmeticaproducten. Een cosmeceutical houdt het midden tussen reguliere crèmes die je in de winkel koopt en crèmes op doktersrecept. De eerste werken voornamelijk in op de bovenste huidlaag, terwijl cosmeceuticals vooral op de diepere huidlagen inwerken. Daardoor pakken zij specifieke huidproblemen effectiever aan.

Twijfel je over welk huidtype je hebt? Dan raden we je aan om contact met ons op te nemen voor een gratis consult in onze kliniek in Rotterdam of Nijmegen. Onze ervaren huidtherapeuten maken daar een analyse van jouw huid en kunnen je perfect adviseren over de producten die bij jou passen. Heb je geen tijd voor een afspraak, dan kunnen we je natuurlijk ook telefonisch of per mail verder helpen.

Je kunt de producten kopen in onze kliniek in Rotterdam of Nijmegen, of online in onze webshop. Ook daar vind je een uitgebreid assortiment van de huidverzorgingsproducten die wij je aanraden ter verbetering van je huid en ter aanvulling op onze behandelingen.