piercing gaatjes

Piercing gaatjes verwijderen

“Zeg vaarwel tegen je piercing gaatjes.”

Spijt van een oud piercing gaatje?

Of het nu gaat om het wegwerken van een jeugdige impuls of om het achterlaten van een verleden dat niet langer gewenst is, Bij de Van Rosmalen Kliniek kunnen wij je helpen met verschillende problemen, ook wanneer deze niet zo voor de hand liggend lijken. Het dichten van een piercing gaatje is een indicatie die veelal gewenst is en vrij eenvoudig door onze cosmetisch artsen KNMG kan worden gedaan. Door middel van een klein sneetje (excisie) wordt het gaatje verwijdert en de huid weer aan elkaar gehecht, zodat je weer een gladde, egale huid krijgt zonder ongewenste piercing gaatjes.

Verwijderen van piercing gaatjes

Het probleem Het probleem

Het kan zo zijn dat je ooit een piercing gaatje hebt laten zetten, maar er later toch achter bent gekomen dat je dit niet helemaal mooi vindt. Of het past niet meer bij je uiterlijk door leeftijd, carrière of simpelweg doordat je smaak door de jaren heen is veranderd. Ben je je piercing gaatje in je oor, neus, wenkbrauw, boven je lip of op je kin zat? Bij een piercing blijft altijd een klein gaatje zichtbaar nadat je ervoor hebt gekozen om geen sieraad meer te dragen. Dit gaatje blijft helaas zichtbaar. Om het piercing gaatje te kunnen verwijderen, is een kleine chirurgische ingreep nodig onder lokale verdoving.

De behandeling De behandeling

Na een warm welkom en een heerlijk kopje koffie in onze kliniek beginnen we met een kort overleg en maken we foto’s om het piercing gaatje goed te kunnen analyseren. Deze foto’s zullen later dienen om het resultaat van het verwijderen van het piercing gaatje duidelijk te kunnen zien, maar ook tussentijds het genezingsproces te kunnen beoordelen. De behandeld arts spreekt vooraf jouw verwachtingen en de behandeling met je door. Het te behandelen gebied wordt goed verdooft, zodat je niks van de behandeling hoeft te voelen! Nadat de verdoving is ingewerkt, wordt er een klein sneetje in de huid gemaakt om het gaatje er volledig ui te kunnen halen. Dit sneetje wordt vervolgens gedicht met een hechting en afgeplakt met hechtpleisters.

Na de behandeling Na de behandeling

Na de behandeling voor het verwijderen van een piercing gaatje is het belangrijk om geen trekkracht op het behandelde gebied uit te oefenen. De hechting wordt na 7 tot 10 dagen verwijderd. De duur hangt af van de indicatie. Een verwijderd piercing gaatje bij de neus heeft bijvoorbeeld langer de tijd nodig om te helen dan een piercing gaatje op de wang.  Nadat de hechting en hechtpleisters zijn verwijderd, is er een klein littekentje te zien. Het is belangrijk om deze goed te beschermen met een SPF. Een goed herstel van het litteken van het piercing gaatje gaat namelijk gepaard met goede bescherming tegen de zon. Na zo’n 4 tot 6 weken wordt er een eindcontrole afspraak met jou ingepland om de progressie te bekijken.

Resultaat Resultaat

Het littekentje van het piercing gaatje heeft ongeveer een jaar nodig om volledig te kunnen genezen. Ook de kleur van het litteken veranderd met de tijd. Het definitieve eindresultaat is pas zichtbaar wanneer het litteken volledig is genezen. Dit verschilt per persoon, maar ook hoe goed het litteken is beschermd in de tussentijd. Natuurlijk zie je al na een aantal weken een prachtig verschil met hoe het was.

Boek online je afspraak in Maak een afspraak!