Zwakke of scherpe kaaklijn

“Een jaloersmakend mooie kaaklijn”

Niet tevreden als je foto’s van jezelf en profile ziet? Dan stoor je je waarschijnlijk aan je slappe of juist te scherpe kaaklijn. Doordat je skelet in de loop der jaren krimpt en het vetweefsel in je wangen vermindert, heeft de huid geen steun meer en gaat over de rand van de kaaklijn gaat hangen. Het resultaat: ontsierende hamsterwangen. Een te prominente kaaklijn kan ook een doorn in het oog zijn. Je kaakspieren zijn dan zo sterk ontwikkeld, dat je kaaklijn er breed en mannelijk uitziet en je jukbeenderen niet tot hun recht komen. Een te brede of zwakke kaaklijn doet afbraak aan de V-vorm van je gezicht, terwijl dat bij vrouwen juist zo mooi is. Vroeger werd er vaak een (chirurgische) facelift gedaan om dit te corrigeren, tegenwoordig kan dit probleem worden verholpen met een liquid facelift. Daarbij wordt onder meer volume aangebracht in de wangen, langs de kaaklijn en in de marionetlijnen. Een te scherpe kaaklijn is te verzachten door de kauwspieren te ontspannen met botox. Dit is ook een goede behandeling als je last hebt van klemmende kaken en tandenknarsen (bruxisme). Om een nog mooier effect te krijgen, kan het ook nodig zijn je kin te behandelen met botox. Daardoor verdwijnen de lijnen en putjes in je kin en zal je kaaklijn mooier doorlopen.

Een kaaklijn correctie is overigens ook populair bij mannen. Ben jij een man en wil je juist een prominente, masculine kaak? Een behandeling met fillers kan de vorm extra accentueren. Er is dus heel veel mogelijk om jouw contouren te verbeteren. Maak een afspraak om de mogelijkheden met ons te bespreken.

Kaaklijn fillers voor en na foto

Volux filler verstrakking kaaklijn en kincorrectie voor- en na foto

Verslapte kaaklijn

Een strakke kaaklijn kan jaloersmakend mooi zijn. Helaas wordt de kaaklijn nu eenmaal slapper naarmate we ouder worden. Als jij niet (meer) bent gezegend met een messcherpe kaaklijn, of juist ontevreden bent over een te brede kaak, dan is een behandeling met fillers in de vorm van een liquid facelift of een botox behandeling om je kauwspieren te ontspannen een goede oplossing.

Kaaklijn verstrakken met fillers in Rotterdam of Nijmegen

Na ontvangst in de kliniek volgt een kort gesprek en maken we foto’s om straks de resultaten van voor en na de behandeling te kunnen zien. De liquid facelift duurt ongeveer 60 minuten. We gebruiken een verdoving, waardoor de behandeling nauwelijks pijnlijk is. Om blauwe plekken te voorkomen wordt gebruik gemaakt van een canule: een alternatief voor een naald. De canule heeft een ronde tip ipv een scherpe punt, waardoor de kans op bloeduitstortingen veel minder groot is en eventuele zwellingen sneller verdwijnen.

Na de kaaklijn correctie

Na de behandeling kan er wat roodheid, zwelling of een blauwe verkleuring te zien zijn op de behandelde plekken, maar dit zal snel verdwijnen. We raden je aan om dezelfde dag geen fysieke inspanning te doen of te sporten. Je kunt tot enkele dagen erna een gezwollen gezicht hebben dat tevens beurs kan aanvoelen. Het cosmetisch resultaat kun je daarom het beste na één week beoordelen.

Betere verhouding tussen jukbeenderen en kaak

Door het aanbrengen van vullingen op verschillende probleemzones in je gezicht, komt de verhouding tussen je jukbeenderen en kaak weer in harmonie en krijg je een zachte uitstraling met mooie contouren. We streven ernaar om de natuurlijke V-vorm in je gezicht terug te brengen. Voor het mooiste resultaat zijn er soms meerdere behandelingen nodig. Een behandeling van een te brede kaaklijn zal na 3 tot 6 maanden zichtbaar duidelijk zijn. Hiervoor zijn meestal 2 behandelingen nodig.

Kaaklijn fillers voor en na foto’s