Pigmentvlekken verwijderen

Peeling pigmentvlekken

“Een mooie, egale huid.”

Stoor jij je aan pigmentvlekken in je gezicht?

Heb jij last van pigmentvlekken in je gezicht en worden die steeds donkerder en groter? Probeer je daarom altijd de zon te vermijden? Moet je veel make-up gebruiken om deze vlekken te camoufleren en ben je dat helemaal zat? Dan kan een peeling uitkomst bieden.

Bij de Van Rosmalen Kliniek hebben we alles in huis om ervoor te zorgen dat die ontsierende bruine vlekken minder zichtbaar worden en nieuwe pigmentvlekken minder snel worden aangemaakt. Hoeveel behandelingen jij nodig zult hebben bespreken we graag met je tijdens een gratis, persoonlijk consult. Naast een chemische peeling kan ook een laserbehandeling tegen pigmentvlekken helpen.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Plan dan direct je afspraak!

Boek online je afspraak
Pigmentvlekken Het probleem

Vrijwel iedereen krijgt in de loop der jaren last van bruine vlekken, zowel mannen als vrouwen. Deze pigmentvlekken komen voornamelijk voor in het gelaat, op de handen, het decolleté en de armen. Deze vlekken worden ook hyperpigmentatie of lentigo solaris genoemd. Pigmentverstoring kan ontstaan wanneer de huid niet goed wordt beschermt. Dus door blootstelling aan zonlicht, medicatie, of PIP (Post Inflammatoir Pigmentatie), zoals vaker gebeurt bij huidtype 4 en 5. Als je zwanger bent kunnen de vlekken veel heviger worden. Dit wordt ook wel zwangerschapsmasker of melasma genoemd.

Pigmentvlekken behandelen met een peeling De behandeling

Pigmentvlekken kunnen in de Van Rosmalen Kliniek op verschillende manieren worden behandeld. Peelings kunnen heel veel effect hebben, maar een pigmentvlekken behandeling met laser of de cryopen, een instrument dat de plek tot op de millimeter nauwkeurig kan bevriezen, kunnen dit ook. Daarnaast hebben we een breed assortiment huidverzorgende cosmeceuticals. Deze producten hebben een hoge concentratie aan actieve werkstoffen die de pigmentvlekken lichter zullen maken. Je kunt deze gewoon thuis gebruiken. Wij adviseren je daar graag over. Afhankelijk van het type pigmentvlek, je huidtype en huidskleur wordt bepaald welke behandeling het meest geschikt is voor jou. Een combinatiebehandelingen kan ook worden toegepast voor een optimaal resultaat.

Na de pigmentvlekken peeling Na de behandeling

Het is belangrijk dat je je huid rust gunt na de behandeling. Vermijd de eerste periode peelende crèmes en scrub creams, vermijd felle zon, massages bij de schoonheidsspecialist en andere schoonheidsbehandelingen. Je ontvangt van onze huidtherapeuten uitgebreide instructies over wat je wel en beter niet kunt doen. Zij kunnen je ook adviseren over de huidverzorgingsproducten die wij gebruiken en verkopen in de kliniek.

Stralende huid Het resultaat

Pigmentvlekken zullen snel vervagen, je huid gaat er weer stralender uitzien. Natuurlijk kunnen er in de loop der tijd nieuwe vlekken ontstaan. Daarom raden we je altijd aan om terug te komen voor onderhoudsbehandelingen.

Prijzen Tarieven
Dermaceutic Milkpeel
€95,-
Mesoestetic Mesopeel Melanostop
€95,-
Boek hier makkelijk en snel je afspraak! Maak een afspraak

Leer ons kennen! Over ons
Leer ons kennen!

Veelgestelde vragen

Hoe werkt een peeling om pigmentvlekken te vervagen?

Door middel van een peeling die wordt ingezet om pigment vlekken te doen vervagen, wordt de huid geëxfolieerd, waarbij oppervlakkig pigment wordt afgestoten. De huid wordt hierdoor gladder en krijgt haar frisse uitstraling weer terug. Daarnaast zorgt een peeling tegen pigmentvlekken voor het stimuleren van de celdeling in de huid. In dit proces worden nieuwe gezonde cellen gecreëerd, wat zorgt voor een positieve werking in de huid. Ook zijn er peelings die ingrediënten bevatten om nieuwe pigmentaanmaak af te remmen, waardoor het grootste gedeelte van pigmentaanmaak wordt voorkomen.

 

Wanneer kies ik voor een peeling behandeling om pigmentvlekken te vervagen?

Vrijwel iedereen krijgt in de loop der jaren last van bruine vlekken, zowel mannen als vrouwen. Deze pigmentvlekken komen voornamelijk voor in het gelaat, op de handen, het decolleté en de armen. Deze vlekken worden ook wel hyperpigmentatie of lentigo solaris genoemd. Wanneer je de pigmentvlekken storend vind, kun je ervoor kiezen om deze te laten behandelen door middel van een peeling en/of andere huidbehandelingen.

Is een peeling om pigmentvlekken te vervagen pijnlijk?

Afhankelijk van het soort peeling en de conditie waar de huid in verkeerd, kan het zo zijn dat de behandeling om pigmentvlekken te vervagen als gevoelig kan worden ervaren. Zo kan de huid prikkelend, warm of licht brandend aanvoelen. Dit gevoel zal geleidelijk minder worden.

Hoelang duurt een peeling behandeling om pigmentvlekken te vervagen?

Afhankelijk van het behandelplan dat is opgesteld naar aanleiding van jouw wensen en behoeften, neemt een peeling om pigmentvlekken te vervagen ongeveer 45 tot 60 minuten in beslag.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig om pigmentvlekken te laten vervagen?

Hoeveel behandelingen je nog nodig hebt, hangt af van de huidconditie en de uitgebreidheid van de pigmentvlekken. Onze specialisten zullen je informeren over de behandelingen die het beste bij jou passen en het meeste effect zullen opleveren. Het kan namelijk zo zijn dat alleen een peeling niet genoeg is. Om het mooiste resultaat te krijgen kan er ook voor worden gekozen om een peeling te combineren met laserbehandelingen, waardoor de pigmentvlekken nog sterker worden aangepakt en daardoor meer zullen vervagen.

Hoelang duurt het voordat je resultaat ziet?

Wanneer je resultaat zult gaan zien, hangt af van jouw huidconditie en de uitgebreidheid van de pigmentvlekken. Oppervlakkige pigmentvlekken zijn bijvoorbeeld makkelijker te behandelen en zie je beduidend verminderen. Om tot een optimaal behandelresultaat te komen, raden wij je aan om meerdere behandelingen te ondergaan. Uiteraard neemt dit meer tijd in beslag, maar het resultaat zal verbluffend zijn. Naast de behandelingen is het ook zeer belangrijk dat je de juiste skincare producten thuis gebruikt, die ingrediënten bevatten om het pigment af te kunnen remmen. Het proces om pigmentvlekken te vervagen, wordt hierdoor bevorderd. Voor het juiste skincare gebruik, kun je altijd bij ons terecht in de kliniek, waarbij onze specialisten je een passend advies zullen geven.

Gaat mijn huid vervellen na een peeling?

Na een peeling om pigmentvlekken te laten vervagen, kan de huid gaan schilferen of vervellen. Dit hangt af van de intensiviteit van de peeling. Mocht er een intensiever peeling worden uitgevoerd, dan kan de huid op de 2e of 3e dag na de behandeling gaan vervellen. Dit kan tot ongeveer 7 dagen zichtbaar blijven en zal daarna verdwijnen. In sommige gevallen kan de ‘downtime’ langer dan 7 dagen aanhouden. Dit heeft te maken met het soort en diepte van de peeling. Voorafgaand aan een behandeling is het goed om de huid voor te bereiden. Schilfering en vervelling wordt hierdoor beperkt of kan zelfs voorkomen worden. Na de behandeling is het goed om de huid te blijven hydrateren. Door gebruik te maken van de juiste skincare producten, zal het herstelproces worden bevorderd.

 

Hoelang duurt het voordat ik weer toonbaar ben na een peeling?

Na de behandeling kan de huid rood worden en een tintelend gevoel aannemen. Na ongeveer 2 á 3 uur zal dit weer afnemen en valt er vrijwel niets meer op te merken. Wel kan het zo zijn dat de huid gaat vervellen op dag 3 of 4 na de behandeling. Meestal trekt dit na zo’n 7 dagen weer weg. De huid kan dan nog wat droger zijn van structuur, maar door een goede verzorging in de vorm van hydratie zal de huid sneller herstellen.

Kan ik deze behandeling combineren met andere behandelingen?

De peeling om pigmentvlekken te vervagen kan gecombineerd worden met andere soort peelings, maar ook met verschillende behandeltechnieken, zoals een IPL-laserbehandeling of een microneedling behandeling. Afhankelijk van het behandeldoel en de indicatie zal de huidtherapeut advies geven over mogelijke combinatiebehandelingen om zo tot het beste resultaat te komen. Dit is terug te vinden in ons unieke concept de Confidence Booster® GLOW, waarbij er aan de hand van een persoonlijk behandelplan, rekening wordt gehouden met de lange termijn.