Botox kinplooien en kinputjes

Botox kinplooien en kinputjes

“Een gladde en stevige huid.”

Wat kun je doen tegen kinputjes en kinplooien?

Kinputjes en kinplooien komen het meest voor wanneer je een kleine kaak of kin hebt. Dit kan zich uiten als een overbeet of teruggetrokken onderkaak. De spier op een bepaald punt op de kin is extra ontwikkeld, waardoor de lippen niet naadloos op elkaar sluiten. Kinplooien, kinputjes of zelfs een sinaasappelhuid op de kin kunnen het gevolg zijn, door het trekken van deze spier. Meestal beweegt de kin overmatig tijdens het praten, wat afleidt van de ogen. Doormiddel van botox kan deze spier weer ontspannen. Dat geeft onmiddellijk een betere verhouding van de boven – en onderlip, omdat de onderlip niet meer ‘pruilt’ tijdens het sluiten van de mond. Een andere spier die vaak kan trekken bij een te kleine kaak of kin is die van de mondhoeken. Deze trekt de mondhoeken naar beneden wat een sombere of chagrijnige uitstraling kan geven. Ook de spier die afhangende mondhoeken veroorzaakt kan ontspannen door middel van botox, wat een mooi resultaat geeft. De kin wordt glad en loopt mooi over in de strakke contour van de kaaklijn.

Daarnaast worden de poriën verfijnd, wat de talgproductie verminderd waardoor roodheid of zelfs acné op de kin verdwijnt. Kortom, met een simpele behandeling kan veel verbeterd worden in het gebied van de kin. Wanneer je niet tevreden bent met de vorm van je kin, dan raden we je een kincorrectie met fillers aan. Dat kan tegenwoordig gewoon zonder een ingrijpende operatie!

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden? Plan dan direct je afspraak!

Plan online je consult in
Putjes in de kin en kinplooien Het probleem

Wanneer je een kleine kaak of kin hebt, komt het vaak voor dat de spier in je kingebied overactief is. Die spier trekt putjes in de kin waardoor een sinaasappelhuid ontstaat, en meestal beweegt de kin ook nog eens overmatig tijdens het praten. Deze spier valt goed te ontspannen met botox, zonder dat het effect heeft op het praten of sluiten van de lippen. Het geeft zelfs een betere verhouding van de boven- en onderlip, omdat de onderlip niet meer zo ‘pruilt’ tijdens het sluiten van de mond. De kin wordt glad en loopt mooi door in de strakke contour van de kaaklijn.

Putje in de kin wegwerken met botox in Rotterdam, Den Haag of Nijmegen De behandeling

Nadat we je hebben ontvangen in onze kliniek worden er foto’s gemaakt en volgt een voorbereidend consult om jouw wensen door te nemen. Hierbij stelt de arts samen met jou een persoonlijk behandelplan op. Het consult is geheel vrijblijvend. Daarna kun je een afspraak inplannen om een behandeling te ondergaan. Tijdens de behandeling wordt er met een zeer dun naaldje botox in de betreffende spier gespoten, waardoor de spieren tijdelijk ontspannen. Omdat we een verdovend middel gebruiken, is de behandeling pijnloos en snel.

Na de putjes in kin botox behandeling Na de behandeling

Na de behandeling kan er wat roodheid, zwelling of een blauwe verkleuring ontstaan rond de injectieplaats. Dit trekt na een paar dagen gewoon weer weg en kan worden gecamoufleerd met wat make-up. Het is belangrijk om het behandelde gebied de eerste dagen niet te masseren en zo’n twee weken te wachten met felle zon, de zonnebank of behandelingen bij de schoonheidsspecialiste.

Resultaat putjes in kin botox behandeling Het resultaat

Je zult zo’n twee weken na de behandeling een mooi resultaat zien. Daarna raden we je aan om terug te komen voor een nieuwe behandeling. Zo heb je een blijvend en natuurlijk resultaat.

In sommige gevallen zal Botox® worden aangeraden, zoals bij een overbeet en putjes in de kin. Soms is alleen het gebruik van Botox® voldoende. Je voelt hier vrijwel niets van. Het resultaat is na 2 weken zichtbaar.

Prijzen Tarieven
Botox®
Vanaf
Botox puntjes in de kin
€170,-
3 x 1 zone
€595,-
3 x 2 zones
€960,-
3 x 3 zones
€1.325,-

Abonnementen dienen in één keer voorafgaand te worden voldaan.

Boek hier makkelijk en snel je afspraak! Maak een afspraak

Plan hier direct je afspraak
Leer ons kennen! Over ons
Leer ons kennen!

Veelgestelde vragen

Hoe werkt een botox behandeling?

Met een zeer dun naaldje wordt er botox in de betreffende spier gespoten, waardoor de spieren tijdelijk ontspannen.

Wanneer kom ik in aanmerking voor deze behandelingen?

Bij een kleine kaak of kin komt het vaak voor dat de spier in je kingebied overactief is. Die spier trekt putjes in de kin, waardoor een sinaasappelhuid ontstaat. Dit valt goed te behandelen met botox zonder dat het effect heeft op het praten of sluiten van de lippen.

Is een botox behandeling tegen kinplooien en kinpuntjes pijnlijk?

Een botox behandeling wordt vrijwel als pijnloos ervaren. De behandeling wordt uitgevoerd met een zeer dun naaldje.

Hoelang duurt een botox behandeling?

Voorafgaand aan de behandeling nemen wij alle wensen met je door tijdens een vrijblijvend consult. Onze cosmetisch artsen zullen een advies uitbrengen in de vorm van een persoonlijk behandelplan. Tijdens de behandeling wordt dit plan nog een keer doorgenomen om vervolgens te beginnen met de behandeling. De behandeling zelf duurt slechts enkele minuten.

Hoelang duurt het voordat je resultaat ziet tegen mijn kinplooien en putjes?

Het resultaat van de botox behandeling tegen kinputjes is niet direct zichtbaar na de behandeling. Dit komt doordat de botuline toxine een inwerkingstijd heeft van enkele dagen. Meestal duurt het een kleine week voordat het eindresultaat zichtbaar wordt. Het maximale effect is bereikt na 2 weken.

Hoelang duurt het voordat ik weer toonbaar ben na de botox behandeling?

Je bent direct toonbaar na de behandeling. Soms kan er wat roodheid ontstaan rondom de behandelde zone, dit kan eenvoudig worden gecamoufleerd met make-up. Het is belangrijk om gedurende acht uur na de behandeling geen druk op de geïnjecteerde plek uit te oefenen, om verspreiding van de botox te voorkomen.

Worden de putjes in mijn kin heviger nadat de botox is uitgewerkt?

De putjes in de kin worden niet heviger als de botox is uitgewerkt. Het uitwerkingsproces gaat geleidelijk. Je zult zo’n twee weken na de behandeling een mooi resultaat zien. Langzaam zal de kracht in de spiertjes terugkomen. Wanneer dit gebeurt raden we je aan om terug te komen voor een nieuwe behandeling. Zo heb je een blijvend en natuurlijk resultaat.

Kan ik tegelijkertijd ook andere zones in mijn gezicht behandelen?

Bij ons in de kliniek is het mogelijk om een combinatiebehandeling van injectable behandelingen te ondergaan

Hoelang blijft de botox zitten?

Het effect van botox is altijd tijdelijk. Na gemiddeld 4 tot 6 maanden raakt de botox uitgewerkt. Bij regelmatige behandeling met botox blijft de stof langer actief en kun je langer genieten van het resultaat.

Met welke behandeling(en) wordt deze behandeling vaak gecombineerd voor optimaal resultaat?

Een botox behandeling van de kin wordt vaak ondersteund met een filler behandeling. Met name bij een kleine of teruggetrokken kin kan de spier meer ontspannen als deze wordt ondersteund met fillers. Dit is ook een voordeel voor de zogenoemde ‘profile balancing’.