Botox kinplooien en kinputjes

“Een gladde en stevige kin”

Bij een overbeet of teruggetrokken onderkaak is de spier op de punt van de kin vaak extra ontwikkeld om de lippen goed te kunnen sluiten. De spier trekt te veel aan, waardoor er plooien, putjes of zelfs een sinaasappelhuid in de huid van de kin ontstaan. Meestal beweegt de kin overmatig tijdens het praten, wat afleidt van de ogen. Door middel van botox kan deze spier weer ontspannen. Dat geeft onmiddellijk een betere verhouding van de boven – en onderlip, omdat de onderlip niet meer ‘pruilt’ tijdens het sluiten van de mond. Een andere spier die vaak kan trekken bij een te kleine kaak of kin is die van de mondhoeken. Deze trekt de mondhoeken naar beneden wat een sombere of chagrijnige uitstraling kan geven. Ook de spier die afhangende mondhoeken veroorzaakt kan ontspannen door middel van botox, wat een mooi resultaat geeft. De kin wordt glad en loopt mooi over in de strakke contour van de kaaklijn. Daarnaast worden de poriën verfijnd, wat de talgproductie verminderd waardoor roodheid of zelfs acné op de kin verdwijnt. Kortom, met een simpele behandeling kan veel verbeterd worden in het gebied van de kin. Wanneer je niet tevreden bent met de vorm van je kin, dan raden we je een kincorrectie met fillers aan. Dat kan tegenwoordig gewoon zonder een ingrijpende operatie!

Wat kost een botox behandeling om de kinplooi en kinputjes te vervagen? Daarvoor verwijzen we je graag naar ons overzicht met tarieven.

Botox putjes in kin voor en na foto

Botox kinputjes voor- en na foto

Putjes in de kin en kinplooien

Wanneer je een kleine kaak of kin hebt, komt het vaak voor dat de spier in je kingebied overactief is. Die spier trekt putjes in de kin waardoor een sinaasappelhuid ontstaat, en meestal beweegt de kin ook nog eens overmatig tijdens het praten. Deze spier valt goed te ontspannen met botox, zonder dat het effect heeft op het praten of sluiten van de lippen. Het geeft zelfs een betere verhouding van de boven- en onderlip, omdat de onderlip niet meer zo ‘pruilt’ tijdens het sluiten van de mond. De kin wordt glad en loopt mooi door in de strakke contour van de kaaklijn.

Putje in de kin wegwerken met botox in Rotterdam of Nijmegen

Na ontvangst in de kliniek volgt een kort gesprek en maken we foto’s om straks de resultaten van voor en na de behandeling te kunnen zien. Daarna begint de behandeling. Met een zeer dun naaldje wordt er botox in de betreffende spier gespoten, waardoor de spieren tijdelijk ontspannen. Omdat we een verdovend middel gebruiken, is de behandeling pijnloos en snel.

Na de putjes in kin botox behandeling

Na de behandeling kan er wat roodheid, zwelling of een blauwe verkleuring ontstaan rond de injectieplaats. Dit trekt na een paar dagen gewoon weer weg en kan worden gecamoufleerd met wat make-up. Het is belangrijk om het behandelde gebied de eerste dagen niet te masseren en zo’n twee weken te wachten met felle zon, de zonnebank of behandelingen bij de schoonheidsspecialiste.

Resultaat putjes in kin botox behandeling

Je zult zo’n twee weken na de behandeling een mooi resultaat zien. Daarna raden we je aan om terug te komen voor een nieuwe behandeling. Zo heb je een blijvend en natuurlijk resultaat.

In sommige gevallen zal ook Botox® worden aangeraden, zoals bij een overbeet en putjes in de kin. Soms is alleen het gebruik van Botox® voldoende. Je voelt hier vrijwel niets van. Het resultaat is na 2 weken zicht

Botox putjes in kin voor en na foto’s