Diepliggende ogen

Wat is botox?

“Botox ontspant de spieren. Je uitstraling wordt zachter en rimpels vervagen.”

Alles over botox!

Wil je rimpels voorkomen, de tijd stilzetten of er jonger uitzien? Botox kan daarbij helpen, zowel bij vrouwen als bij mannen. Met rimpeltjes in je gezicht is niets mis, maar sommige rimpels zijn ontstaan door verdriet en zorgen. Ze herinneren je bijvoorbeeld aan een periode die je liever achter je laat en geven je een vermoeide of harde uitstraling, terwijl je je zo helemaal niet voelt. Ook op jongere leeftijd kun je last hebben van rimpels of besluiten om rimpels preventief te behandelen. Het huidverouderingsproces gaat bij de één nou eenmaal sneller dan bij de ander. Externe factoren zoals fel zonlicht en roken hebben daar ook invloed op.

Wat is botox?

Botuline toxine, oftewel botox is een natuurlijk eiwit dat zenuwimpulsen kan blokkeren.
Dit product wordt sterk verdund geïnjecteerd in je huid om de activiteit van bepaalde spiertjes te verminderen. Botox is een populair cosmetisch- en medisch product dat onder andere wordt gebruikt om rimpels en lijntjes te verminderen. Het is een van de meest effectieve cosmetische behandelingen die er zijn, omdat het de spieren ontspant en de tekenen van veroudering vermindert. De behandeling wordt meestal toegepast om rimpels en lijntjes rond de ogen, voorhoofd, neus en mond te verminderen. Daarnaast wordt botox ook medisch gebruikt tegen migraine, klemmende kaken en overmatige transpiratie.

Hoe ziet een botox behandeling bij Van Rosmalen Kliniek eruit?

In onze klinieken in Rotterdam, Nijmegen en Den Haag bieden de cosmetisch artsen KNMG, je een botox behandeling met een natuurlijk resultaat.

Tijdens je bezoek aan onze kliniek zullen er eerst foto’s gemaakt worden, waarna we een voorbereidend consult hebben om je wensen te bespreken. Samen met de arts wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld. Na deze vrijblijvende afspraak kun je een afspraak inplannen voor de behandeling. Tijdens deze behandeling worden er enkele injecties in de betreffende zone geplaatst, waardoor de spieren die voor de lijnen zorgen verslapt worden. De behandeling duurt enkele minuten en is vrijwel pijnloos, doordat de huid tijdens de botox behandeling gekoeld wordt.

Na de behandeling kan er wat roodheid, zwelling of een blauwe verkleuring zichtbaar zijn op de plek waar de prikjes gegeven zijn. Om dit te camoufleren kun je make-up gebruiken. Na vier tot zes maanden zal het effect van de behandeling door het lichaam worden afgebroken. Dit hangt af van de soort botox, het behandelde gebied en hoe vaak je hier al botox hebt gebruikt. Om een mooi en langdurig resultaat te behouden, adviseren we de behandeling op bepaalde momenten te herhalen. We geven je hierover graag meer informatie in de kliniek.

Wat kun je met botox doen?

Boze of vermoeide uitstraling Boze of vermoeide uitstraling verminderen

Botox is een uitstekend middel om je boze uitstraling weg te halen. Botox werkt door het spierweefsel te ontspannen, waardoor je spieren die de boze uitdrukking veroorzaken, niet meer kunnen samentrekken. Dit betekent dat de je een zachte, ontspannen uitstraling krijgt. Botox werkt ook om rimpels en lijntjes te verminderen, waardoor je huid er jonger en gezonder uitziet. Botox is ook een veilige procedure die snel en eenvoudig is. Het is een geweldige manier om je uiterlijk te verbeteren, waardoor je je zelfverzekerder gaat voelen.

Met botox zorg je voor een jongere uitstraling. Botox heeft een ontspannen effect op je spieren waardoor de huid er strakker uit gaat zien. Door deze injecties verminderen of verdwijnen fijne lijntjes en rimpels. Botox is een effectieve en veilige manier om je een jongere uitstraling te geven en om je te helpen verouderingsverschijnselen tegen te gaan. Het heeft vele voordelen en biedt een oplossing voor mensen van alle leeftijden die op zoek zijn naar een mooiere en jongere uitstraling. Botox is een gemakkelijke manier om je verouderde uitstraling om te toveren tot een jongere en frisse uitstraling.

Botox is ook een behandeling die preventief werkt tegen rimpels. Wanneer je botox gebruikt voordat je (diepe) lijnen krijgt, krijgen rimpels op deze manier de kans niet om zich te vormen. Doordat de spieren worden verslapt door de botox, kunnen er dus ook geen fijne lijntjes ontstaan. Uiteindelijk zal een preventieve botox behandeling veel voordelen opleveren in de toekomst omdat de huid geen kans heeft gehad om rimpels te ontwikkelen.

Botox is een veelgebruikte behandeling om overmatige transpiratie te verminderen. Botox werkt door je zenuwen die een signaal sturen naar de zweetklieren om ze te blokkeren. Je zweetklieren zijn dan niet meer in staat om te functioneren en de transpiratie wordt gestopt. Botox is een veilige en effectieve behandeling voor overmatig transpireren. Het wordt meestal gebruikt voor het behandelen van hyperhidrosis, een aandoening die overmatig transpireren veroorzaakt. De behandeling kan worden gedaan op elke plek waar je transpireert, zoals de handen, voeten, oksels, gezicht en nek.

Wat kan de Van Rosmalen Kliniek voor jou betekenen?

+ Voorhoofdrimpels

Een fronsrimpel of diepe lijnen in het voorhoofd kunnen je een boze of strenge gezichtsuitdrukking geven terwijl dit niet jouw emoties zijn. Behoud je natuurlijke uitdrukking, maar verwijder de rimpels.

Meer over de behandeling
+ Fronsrimpels

Fronsrimpels zijn rimpels tussen je wenkbrauwen en boven je neus. De rimpels wekken vaak een chagrijnige indruk, en kunnen de oorzaak zijn van o.a. hoofdpijn en migraine. Wil jij je fronsrimpel verwijderen?

Meer over de behandeling
+ Afhangende wenkbrauwen

Een frisse oogopslag is essentieel voor een uitgeruste, jeugdige uitstraling. Er zijn meerdere factoren die invloed hebben op je oogopslag, wallen en kraaienpootjes maar zeker ook de stand van je wenkbrauwen.

Meer over de behandeling
+ Afhangende mondhoeken

Heb jij ook last van afhangende mondhoeken – of dat nu komt door erfelijke factoren of door huidveroudering – zul je regelmatig de vraag krijgen waarom je zo chagrijnig en ontevreden kijkt. Een simpele behandeling verhelpt dit.

Meer over de behandeling
+ Kinplooien & kinpuntjes

Kinputjes en kinplooien komt vaak voor wanneer je een kleine kaak of kin hebt. Een overbeet is, de spier op de punt van de kin die extra is ontwikkeld om de lippen goed te kunnen sluiten. Deze spier ontspannen wij met botox.

Meer over de behandeling
+ Oksels

Als je last hebt van overmatig zweten, oftewel hyperhidrosis, dan is dat ontzettend vervelend en kan het je sociale leven flink beïnvloeden. Wijde kleren dragen om zweetplekken te verbergen hoeft niet meer je enige oplossing te zijn.

Meer over de behandeling
+ Tandenknarsen en klemmende kaken

Heb je genoeg van het bitje dat je ’s nachts moet dragen tegen tandenknarsen? Of heb je last van hoofdpijn, pijn in je nek en schouders door het tandenknarsen of het klemmen van je kiezen?
Tandenknarsen of klemmende kaken kunnen veel negatieve gevolgen hebben

Meer over de behandeling
+ Kraaienpootjes/ rimpels rond de ogen

Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd! Fijne lachrimpeltjes en kraaienpootjes zijn charmant, maar helaas worden deze rimpels met de jaren steeds dieper. Uiteindelijk zie je lachrimpels dus ook wanneer je niet lacht, wat je misschien ontsierend vindt.

Meer over de behandeling

Veelgestelde vragen over botox

Wat is botox? Wat is botox?

Botox®is een geregistreerde merknaam van Allergan Inc., maar inmiddels wordt het in de volksmond voor alle types Botuline Toxine gebruikt. Botuline Toxine is een eiwit dat geproduceerd wordt door de bacterie Clostridium Botulinum. Het zorgt ervoor dat je spieren tijdelijk ontspannen doordat het de prikkeloverdracht van een zenuw naar een spier blokkeert.

Hoe werkt botox? Hoe werkt botox?

Botox wordt in sterk verdunde vorm geïnjecteerd in de spiertjes die verantwoordelijk zijn voor bijvoorbeeld fronsrimpels, kraaienpootjes en rimpels in je voorhoofd. De spieractiviteit wordt op de behandelde plek tijdelijk minder krachtig. Hierdoor verdwijnen fijne lijnen en vervagen diepe rimpels. Een botox behandeling kan op die manier zelfs rimpelvorming voorkomen. Na verloop van tijd neemt de spieractiviteit weer toe en herstelt de spier volledig.

Wanneer kies ik voor botox? Wanneer kies ik voor botox?

Wil je iets laten doen aan je fronsrimpels, ben je de rimpels in je voorhoofd zat of worden je kraaienpootjes of lachrimpels – hoe charmant ook – nu echt iets te diep? Dan is botox een goede oplossing . Naast cosmetische indicaties is botox ook uitermate geschikt voor medische behandelingen, zoals overmatige transpiratie, spanningshoofdpijn, acne, rosacea en eczeem. Het kan zelfs helpen bij tandenknarsen en klemmende kaken of kiezen.

Is een botox behandeling pijnlijk? Is een botox behandeling pijnlijk?

Botox wordt met een heel fijn naaldje in de huid geïnjecteerd. De meeste mensen omschrijven het als kleine speldenprikjes en ervaren dit niet als pijnlijk.

Hoe voelt botox? Hoe voelt botox?

Hoelang duurt een behandeling? Hoelang duurt een behandeling?

Van begin tot eind duurt een afspraak ongeveer een half uur. De botox behandeling zelf duurt maximaal 10 minuten.

Wat zijn de risico's van een botox behandeling? Wat zijn de risico's van een botox behandeling?

De behandeling met botox is veilig. Toch kan de behandeling in een enkel geval niet helemaal uitpakken zoals de bedoeling is. In deze uitzonderlijke situatie bieden we je een oplossing om het gewenste resultaat alsnog te bereiken. Hier zijn geen kosten aan verbonden, het hoort bij de controle afspraak. Om de risico’s zo klein mogelijk te houden en een natuurlijk resultaat te behouden, kiezen we altijd voor een minimale dosering.

Hoelang duurt het voordat je de resultaat ziet? Hoelang duurt het voordat je de resultaat ziet?

Na één tot twee weken is het resultaat van de behandeling optimaal, maar sommigen merken na een dag al verschil. Na vier weken is het resultaat op zijn mooist.

Hoelang is het resultaat van botox zichtbaar? Hoelang is het resultaat van botox zichtbaar?

De behandeling met botox blijft drie tot vier maanden zichtbaar. Bij jonge mensen kan het soms negen tot twaalf maanden doorwerken. Daarna begint het effect van botox langzaam uit te werken. Door regelmatige behandelingen blijft het resultaat steeds langer zichtbaar.

Ben ik na de behandeling meteen toonbaar? Ben ik na de behandeling meteen toonbaar?

Ja. Kort na de behandeling kan wat roodheid en zwelling ontstaan, of een kleine blauwe plek op de plaats van injectie. Dit kan je bijwerken met wat make-up. Een behandeling met botox laat geen zichtbare bloeduitstortingen of wondjes achter. Wel is het belangrijk om gedurende acht uur na de behandeling geen druk op de geïnjecteerde plek uit te oefenen, om verspreiding te voorkomen.

Wat is microbotox en is dat iets voor mij? Wat is microbotox en is dat iets voor mij?

Microbotox wordt ook wel ‘baby botox’ genoemd. Bij microbotox wordt namelijk een lagere dosering gebruikt. De precieze dosering hangt volledig af van wat er bij jouw gezicht past. Het is bijvoorbeeld geschikt voor het verzachten van de eerste lijntjes op jongere leeftijd, en het voorkomen van permanente rimpels, zoals kraaienpootjes. Microbotox vermindert de diepste rimpels tijdens het lachen en maakt de huid iets gladder als je ontspannen kijkt. Je sprekende lach en natuurlijke uitstraling blijft daardoor behouden, als je niet lacht ziet je huid er gladder en zachter uit. Het is een ideale manier om op jongere leeftijd het verouderingsproces te vertragen en als je wat ouder bent kan microbotox een prachtig resultaat geven in combinatie met fillers, vooral rond de ogen. Microbotox werkt dan wel iets korter dan gewone botox – meestal 2 tot 3 maanden – , maar het zorgt wel voor een heel natuurlijk resultaat

Wat zijn de kosten van een botox behandeling? Wat zijn de kosten van een botox behandeling?

Op onze prijslijst zie je wat de behandeling ongeveer gaat kosten. De exacte prijs hangt echter af van jouw unieke situatie. Daarover vertellen we je meer tijdens een consult over botox in onze injectables kliniek in Nijmegen, Den Haag of Rotterdam.

Prijslijst
Is botox een gif? Is botox een gif?

Kan ik er vermoeid uitzien rondom mijn mond? Kan ik er vermoeid uitzien rondom mijn mond?

Wat zorgt voor een vermoeide oogopslag? Wat zorgt voor een vermoeide oogopslag?

Ik ben bang voor naalden, is dit een probleem? Ik ben bang voor naalden, is dit een probleem?

Bij ons in de kliniek is er geen reden om bang te zijn voor naalden.
Je voelt er tijdens de behandelingen namelijk vrij weinig tot niks van! Onze specialisten stellen je graag op je gemak en zullen rustig de behandeling met jou doornemen.

Waarom moet ik zo vroeg mogelijk beginnen met cosmetische behandelingen? Waarom moet ik zo vroeg mogelijk beginnen met cosmetische behandelingen?

Fred van Leer geeft hier antwoord op!

Gaat iedereen er hetzelfde uitzien door fillers en botox? Gaat iedereen er hetzelfde uitzien door fillers en botox?

Het antwoord hierop is, nee. Iedereen heeft een uniek gezicht en wij zorgen ervoor dat deze uniekheid blijft.

Waarom is een gezichtsanalyse belangrijk voor een injectable behandeling? Waarom is een gezichtsanalyse belangrijk voor een injectable behandeling?

Fred van Leer deelt zijn ervaringen en bevindingen!