pigmentvlekken verwijderen

GLOW Melasma

“Voor een egale huid zonder verkleuringen.”

Wat is jouw verbeterwens?

  • Heb jij last van grillige pigmentvlekken, oftewel melasma?
  • Heb jij na je zwangerschap een zogenaamd zwangerschapsmasker gekregen?
  • Wil jij graag een meer egale huid en minder make-up hoeven te gebruiken?
  • Wil je tegelijkertijd dofheid, fijne lijntjes en grove poriën aanpakken?

Onze huidbehandeling voor melasma en hormoongevoelig pigment

Melasma of ‘zwangerschapsmasker’ is een huidaandoening die veel voorkomt. Steeds meer jonge vrouwen en soms ook mannen ontwikkelen grillig gevormde bruine vlekken – vaak door een combinatie van aanleg, UV-straling, blauw licht en verstoringen in de hormoonhuishouding. Voordat deze plekken donkerder en lastiger te behandelen worden, wil je dit graag aanpakken. Gelukkig zijn pigmentvlekken die in de bovenste huidlagen (opperhuid) liggen vaak goed te behandelen. Een GLOW Melasma combinatiebehandeling kan de perfecte oplossing zijn voor jou.

Wat is GLOW Melasma?

De GLOW Melasma combinatiebehandeling is de perfecte samenstelling van behandelingen en technieken die we naast elkaar (verschillende huidzones) en over elkaar (dezelfde huidzone) toepassen. Deze mix is er specifiek op gericht om melasma pigmentvlekken te verminderen, vervagen en stabiliseren. De GLOW Melasma behandeling is een combinatie van verschillende peelings, microneedling, een kalmerend (phytocorrective) masker en nazorg met cosmeceuticals. Het unieke recept om melasma effectief aan te pakken.

Wat maken onze GLOW behandelingen uniek?

Elke huidzone heeft vaak andere behoeften. Zo kun je bijvoorbeeld last hebben van melasma in het gehele gezicht, maar tegelijkertijd ook last hebben van couperose op de wangen en bijvoorbeeld een grovere huidstructuur op de neus. Het unieke van onze GLOW behandelingen is dat we in één sessie eenzelfde huidzone behandelen met verschillende technieken, om hier diep in door te dringen, maar daarnaast óók verschillende huidzones behandelen. Dit valt allemaal onder één combinatie behandeling die we GLOW behandeling noemen. Waarom doen we dat zo? Wij hebben ervaren en bewezen dat we op deze manier voor jouw gezicht een sneller, effectiever en beter resultaat kunnen bereiken.

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden? Plan dan direct je afspraak!

Boek online je afspraak

Het GlOW Melasma stappenplan

Intake Intake

We beginnen met een intake waarin jouw wensen centraal staan. We kijken samen naar de behoeftes van jouw huid in je gezicht, hals, decolleté en/of handen op dat moment. We adviseren vervolgens welke behandelingen volgens ons voor jou het meest geschikt zijn. Zo komen we samen tot persoonlijk plan op maat om jou en jouw huid te laten stralen. Daarnaast geven we je een indicatie van de kosten.

Pre-treatment Pre-treatment

Je kunt thuis direct aan de slag met onze HOME huidverzorgende cosmeceuticals om je pigmentcellen te stabiliseren. Deze cosmeceuticals hebben een hoge concentratie aan actieve werkstoffen die pigmentvlekken al aanzienlijk lichter kunnen maken. Ingrediënten zoals Niacinamide, Kojic acid, fytinezuur, fruitzuren, arbutin en vitamine C  zorgen voor een versnelde afbraak van overtollig pigment in de huid. Door thuis al te beginnen met het voorbereiden van je huid verminder je de kans op een huidreactie na de behandeling. Je huid is dan namelijk al gewend geraakt aan bepaalde ingrediënten die we ook bij de behandeling inzetten.

Behandeling Behandeling

De behandelsessie bestaat uit verschillende onderdelen. Tijdens één behandelsessie voeren we verschillende oppervlakkige peelings uit. We selecteren de passende peelings voor jouw huid. Heb je een gevoelige huid? Dan kiezen we bijvoorbeeld voor een zachte mandelic peeling.

Kan jouw huid iets meer aan? Dan kiezen we voor een intensievere TCA (Trichloorazijnzuur) peeling. Met een peeling verwijderen we veilig de oppervlakkige huidlaag waardoor we oneffenheden in deze huidlaag laten verdwijnen. De peelings combineren we met microneedling. Hiermee kunnen we ook in de diepere huidlagen pigment aanpakken. Dit maakt je huid niet alleen egaler, het verbetert ook je huidstructuur en stimuleert de aanmaak van collageen. Vervolgens brengen we een hydraterend of kalmerend (phytocorrective) masker aan. Deze sessie met verschillende behandelingen duurt gemiddeld 45 tot 60 minuten.

Post-treatment Post-treatment

Je krijgt na iedere behandeling uitgebreide nazorginstructies mee, zodat je precies weet wat je moet doen en wat je kunt verwachten. Het is belangrijk dat je je huid rust gunt. Vermijd in de eerste week na de behandeling peelende crèmes, scrubs en maskers met veel parfum. Zorg ook dat je gedurende vier weken niet in de felle zon komt, of massages en schoonheidsbehandelingen ondergaat.

Geef daarnaast je huid dagelijks een goede zonbescherming met SPF50. Met de HOME-treatment producten die je voorafgaand aan de behandeling hebt gebruikt, zorg je ook voor passende nazorg thuis. Je behandelt je huid o.a. met antioxidanten, light ceutic en melacream. Dit laatste product is speciaal ontwikkeld voor een pigmentgevoelige huid en al deze producten zorgen ervoor dat je huid minder snel nieuw pigment aanmaakt.  Heb je vragen over de nazorg? Je huidtherapeut helpt je graag – ook na de behandeling.

Onderhoudsbehandelingen Onderhoudsbehandelingen

Voor een langdurig resultaat adviseren we deze behandeling te herhalen zodat we het ontstaan van nieuwe pigmentvlekken onder controle kunnen houden. Een eerste GLOW melasma behandeling is lichter en we bouwen de intensiteit op om het resultaat te behouden en je huid te stabiliseren.

Bekijk tarieven Tarieven
Prijslijst
GLOW Melasma in jouw Confidence Booster® jaarplan? Maak een afspraak

Past deze GLOW behandeling bij jouw huid en jouw verbeterwensen? Tijdens het intakegesprek kijken we naar jouw gezicht en bepalen we samen of we deze behandeling opnemen in jouw persoonlijke plan. We bepalen ook welke frequentie het beste resultaat zal geven. Wij adviseren vrijwel altijd meerdere behandelingen te doen. Uit onderzoek blijkt dat huidbehandelingen in kuurverband het beste en snelste resultaat geven, denk aan gemiddeld 4 tot 6 behandelingen en daarna ga je verder met onderhoudsbehandelingen. Daarnaast kijken we naar andere GLOW behandelingen die een goede aanvulling kunnen zijn voor jouw persoonlijke plan.

Leer ons kennen! Over ons
Leer ons kennen!